RESDUNG - INILAH REALITI

Tuesday, 26 June 2012

RESDUNG


Hai semua.. Hari ini saya nak share dengan anda semua Petua Untuk Penyakit Resdung.

Petua ni dari Ustaz Sharhan dalam  Program Tanyalah Ustaz di TV9.

Yang ada penyakit resdung tu, bolehlah cuba ye. Dengan izin Allah, mudah-mudahan sembuh. Kita mesti berusaha kan...


Juzuk : 17
 No. Surah : 21
 Surah : AL-ANBIYAA'
Ayat : 83

 


Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Ayub, ketika ia berdoa merayu kepada Tuhannya dengan berkata: "Sesungguhnya aku ditimpa penyakit, sedang Engkaulah sahaja yang lebih mengasihani daripada segala (yang lain) yang mengasihani".




CARANYA :-

1. Ambil 7 botol air kolah masjid yang berlainan. (masjid yg aktif)

2. Letak pada sejadah.

3. Buat solat hajat.

4. kemudian, baca surah al fatihah, ayat Qursi dan Surah Al-Abiyaa' (ayat 83).

5. Sedut di hidung dan buang kembali sebanyak 7 kali. (baca selawat)





Ros.reeza

4 comments:

  1. Terima kasih kongsi petua nie,nak cari kolah kat 7 masjid nie yg susah sikitkan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, betul tu.. UStaz tu kata, kena cari masjid yang aktif, maksudnya bukan masjid tinggal la...

      Delete
  2. salam..thanks follow akak, bole cuba gak petua ni,suami akak resdung teruk juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam... sama2 :)

      ye, selain dari perubatan moden, tak salah kita cuba cara yang lain pula :)

      Delete