KURMA NABI @ KURMA AJWA

September 29, 2013




Semalam saya ke Giant.. Singgah nak beli barang sikit. Then, saya ternampak dekat satu sudut, promosi jualan kurma. Memang niat nak beli kurma.. Pastu ternampak kurma ni. Kurma Ajwa atau Kurma Nabi. Memang saya tak pernah rasa pun kurma ni. So, saya pun beli la.. Keluaran Syarikat Yusuf Taiyoob. Sepaket ni, RM 27.90. 


Alhamdulillah, dapat merasa kurma ni... 
Kepada kawan -kawan yang sedang mencari juga Kurma Ajwa ni, try lah cari dekat Supermarket kan. Kalau bulan Ramadhan memang senang nak beli kurma sebab ramai yang jual.. Kalau bulan-bulan yang lain, macam susah kan?.. Tapi jangan risau kat Giant pun dah ada :-)

Banyak khasiatnya kalau kita amalkan makan kurma kan. Saya pun sedang berusaha untuk menjadikan buah kurma sebagai makanan harian..




You Might Also Like

11 comments

  1. yup ,buah kurma bnyak khasiatnya ..bkn mkn time buln puasa je hehhe

    ReplyDelete
  2. tak pernah makan lagi kurma ni..

    ReplyDelete
  3. Ada gak kurma kat rumah ni, RR tapi beli kat pasar tani je hehe...

    ReplyDelete
  4. mmg susah nak jumpa kurma kalo bkn bln ramadhan kan.. kurma yg ni deqla belom penah rasa lagi ni..

    ReplyDelete
  5. @Ako Si AiNbetul tu dik.. memang banyak kahsiatnya :)

    ReplyDelete
  6. @hainom OKjeitulah, nak ke pasar tani Ros tak dapat, singgah ke Giant je la ..

    ReplyDelete
  7. @Deqla Manjewbetul Deqla.. tak ramai yang jual.. tu yang bila Ros nampak, terus beli :)

    ReplyDelete
  8. mmg selalu beli dan makan kurma ni !

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS