KECELARUAN FIKIRAN?

August 09, 2012

Selamat petang semua..

Hari ni 20 Ramadhan.. Lebih kurang seminggu lagi, kita akan bertemu dengan Syawal..
Memang excited nak raya tapi ada 2 benda yang mengganggu fikiran.. huhuhu

1. Beraya di mana??
Inilah masalah besar sekarang ni..Lagi seminggu je nak raya, boleh pula tak de kata putus lagi nak raya kat mana?... Sudah semestinya lah bukan di KL.. takkan nak raya sorang-sorang kot kan?..(saya dan suami masih PJJ lagi) hihihi.. Sebenarnya, suami saya tak tahu lagi dapat cuti ke tak ni.. Suka bagi tahu last minute la Unit beliau ni.. huhuu.. So, tak tahu lah sama ada kami beraya berdua di Johor bersama jiran tetangga atau balik kampung di Kedah, beraya dengan keluarga kedua-dua belah pihak?.....

2. Baju Raya??
Macam mana boleh tak prepare lagi baju raya untuk tahun ni?... Kalau macam tahun-tahun lepas, belum puasa lagi dah siap dah baju raya.. Kenapa tahun ni lain macam je?.. huh. Nampaknya, perlu berusaha mencari baju raya dengan gigih hujung minggu ni.. Kalau gagal, pakailah apa yang ada dalam almari tu, ok?... Bukan main lagi dah cop awal-awal nak baju warna hijau daun pisang tahun ni, nak sedondon ngan suami, konon-konon. Tapi, boleh pulak tak beli lagi?.. emmm...takpe... tak kisah la warna apa pun nanti.. pakai yang mana ado je nanti :)


Tapi, bab-bab kuih raya, memang cemerlang.. hihihi.. Ada yang buat, ada yang beli.. Kalau tengok kuih raya yang saya dah tempah, memang semangat nak raya betul... 

Duit raya pun dah tukar... Sampul pun dah ada.. Sampul Boboyboi lagi...
Nanti nak tunjukkan sampul raya saya tu pada kekawan blog :)


Ros.reeza

You Might Also Like

18 comments

  1. hehehe...kita pun blm beli lg bj raya...

    ReplyDelete
  2. @pinky aik, nape tak beli lagi ni??
    hihii..takpe, ROs ada geng ni...

    ReplyDelete
  3. @CINTA UNTUK KITA
    ok :)
    tapi, still nebess ni.. hihihi.. tak tahu nak ray kat mana lagi ni..

    ReplyDelete
  4. sya dh htr baju raya tp x siap lagi tema grey

    ReplyDelete
  5. puasa penuh tak ni nak raya? hihi

    p/s : saya berbuka kat marrybrown CH hari tu, ok la, ayam tu sedap jugak :)

    ReplyDelete
  6. sy pun x tahu nk baik mana ni..alahaii raya nk raya kt rumah sendiri jer..:)

    ReplyDelete
  7. Lya pun last minute cr baju raya
    mcm xde semangat
    duit raya tak tkr lg..

    ReplyDelete
  8. mmg konflik kan kalo pasangan kita jauh.. sy pon same.. saya n9 suami perak plak.. tapi dah tetapkan kene gilir2 tiap2 tahun walo ape pon jadi hoho... baju raya kami pun tak beli lagi.. haha

    ReplyDelete
  9. hihi...camtu la dia kalo da kawin, kene brtolak ansur bab2 nak blik kmpung ni. Linda pon x prepare lg baju raya...:(

    ReplyDelete
  10. saya baju dah ada..tapi belum siap touch up..kuih raya pun belum siap lagi..wahh..sempat ke tak ni..

    ReplyDelete
  11. Myra ada sampul Upin Ipin.. Sampul BoboiBoy mesti cute jugak kan? :)

    Mujur kampung Myra ngan hubby dekat, dalam 45min je jarak ha.. senang ;)

    ReplyDelete
  12. oo..ros orang kedah ye..jauh jugak tu nak travel johor ke kedah.. semoga keputusan dapat dicapai segera..best kalau dapat beraya dengan keluarga sanak sedara kan..

    kami pulak kuih raya ada la buat sejenis..ingat nak buat kerepek.. tak belek resepi lagi..haha..

    baju raya pulak tema pun tak pilih lagi T_T

    ReplyDelete
  13. sama la..
    xthu conpem lg nk beraya kat mana nie..aduhh tensen!!..hehee

    harap korang dapat beraya dgan hubby yeak!! hehe

    ReplyDelete
  14. Salam..

    hehe..bile dah PJJ nie macam takde mood nak raya kan..k.lyn cam boring je. Baju semua dah beli tapi ala kadar je. Kalau boleh raya nie nak memerap ngan hubby kat rumah k.lyn di shah alam je..tak nak raya..huhuhu

    ReplyDelete
  15. wah wah.. hijau ye.. kami satu family kuning tahun ni :)

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS