MASTERCHEF KU - INILAH REALITI

Wednesday, 27 June 2012

MASTERCHEF KU



Hai semua.. Alhamdulillah, kita semua masih dipanjangkan usia sehingga ke saat ini :)

Kenapa tajuk Mastechef?... Saya bukan nak cerita tentang program Masterchef yang kat Astro tu tau..

Tapi, nak cerita tentang.... Emmm, tak ape, cuba anda tengok masakan kat bawah ni dulu.. 


SET A
(1) Ayam goreng kunyit.
(2) Ikan siakap sweet N sour.
(3) Sotong masak kari.
(4) Sayur kobis campur.



SET B
(1) Sambal ikan bilis.
(2) Telur dadar.
(3) Cili kicap.



Satu dari masakan di atas disediakan oleh saya, dan satu lagi oleh suami.

Agak-agak anda mana yang disediakan oleh suami saya?

Haa, cuba teka?

Mesti ramai yang jawab Set B kan?

Kan?

Kan?

Berapa banyak punya kan daa....


Jawapannya....


Salah!

hehehhe



Jawapan yang betul ialah SET A

Percaya tak, percaya tak?


Sebenarnya, suami saya pergi operasi di Kudat, Sabah. Di sana, beliau try la masakkan untuk kawan-kawannya. Sekali tu, beliau mms gambar masakan tu. Fullamak, terkejut saya. Masa tu, hari minggu, hari sabtu kalau tak salah saya. di saat-saat saya sedang menyiapkan Set B di rumah sewa, beliau pula telah pun menyediakan Set A di sana.  Hahahaha.. Jelessnya rasa. Saya masak simple-simple je dekat rumah sewa, sebab ramai yang balik kampung. 

Pandainya masak kat sana ye?.. Nanti balik semenanjung, masak untuk isterimu ini pulak ye (^_~)




Ros.reeza

25 comments:

  1. pandainya,untungnya dapat suami pandai masak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a.. tak pe, lepas beliau balik ni, boleh lah minta beliau masak kan ari-ari.. hehhehe(kejam kah?)

      Delete
  2. uii...cayalah..mula2 mmg ingat B..sekali tu dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa.. tak sangka beliau tunjukkan keterroran beliau di sana..

      Delete
  3. mula2 td ingat set b jugak..rupanya salah haha..terrer tul dia dpt hubby pndai masak..alhamdulillah..hehe

    neway salam kenal jgak ye..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, Alhamdulillah. kalau kita penat, dia leh gantikan :) hehehe

      Delete
  4. waaaa hebatla suami awak..sy pon mati2 ingat B tadikk..cepat suh dia balik masak utk awak plakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tima kasih :)

      emm, kena tunggu pertengahan bulan depan, baru balik :(

      Delete
  5. memang hebat ler en hubby awak... slam kenal n dh follow 99

    ReplyDelete
  6. salam kenal ^_^ wah2 meriah betul set A tu mmg bley masuk masterchef.. set B harus berusaha lagi hihihihihi pepun yang penting perut kenyang ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke, boleh masuk masterchef?.. ni yang tergugat ni.. Takpe, nanti dah duduk sebumbung baru boleh tunjuk kepakaran memasak...hehhe.. sekarang susah sikit, sebab duduk asing lagi

      Delete
  7. salam ros..terima kasih sudi kenal dengn acik..
    alhamdulillah suami pandai masak.nanti bila suami balik boleh masak sama2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam :)

      ye, alhamdulillah... boleh gilir2 masak kan?.

      Delete
  8. lelaki kalau masak lagi sedap dari ppuan, sebab tu ramai chef laki2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke?... kalau chef mungkin ramai lelaki sebab dorang belajarkan.. Tapi, pempuan ni pandai masak semula jadi :) hehehhe...(nak jugak,pempuan menang..)

      Delete
  9. sedapnye tgk lauk pauk tu..sama mcm suami saya, pandai masak hehehe

    ReplyDelete
  10. pergh,caya ler sama husband ros..saya pun x leh nk masak sekali macam tu..siap ngan hiasan lagi..

    ReplyDelete
  11. wina : oh asbend awak pun pandai masak? bagus2.. Aset tu.. hehehe...

    aquagugurl : hehe.. biasa2 je.. terima kasih ye :)

    Liza : tq :)

    ReplyDelete
  12. bestnyeeeeee. suami pandai masak. ;)

    ReplyDelete
  13. best2 :)

    boleh gilir2.. hehhehe

    ReplyDelete
  14. haaa..bestkan lau suami pon pandai msak..xlist sekali sekala boleh bertukar`chef` didaput..xda la org yg sama je masak..toi tak.. lain tangan lain rasanya kan..

    ReplyDelete