UDANG KARA SABAH - INILAH REALITI

Tuesday, 15 January 2013

UDANG KARA SABAH




Selamat petang :)

Apa khabar semua?.

Hari ini lambat pulak nak update blog ye..  Ada urusan yang perlu didahulukan. Sekarang ni, saat saya menulis entry ni, hujan amat lebat di kawan saya. Putih je pemandangan kat luar, dari dalam office saya ni.

Petang ni nak cerita tentang udang kara. Pernah makan tak?. Saya tak pernah makan lagi udang ni. Gambar kat bawah ni, gambar udang kara yang suami saya tangkap masa beliau operasi di Sabah tahun lepas. Suami saya kata sedap, makan fresh-fresh kat sana. Senang je nak dapat. Saya tak pernahlah pula teringin nak merasa. Besar je udang ni, tertanya jugak, ' sedap, ke?..' Mahal jugak kan harga udang ni kat semenanjung.



UDANG KARA DAN KETAM :)



P/S : Hujan-hujan ni , terasa nak makan biskut empat segi cicah kopi pula :) hihi.. (sabar..kat office ni.. Balik nanti makan ye )

10 comments:

  1. xpernah mkn ag udang kara...alahai bestnya

    ReplyDelete
  2. xpernah makan lagu udang kara nie hee

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum ros...wah sedap jer tu kalau kena gaya masaknya...:)

    ReplyDelete
  4. tengok udang ni teringin mau mkn

    ReplyDelete
  5. wow besar nya'D

    tak penah makan lagi.JB musim hjan ke skrg..
    rindu la ",

    ReplyDelete
  6. tak pernah makan dan tak rasa nak makan. besar sangatlah..

    ReplyDelete