Cuti Raya - INILAH REALITI

Tuesday, 31 July 2012

Cuti Raya


Hai, hari ini, 11 Ramadhan.. Nak tanya ni.. Dah plan ke nak cuti raya?..hehhehe.. Mungkin ada yang akan kata awal lagi.. Haa?... mana ada awal tau.. Kita kena la plan betul-betul cuti raya ni.. Kat opis saya ni dah pun diedarkan borang fokus cuti.. So, saya memilih akan bercuti pada Rabu, Khamis dan Jumaat.. Sebab kemungkinan raya pada ahad. Maka, akan di fowardkan ke isnin dan selasa.. Maksudnya, dapatla juga seminggu walaupun amik cuti hanya 3 hari kan.. yeayy.. saya suka..saya suka. hihihi..

Pada anak-anak perantau yang akan pulang ke kampung naik bas atau keretapi, tentu dah beli kan tiketnya?.. Apa? belum beli?.. emmm..memang kena beraya di perantauan la gamaknya.. Tiket memang dah sold out rasanya time-time gini.. Jangan sedih-sedih ye...  Satu pesanan untuk yang dah beli tiket tu, sila simpan tiket anda di tempat yang selamat! Kalau hilang, tercicir, terkoyak, sape nak jawab tu?.. emmm..jaga elok-elok tau.

Itu je ye pesanan dari penaja. Sekian :)


 Ros.reeza


25 comments:

  1. baik...thn ni balik raya naik kapal terbang :)

    ReplyDelete
  2. nasib baik kg dekat jerk .. belum apply cuti pon

    ReplyDelete
  3. yui apply hari jumaat dan Rabu tu..hihi.

    ReplyDelete
  4. CUTI RAYA 15 HARI.. HUHU... CUTI SAKAN :)
    tiket da beli before puasa.. da simpan elok da.. tp selalu kena check.. :)

    slm 11 Ramadhan Ros :)

    ReplyDelete
  5. @Yana Aina

    oo kg dekat je.. nasib baik kan..

    ReplyDelete
  6. Kakak duduk JB kampung di Pontian dan Batu Pahat 2 jam dah sampai hihi...

    ReplyDelete
  7. @Kakzakie

    akak, kalau dekat tak yah risau dah kan..

    ReplyDelete
  8. salam kenalan jgk..nama akak berbelit nk sebut -_-" tp unik.len dr len.hihihi.nak pangil ap ek?kak ros?kak aza?kak reeza or kak eza? :) same la kita..nk cuti seminggu gak.amek annual leave 3 ari trus..bru best!

    ReplyDelete
  9. x pk cuti g sbb opis x edar borang g he3 tp mungkin amik mcm roz gak, rabu, khamis, jumaat

    ReplyDelete
  10. @ayut

    hai,salam kenal :)
    panggil kak Ros je ye.. lebih mesra gitu..hihihi.. sebut betul2 tau nama tu.. dari zaman sekolah sampai sekarang, ramai yg kata nama akak susah nak sebut :)

    ReplyDelete
  11. @lia

    oo tak edar lagi ek.. walaupun tak edar lagi, kita mesti plan cuti tau.. hihihi...

    ReplyDelete
  12. blom apply cuti raya.tp dah tanda kat survey form.huhu...

    ReplyDelete
  13. @UmmiSyarni
    takpe2.. yg penting, plan dulu :) hihihi

    ReplyDelete
  14. Apply 3 hari juga cuti raya thn nie.

    ReplyDelete
  15. @Nazayiena
    ye, apply 3 ari, dapat seminggu.. best kan :)

    ReplyDelete
  16. Wah dh citer psl balik raye yer, alamak belom plan lg nk cuti bile :-) hehe

    ReplyDelete
  17. tiket kalu time raya mmg cepat hbs ;)

    ReplyDelete
  18. @ieedaz @ mama_isha
    ha? tak plan lagi.. huhuhu.. tak leh cam tu..kena plan awal2 tau.. hihihi

    ReplyDelete
  19. @IntaNBerliaN
    tiket bus time raya memang hot.. cepat je habis.. sape lambat, nangis la nanti.

    ReplyDelete
  20. deqla cuti seminggu jek.. x blk mana2.. just kat KL.. family mmg semua kat sini.. family mertua pun.. hihi..

    ReplyDelete
  21. @Deqla manjew
    oo best la cam tu.. senang.. kat kl dua-dua.. tak yah rebut2.. hihihi

    ReplyDelete
  22. balik kampung sehari sebelum raya sebab time tu la husben baru start cuti.

    ReplyDelete