SELAWAT TAFRIJIYAH - INILAH REALITI

Thursday, 31 October 2013

SELAWAT TAFRIJIYAH



Tadi BW ke blog CIK INTAN BERLIAN , terbaca entry berkenaan SELAWAT TAFRIJIYAH. Tu yang nak kongsi pulak kat sini.. Sebagai panduan untuk diri saya jugak. Juga untuk anda semua..




Antara kebaikan pengamal selawat ini:-

1. Allah akan melenyapkan kesedihan, kesulitan serta bahaya yang menimpa dirinya.
2.Allah akan memudahkan segala urusan hidupnya.
3.Dipancarkan nur (cahaya) dalam hatinya juga ditinggikan martabatnya.
4.Suaranya didengari serta pandangan dan pendapatnya diterima ramai
5.Dia dilindumgi daripada segala bencana dan malapetaka.
6.Dia sentiasa dicintai oleh semua orang.
7.Segala yang dihajati akan dimakbulkan Allah.
8.Dimurahkan rezekinya, dijauhkan daripada kelaparan dan kemiskinan.
.

 Imam ad-Dainuri r..a.

  1. 11 x – setiap kali selesai solat fardhu, diberkati rezeki, ditinggikan darjat dan dijanjikan husnul khatimah.
  2. 41 x – setiap malam secara istiqamah akan tercapai segala hajat.
  3. 100 x – setiap selepas solat Hajat beberapa malam- menyelesaikan masalah.
  4. 313x – setiap hari, mengetahui rahsia ghaib atau sesuatu yang dikehendaki.
  5. 1000x – tercapai segala cita-cita dan tersingkap rahsia yang dikehendaki


Entry ni copy dari blog CIK INTAN BERLIAN



28 comments:

  1. Salam ros..boleh..sama2 kita berkongsi kebaikan apa salahnya…lagipun kak intan pon ada copy contoh image dan beberapa kandungan dr blog lain juga..hehe

    ReplyDelete
  2. byk ye kebaikan juka amalkan selawat tafrijiyah nih..

    tq rose :-)

    ReplyDelete
  3. thanks for this great piece of sharing ros, boleh diamalkan bersama2 ni...

    ReplyDelete
  4. ada tgk kat blog kak intan.. perkongsian yg bermanfaat kan.. mudah-mudahan jadi amalan kita bersama.. ;)

    ReplyDelete
  5. tq share, sama2 la kita amalkannya ye

    ReplyDelete
  6. amalamn yang baik eloklah di amalkan. Tapi pendapat akak, dalam nak mengamalkan mana-mana zikir, lebih baik kita berguru. Salah amalan zikirpun boleh memudaratkan

    ReplyDelete
  7. @intanfirdaus247W'salam kak.. thanx ye atas perkongsian selawat ni kat blog akak tempoh hari .

    ReplyDelete
  8. @Farah Waheda Wahidsama-sama kak Farah.. ye, kena jadikan amalan harian :)

    ReplyDelete
  9. @Deqla ManjewDeqla pun ada baca kan kat blog kak Intan.. jom sama-sama kita amalkan.

    ReplyDelete