GAJI ISTERI LAGI BESAR DARI GAJI SUAMI ? - INILAH REALITI

Monday, 18 November 2013

GAJI ISTERI LAGI BESAR DARI GAJI SUAMI ?



Cuba tengok kat bawah ni :




Betul ke ni?...

hihihi...

Seronoklah kalau macam tu kan.. Kesian pula pada suami tu...

Apapun, pandai-pandailah menguruskan hal kewangan dalam rumahtangga. Tak kiralah siapa yang pegang duit tu. Asalkan, duit tu disalurkan pada benda yang betul, dan tidak membazirkan :)

Kadang-kadang, bab boros ni, bukan kira perempuan atau lelaki. Tu hal individu. Ada salam satu situasi, suami jimat dan isteri boros. dalam situasi yang lain, suami jimat dan isteri boros..

Ada kategori yang mana?...

Haa, baik ngaku cepat! hikhik..




16 comments:

  1. hehe.. aefa teringat satu kisah family ni. mcm gmbr di atas la. husband gaji RM0.. setiap hari husband dapat duit belanja mcm anak-anak jugak. tak lebih tak kurang. kesian husband tu..

    ReplyDelete
  2. betul tu . even rumah n kereta , wpun dibeli atas nama dia , islam kata itu adalah nafkah utk anak isteri . bukan milik mutlak suami lagi ...

    ReplyDelete
  3. lepas dah kawin better sama2 hadapi susah senang bersama. .klau isteri je dok kapur duit laki sian kat laki hehehe

    ReplyDelete
  4. salam..
    memang betul pun..sayang isteri namanye tu..
    jemput singgah page baru saya
    https://www.facebook.com/pages/Tudung-Terkini/474205746007448?fref=ts

    ReplyDelete
  5. setiap pasangan biasa nyer ada perancangan depa sendiri... ;p

    ReplyDelete
  6. Tak betullah tu Ros. Kalau gitu jadinya tak baik betullah isteri dia kan..

    ReplyDelete
  7. saya punya situasi pulak. dua2 boros. hahaha macam mana tuh erk??

    ReplyDelete
  8. walaupon si isteri bergaji besar dr suami, si suami tetap ketua keluarga...jgn nak guna kuasa veto plak sbb gaji lg tinggi dr suami..pesan utk diri saya jugak...hehehehe..

    ReplyDelete
  9. i quote : "satu situasi, suami jimat dan isteri boros. dalam situasi yang lain, suami jimat dan isteri boros.."

    see..!!! dalam kedua-dua situasi, suami tetap berjimat, dan isteri tetap boros..!!! hahahahaha

    ReplyDelete
  10. hihih duit isteri, duit isteri...duit suami duit isteri je ni :)

    ReplyDelete
  11. hahaha.. ish2..habis smua isteri bolot yer..tp xde la mcm tu kan.. dah mcm queen qontrol la pulak..

    ReplyDelete
  12. yg penting kedua suami isteri mesti pandai urus kewangan keluarga :)

    ReplyDelete
  13. kena ada perancangan dalam berbelanja

    ReplyDelete
  14. Haha..gitu skali ea..xdela..rezrki suami tu pasti bertamvah klu dia keluarkn duit untuk isteti dan ank2x ye..itu pasti..

    ReplyDelete