arnab + rabbit

July 12, 2012

hai semua. 

nak tanya ni, minat tak bela haiwan? Macam kucing ke, arnab ke, ikan ke, burung ke, hamster ke... Saya ni tak ada haiwan peliharaan... macam mana nak ada, saya ni memang takut dengan kucing.. dari kecik lagi memang takut, sebab ada sejarah yang tak best dengan kucing.. pernah kena cakar dengan kucing.. masa kecik-kecik dulu, sepupu asyik dok nyakat saya je... huhuhu... lagi satu, saya pun pernah kena gigit dengan monyet.. paklong saya bela monyet kat kampung.. argh..start dari tu, saya memang trauma tau..

keluarga saya pula, memang tak pernah bela apa-apa haiwan kecuali ikan je.. ada ahli keluarga saya yang ada asma, so memang tak boleh la dengan bulu-bulu kucing ni semua...

Family mertua saya ni memang minat sangat dengan kucing dan arnab.. Memang sayang giler.. Mak mertua saya siap bawak kucing dia g klinik lagi, sebab sakit perut.. mula-mula dengar macam nak ketawa.. tapi, betul lah, kalau seseorang tu dah sayang kat haiwan peliharaannya, dia sanggup buat apa saja kan.. dan jugak, kucing-kucing yang mak mertua saya bela ni tak makan nasi-nasi ni semua tau.. makan makanan khas kucing je.. fuhh, kadang-kadang saya rasa makanan kucing tu makan lagi mahal dari makanan kita.. hehehe.. tp, memang comel lah kucing tu, bulu dia kembang-kembang.. Tapi, kucing tu macam malas je saya tengok.. hehehe..

saya tak sempat nak ambil gambar kucingnya.. tapi, gambar arnab, adalah...





p/s : Orang yang ada haiwan peliharaan ni memang penyayang, kan?...



Ros.reeza

You Might Also Like

11 comments

  1. samalah kita....mmg xminat....klau kucing dtg dekat cb tuk lari jauh2 sbb takut....kekadang tkt org pandang slap gak...tp sbnrnya sbb takut...bukan benci dgn binatang kesukaan Nabi tu....;(

    ReplyDelete
  2. org yg suka bela binatang mmg penyayang..mmg fakta bukan auta..hehe

    ReplyDelete
  3. masa kecik, duduk umah kg, pernah bela arnab, kucing, ayam, itik... pindah umah, smua x bela sbb xde tanah hu3

    ReplyDelete
  4. sm lah sy... sy pun ada sjarah dgn kucing.. sampai skrg xberani... hihi

    ReplyDelete
  5. akak pun takde haiwan peliharaan,takut nanti anak2 jakun lak..sumer nak diterkamnye

    ReplyDelete
  6. betul tuhh..especially anak-anak yang dah didedahkan dengan haiwan peliharaan mereka memang lebih penyanyang dan perihatin..

    cnn takleh bela binatang berbulu sebab anak-anak semuanya asma..:(

    ReplyDelete
  7. sama la..ita tak suka bela2 binatang nie..tp fmly mertua suka sgat bela binatang nie..ada yg bela kucing, arnab..hehe

    ReplyDelete
  8. Salam kenal juga..

    Tq sudi datang jenguk..Kat umah mak saya banyak arnab,ikan,kucing...tupai..eh..hehe..
    PJJ jugak ye..samalah kita ye..hehehe

    ReplyDelete
  9. Family kak Nurul suka bela kucing,tp skrg kucing tu lama dah x blk rumah.

    ReplyDelete
  10. org yg serius bela haiwan peliharaan sbnrnye die org yg pyayang, brtggungjwb.. ayh sy ckp, klu nk brlatih jage anak, jage la haiwan peliharaan dlu.. huhu

    ReplyDelete
  11. sy ada kucing peliharaan..dn memang sayang la kt dia..:)

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS