DOA & TAWAKAL







Alhamdulillah, hati sudah kembali tenang walaupun fikiran masih ada kegusaran.. 



Apa yang saya tanamkan dalam diri, , saya masih ada jalan. Ye, setiap dari kita tak boleh mengalah bila menghadapi sesuatu permasalahan. Jangan mudah mengalah dan hanya melihat sedangkan di depan kita masih ada jalan. Biarpun sukar, namun kita perlu berusaha bersungguh-sungguh dan tawakal. 

Jangan mudah mengalah! 

Ingat, walau apa yang berlaku, kita masih ada Allah. 

Ya, Allah Maha Mengasihi hamba-hambaNya. Dia ada untuk mendengar setiap permasalahan kita. Dia ada untuk kita mengadu. Dia ada untuk kita meminta. Hanya kepadaNya tempat kita mengadu dan meminta. Jangan lagi bersedih tanpa melakukan apa-apa usaha. Teruskan berdoa kepadaNya.

Sewaktu berblogwalking tadi, saya ada singgah ke satu blog dan terjumpa satu doa.. Ya, amat bermakna buat saya. Ingin saya kongsikan di sini. Terima kasih pada tuan blog..Saya terlupa pulak blog yang mana. Di sini, izinkan saya ye untuk berkongsi, untuk kebaikan kita bersama. 

Jangan lupa untuk amalkan :)

Terima kasih Ya Allah.






p/s : Terima kasih juga buat kawan-kawan blog yang mengirimkan doa dan memberikan kata-kata semangat pada saya, walaupun tidak tahu permasalahan saya. Terima kasih banyak-banyak. Amat saya hargai di saat-saat ini.
Previous
Next Post »

30 comments

Click here for comments
9 October 2012 at 13:29 ×

pernah berada di dalam situasi begini & masih dalam kemelut tapi dengan doa & bantuan kawan² realiti & alam maya, saya jadi lebih kuat

harap awak pun begitu..

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 13:42 ×

Alhamdulillah...=)

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 14:07 ×

dear xnk sdih2 ya..dgaan yg dtg utk mnguatkan kita di esok hari ;-)

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 14:23 ×

syukur alhmadulillah...done HB

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 14:24 ×

bila kita diuji tanda Allah sayangkan kita kan.. lega kan.. berdoa selalu agar tak putus asa bila diuji :))

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 14:29 ×

Kakak bagi sambungan utk doa ini Ros, amalkan selalu ye...
wanikmal maula wanikmannasir...

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 14:40 ×

moga terus kuat dan tabah

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 14:42 ×

berguna utk nani :) terima kasih :)

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 14:44 ×

sabar dan kuatkan kesabaran, doa beserta tawakal padaNya. InsyaAllah akan dipermudahkan segalanya.

details bole baca n3 saya ni.. http://suriaqistina.blogspot.com/2012/01/kenapa-aku-diuji.html

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 15:03 ×

tq share , bagus utk kita semua ni!

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 15:28 ×

YUPSS BEST DOA TU..TQ FOR SHARING THIS ;))

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 16:10 ×

sekarang dah ok sikit yer...Alhamdulillah...

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 16:50 ×

Sabar ye.. ada hikmah di sebalik setiap apa yang berlaku :)

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 16:54 ×

thanks sharing di sini..

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 16:57 ×

brtul tu ros...setiap mslh pasti ada jln selesainya....akan ada hikmah di sebalik apa yg berlaku...Insyaallah

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 18:12 ×

moga kuat dan tabah :)

Balas
avatar
admin
9 October 2012 at 22:59 ×

Tq for sharing...moga sntiasa kuat,tabah n redha...insyaAllah mohon Allah permudahkn segala hal...

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 01:57 ×

alhamdulillah...semoga segala masalah dpt diselesaikan

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 11:04 ×

smga sgalanya berjalan seperti yang diharapkan...doa ye..smoga dipermudhkan :)

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 11:54 ×

betul..sebelum tawakal kena usaha sungguh2 dulu..jgn usaha tak seberapa sibuk bertawakal..

saya sentiasa ingatkan diri.. edison berjaya cipta lampu lepas 1000kali gagal..so kalau saya belum cuba 1000kali maksudnya belum cukup usaha!

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 12:06 ×

dugaan mematangkan kita untuk menempuhi hari2 mendatang

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 14:15 ×

a'aa betoi... walau pe berlaku kat kita.. wal;au xda org bersama kita tapi Tuhan tetap bersama kita...

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 14:27 ×

pasti amalkan:)

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 15:13 ×

thanks for sharing...=) mmg amat diperlukan...

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 15:16 ×

usaha, doa & tawakal~ :)

Balas
avatar
admin
10 October 2012 at 17:08 ×

insyaallah setiap masalah ada jalan nya..setiap penyakit ada ubatnya..mmg kena sentiasa percaya Allah tak pernah meminggirkan kita malah menyayangi kita sbb tu diberinya kita dugaan sbb nak bg pahala pd kita..bertabahlah kay..

Balas
avatar
admin
11 October 2012 at 08:47 ×

yg pasti, stiap apa yg berlaku tu ada hikmah dariNya..

Balas
avatar
admin
Anonymous
24 October 2012 at 15:29 ×

Alhamdulillah , akhirnya jumpa juga do'a tawakal

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment