COUNTRY GARDEN DANGA BAY, JOHOR BAHRU.

September 03, 2013




Sesiapa yang berada di sekitar Johor Bahru,  bolehlah berkunjung ke Country Garden di Danga Bay, Johor Bahru. Telah pun dibuka..

Saya sempat ke sana sewaktu pembukaannya. Meriah dengan dentuman bunga api. Waktu perasmian kan..
Country Garden ni ape?. Senang cakap, Country Garden ni ala-ala Sentosa, Singapura. Motif tertubuhnya tempat ni, nak buatkan anda rasa suasana percutian. Tak perlu pergi jauh-jauh.. 

Ok, ada macam-macam kat sini. Tapi, yang telah siap ialah permainan, macam fun fair. Semua ada. Dengan roller costernya la.. Tapi, serius saya cakap, agak menakutkan jenis permainannya bagi saya yang memang penakut. Memang tak naik la kan.. hahaha. 

Projek lain masih berjalan lagi. Belum siap lagi. Masa malam tu jugak, Sales gallery dibuka untuk orang ramai melihat contoh rumah. Boleh booking atau terus beli.. Malam tu, memang penuh lah warga yang berbangsa Cina. Memang mewahlah rumah tu. Condo kan..

Di sepanjang jalan kat situ, ada dihiasi dengan pokok kaktus, replika hidupan laut seperti ketam, kerang dan lain-lain. Tak sempat nak ambik gambar sebab sibuk menghayati percikan bunga api. heeee.. 

Sesiapa yang suka adventure, jemput datang ye. Cuba naik semua permainan yang disediakan, ok.  Confirm seronok!






Sesekali ambil angin malam,, nyaman sungguh :-)
















You Might Also Like

22 comments

  1. seronoknye..tp jauh nak gi johor tu..

    ReplyDelete
  2. wahh tmpt baru ye.. juah nau..huhu..deqla pun jenis penakut.. tp pd masa yg sama jenis nak mencuba..hihi..

    ReplyDelete
  3. Ari tu ada g Johor, sebab nak ke USS, tapi tak lepak kat sini sebab tak cukup masa. Memang happening kat sana malam2. Err..nak tanya sikit leh tak? ros belum dapat anak ke? Maaf ye, tanya..

    ReplyDelete
  4. mcm dh ada kt danga bay tuh yek... aritu masa ada kursus kt johor lain betul... yelah last akak kt johor 2007 skrg nih dh berapa thn ku tinggakan... tp kadang2 akak rindukan suasana lama kt dangabay tu tanpa segala mcm tempat2 peranginan lah, taman2 tuh

    ReplyDelete
  5. mcm dh ada kt danga bay tuh yek... aritu masa ada kursus kt johor lain betul... yelah last akak kt johor 2007 skrg nih dh berapa thn ku tinggakan... tp kadang2 akak rindukan suasana lama kt dangabay tu tanpa segala mcm tempat2 peranginan lah, taman2 tuh

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum rose....betul tu ada dengar tapi belum pi lagi...:)

    ReplyDelete
  7. Takpe..Nanti ada rezeki. Err.., ni ada sedikit motivasi, sebab kawan akak dulu menghadapi masalah yang sama. Tapi dia banyak bersabar

    masalah dan cabaran

    :)..senyum selalu ye..

    ReplyDelete
  8. cantiknya.. wajib singgah kalau pegi johor..

    ReplyDelete
  9. wahhh bestnya :D

    tapi jauh sgt pula dr ipoh

    insyaALlah kalau ade bajet nak pi jugak :D

    ReplyDelete
  10. ari tu lik raye singgah gak tapi tak bukak lagi...ni dah bukak yeak...wahhh nanti lik johor nak singgah la...gi malam baru bestkan...

    ReplyDelete
  11. klu g johor leh singgah sana..bila taun ntah nk sampai hahaha

    ReplyDelete
  12. membangun sungguh area danga bay tu ye....

    ReplyDelete
  13. jauh sangat.. In Sha Allah kalau ada rezeki nak juga pergi :)

    ReplyDelete
  14. Blom berkesempatan ke sana....

    Psss...thanks for the follow....follow u back...

    ReplyDelete
  15. wah!! syoknya..klu dapat p ni..=D

    ReplyDelete
  16. bile la nak sampai danga bay lagi..

    ReplyDelete
  17. ok, nanti kitorang g JB, ko bawak g situ eh.

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS