haiwan

AYAM KE TELUR AYAM ?

March 28, 2013






Pernah tak terfikir ?.. hihi..
 
Siapa yang bijak, boleh bagitahu yang mana dahulu?.




Sumber : FB










entry

ANDA YANG MANA?

March 28, 2013




Baca tajuk je, terus komen.

Baca tajuk, tengok gambar, pastu terus letak komen?

Baca tajuk dengan entry satu perenggan je, terus tinggalkan komen.

Baca keseluruhan entry, dah tengok gambar(kalau ada) , barulah komen.

Tak baca entry pun, terus baca ayat yang last sekali kat entry tu, yang ada macam p/s la.. tanpa rasa bersalah terus tinggalkan komen.

hihi. 

Anda masuk group yang mana ni?

p/s : baca habis tak entry saya yang sikit je ni?...






macam macam

ENTRY RINGKAS

March 27, 2013




Dah 3 hari tak buat entry, tak bukak blog, tak berblogwalking. Maaf. hihi. Ni pun curi-curi masa sekejap.
Agak sibuk kerana berkursus.. Nanti saya buat entry khas tentang kursus yang saya hadiri tu, dan saya akan singgah rumah kawan-kawan.. Mungkin tengahari nanti.

Rinduuuunya kat blog sendiri....


Ada yang rindu saya tak?.. hihihi..















macam macam

CERITERA SABTU

March 23, 2013



Selamat pagi. Apa khabar rakan bloggerku sayang? Alhamdulillah kita masih bernafas pada hari ni. Malam tadi kepala saya ni sakit sangat. Tak tahulah kenapa. Hanya letak minyak cap kapak je kat kepala dan urut sendiri kepala yang sedang sakit tu.

Hari ni hari sabtu, hari minggu. Mesti ramai yang ada agenda sendiri kan? Ada yang pergi kenduri kahwin, gi jalan -jalan... Saya pun ada dapat beberapa jemputan kahwin hari ni. Tapi, maaf sesangat tak dapat nak pergi. Suami saya kerja hari ni. Bila suami kerja tak dapatlah nak gi kan, sebab tak pandai nak drive sendiri. huhuhu. Jadi, hari minggu macam ni  duduk rumah je ye. Buat apa yang patut. Basuh kain yang agak menimbun dalam bakul tu, kemas-kemas rumah sikit... Masak? emmm nanti nak fikir dulu. hahahah. 

Ok, bila dah tak keluar ni, bolehlah saya BW sekejap. Tapi slow sikitlah. Sebab guna hp je. Laptop enggak ada sih. Suami saya bawa gi tempat kerja beliau :-)


ok, selamat berhujung minggu. 



keyword

KEYWORDS YANG DI CARI

March 22, 2013

 
 
Selamat pagi kawan-kawan blogger kesayanganku.. Apa khabar hari ni?.. Alhamdulillah kita masih bernafas pada hari ini.. Hari ni hari Jumaat dah kan.. Cepat je masa berlalu.. Esok dah cuti.. Yeay.. hihihi..
 
Saya saja buka nuffnang tadi. Pastu tengok kat keyword.. Macam-macam yang orang cari, yang terjumpa blog saya ni kan.. Tapi, kebanyakannya cari pasal BRIM..  Cuba tengok kat bawah ni :
 
 
 

Ok, dengan rasa penuh tanggungjawab, saya akan bantu anda-anda yang memerlukan. hihihi..
 
Kalau nak tahu tentang BRIM 2.0, sila tengok entry di SANA, SINI, DAN SITU .
 
Kepada yang cari petua rambut gugur tu boleh baca kat sini ye : PETUA RAMBUT GUGUR dan
 
Yang nak dengar Apek nyanyi lagu hindustan, dengar di sini ye, APEK NYANYI LAGU HINDUSTAN.
 
Untuk yang mencari Doa Tawakal, mungkin ENTRY NI BOLEH MEMBANTU.
 
Kepada yang sakit gigi, dan nak tahu doanya, KLIK KAT SINI.
 
Untuk yang bertanya cara nak keluarkan bil astro tu, maaf saya tak tahu.. hihi.. Tapi, dalam ENTRY YANG INI saya ada bagitahu yang saya tak dapat bil astro... hihihi..
 
Yang tercari-cari kasut ragbi, boleh baca DI SINI. Sebenarnya entry tu saya letak gambar kasut ragbi yang saya belikan untuk suami saya je...
 
