RAHSIA ANAK KEDUA - INILAH REALITI

Sunday, 17 February 2013

RAHSIA ANAK KEDUA




Ok, bersempena hari ni hari Ulangtahun Kelahiran Suami saya. Saya nak share sikit benda ni. Tadi masa online FB, jumpa Rahsia Tentang Anak Nombor dua. Kebetulan, suami saya anak yang kedua :)  Beliau ada empat orang adik beradik, yang kesemuanya lelaki..

Mari kita tengok ciri-ciri anak nombor dua ni. Ada tak sape-sape kat sini merupakan anak kedua jugak?...

Jom, tengok :-





ANAK MANJA EMAK 

sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^



ANAK DEGIL

Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak

 mendengar kata. semua dia aje yang betul.dalam ramai-

ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia

kuat. kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, 

tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak 

berapa jalan.



TAK PANDAI PUJUK

memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk pasangannya. 

(kesiiannn)


BERCINTA

dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D


HITAM / PUTIH

Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.


HATI

Anak no 2 ni juga nampak aje keras. tapi hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.


BERDIKARI

Very independent.memang betul. tapi kalau terlebih
independent pun payah.mudah bergaul.very take care.


ARAHAN

Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka

buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.


PEMAAF & CARING

tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring.TAPI 

awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham

 saje lah.


PAKAIAN

Nak semua up to date.semua nak kemas.




Wahai anak-anak nombor dua sekalian, benarkah?... hihi.. 

Anda nilaikan sendiri, ye :)






9 comments:

  1. abang cikna no 2 lebih kurang kot macam tu. huhu..

    ReplyDelete
  2. hurmmm.... hanya anak2 yang no2 jer yang boleh jawab...

    ReplyDelete
  3. NAk wish Happy belated birthday kat husband ros

    ReplyDelete
  4. ya betul semua tu ross.arwah adik ciksu yg tentera tu anak no2..byk persamaan di atas dgn arwah

    ReplyDelete
  5. fifi anak sulung.. hb anak no 4.. kihkihkih..

    ReplyDelete
  6. sy walopon ank sulong tp ade sume ciri2 ank ke-2 kcuali bab pakaian...

    rhsia nih untk anak ke-2 yg hidup ato ank kndungan ibu yg ke-2??

    ReplyDelete