 Yang last tu, ada yang cari doktor sakit puan di Sungai Petani tu, cuba baca   ENTRY YANG INI. Sebenarnya entry ni saya cerita berkenaan pengalaman saya dengan bebrapa orang doktor je.. hihihi.. Tapi, pada yang memerlukan cuba pergi Klinik Pakar Sakit Puan Neong. Dekat bandar Sungai Petani yang dekat dengan kedai Kek Tip Top tu..
 
 
 
 
Ok, jom mulakan tugas dengan senyuman :)
 
 
 
 
 

nuffnang

KALI PERTAMA CASH OUT NUFFNANG

March 21, 2013




Selamat tengahari semua rakan-rakan bloggerku sayang :)
 
Hari ni nak cerita berkenaan nuffnang. Mesti ramai yang dah merasa duit dari nuffnang, hasil daripada anda berblog kan?.... Saya ni tak pernah merasa lagi. Memang kalau ikutkan saya mula berblog pada 31 Oktober 2011. Dah hampir 1 tahun 7 bulan. Ini entry pertama saya, yang bertajuk 1 2 3 MULA. hihi.. Bila baca balik, kelakar je rasa. Tapi, saya mula aktif berblog pada Mei 2012. Bertitik tolak dari entry yang ini, alhamdulillah, sudah 24 tahun. Kiranya aktif baru 11 bulan gitu.. hihihi..
 
Ok, kembali kepada cerita Nuffnang. Akhirnya, saya dah boleh cash out duit Nuffnang. Alhamdulillah. Saya buka akaun nuffnang hari Isnin lepas, terpaku tengok jumlahnya.. (poyo la bunyinya..hihihi). Tapi, saya keluarkan hari ini.. Sepanjang tempoh ni jugak, saya tak pernah dapat BE tu.. Oh nuffnangku sayang. bagilah sikit ye.. Ai ni dahla setia pada uu je.. hihihi..
 
 
Saya ahli gliterati :)
 
 
Duit dah kosong dah :)

 
Berjaya keluarkan :)

 
Ok, saya perlu tunggu tempoh sebulan untuk dapat cek dari pihak nuffnang. Eh, itu kalau dah dapat email pengesahan dari pihak Nuffnang :)
 
 
 
 
 
 

luahan

SEKADAR LUAHAN PERASAAN

March 21, 2013




Hari Selasa lepas, saya buat satu entry SUDAH CUKUP SUDAH . Rupanya entry tu menyebabkan ada yang salah faham kerana tajuk dia macam tajuk lagu Kumpulan Nirwana Band, Sudah cukup sudah.
 Ada yang tanya lagu ke ni? Macam kat bawah ni
 



 
Untuk pengetahuan semua, itu hanyalah luahan perasaan saya je ye.. Bukan tajuk lagu.. hihihi.. Saya rasa lega bila dah luahkan tau..
 
 
 
 
 

spm

KEPUTUSAN SPM DIUMUM HARI INI

March 21, 2013



Selamat pagi semua. Apa khabar hari ini? Semoga semuanya berada dalam keadaan yang sihat saja. Alhamdulillah kita masih bernafas pada hari ini.

Keputusan SPM diumum hari ni kan. Macam mana calon-calon SPM? Jangan resah, jangan gelisah. Anda dah buat yang terbaik kan. Ambil keputusan dengan hati yang tenang...

Walau apa pun keputusan, jangan sesekali berhenti untuk mengejar impian anda. Teruskan kehidupan dengan maju jaya. Saya doakan anda -anda akan berjaya  dalam apa yang anda lakukan ke arah kebaikan. 
 

Sumber gambar : Makcik Google.

 





luahan

SUDAH CUKUP SUDAH

March 19, 2013



Kadang muka tampak riang. 
Namun, bukan itu yang ku tanggung.

Mungkin tingkahku bersahaja.
Itu untuk menutup gundah hati ini.

dan bila senyuman di bibir senantiasa.
tak bermaksud duka tiada menyinggah.

seketika, soalan itu kau ajukan.
bagaimana harus ku kata?
apa harus ku jawab?
Puas aku fikir.
tak ketemu jawapan.
Senyum sahaja.
ya, senyumlah jawapan tepat untuk soalan kau.

lagi, kau ajukan yang sama.
oh, mengapa?
aku tiada jawapan.
sudah cukup, cukup sudah.

Kau tak alami.
itu bukan alasan untuk kau bertanya padaku.
boleh tolong aku?
berhentilah.
berhenti dari menyoalku.

kerana?

kerana aku tiada jawapan untuk segala persoalan kau.

Eh, aku bukan kaunter pertanyaan yang boleh kau singgah. 
yang boleh kau marah jika kau tak kuendahkan.

So, go to the right person and place, can you?.



Masih berharap dan terus berharap.
moga ada jalan.
eh, bukan.
pasti ada jalan!

Jom hayati lagu InsyaAllah, Dari Maher Zain.

astro

UJIBAKAT RAJALAWAK DI PLAZA ANGSANA

March 19, 2013



Hari Sabtu minggu lepas, saya ke Plaza Angsana dengan suami saya. Masa tu nak pergi cari barang sikit. Masa tu, hujan lebat sangat. Masa saya masuk tu, rupanya ada ujibakat rajalawak tau. Apa lagi, layankan la kejap. hihi. Masa tu jurinya ialah Mr Os dan Ropi. Pengacaranya pula, Arin rajalawak dan Chaca rajalawak. Sempat jugak jumpa Rahim dari kumpulan R2. 

Saya snap gambar dari jauh je. Tak bergambar pun ngan dorang. Persembahan ujibakat tu ok la. Ada yang lawak, ada 
yang tak berapa nak lawak. hihi. Tapi, satulah. Saya hormat dengan keberanian mereka yang masuk ujibakat tu. Mereka berani buat persembahan depan orang ramai dan mampu mengawal perasaan gementar.

Jom layan gambar yang sempat saya ambil.


Pengacaranya, Arin dan Chaca Rajalawak.



Nampak tak Ropi yang jadi juri kat kerusi tu hujung tu.?..





Minat tak rajalawak???






Hindustan

TAAL -SENSITIFNYA AKU.

March 18, 2013




Alkisahnya hari Sabtu lepas, saya tengok cerita hindustan. Kat tv3, jam 2 petang. Cerita Taal lakonan Askhay Khanna, Aisywariya Rai, Anil Khapoor dan ramai lagi. hihi.  Masa first time saya tengok dulu-dulu memang saya menangis. Pastu bila tengok lagi dah ok. Dapat mengawal perasaan. Tapi, entah kenapa saya boleh jadi sangat sensitif tau hari sabtu lepas. Memang menangis saya tengok cerita tu. Nangis yang betul -betul nangis pula tu. Bukan sekadar air mata jatuh tau. hihi. Memang menjiwai watak betul masa tu. 

Meh kita tengok sikit gambar heronya :-


Ini antara hero yang saya minta jugak lah selain Amir Khan dan Saif Ali Khan. Kalau perempuan, saya suka Manisha Koirala dan Kareena Kapoor.






kek

KEK COKLAT KIWI

March 18, 2013




Petang-petang ni kalau dapat kek coklat.. Emmm sedapnya.. Teringat pula kat kek coklat yang saya beli minggu lepas.. hihii..

Alkisahnya, minggu lepas kat opis saya ni, ada orang datang jual kek.. Macam-macam jenis kek. Ada kek coklat, kek oren, kek kiwi, kek bluberry, dan cheese jugak.. Saya ni kan penggemar kek coklat.  Jadi, dah tentulah saya beli kek coklat. Masa dalam perjalanan nak balik rumah, tiba-tiba saya teringat kat kek kiwi.. Eh, mesti sedap rasa dia.. Masam-masam gitu.. Saya pun ajak suami saya singgah Giant. Beli buah kiwi.. hihihi,..
Ni lah kek yang saya beli :
 
eH, malu pulak dia.. hihihi

Ok, tadaa.. :-
 
Inilah buah kiwi yang saya beli tu :
 
Ok, siap dipotong
 
Main campak je atas kek.. hihihi. Sungguh tak berseni . Bukan apa, tak sabar nak makan tau..
 

 

Sepotong kek coklat kiwi..

 

Kasi zoom sikit :
 
 
 
Dua potong kek. Satu untuk saya, dan satu untuk suami saya :)
 
 
 
Ok, sekian melaporkan dari dapur rumah saya.
 
 
 
 

haiwan

COMEL TAK SAYA ????

March 18, 2013




Comel tak saya?.. Comelll kan?..
 
Rambut ai ni cantik and vouge kan?...
 
 
Kau ado???
 




Kojo banyak ni.... Tulunn..tulunn.. hihihi




hamper

HADIAH CABUTAN BERTUAH

March 18, 2013




Nak tahu tak, saya ni tak pernah menang hadiah cabutan bertuah tau. huhu. Dulu masa zaman sekolah memang sedih. Masa ada hari kokurikulum kan ada cabutan bertuah. Saya ni sanggup tunggu sampai habis tau. Nak tunggu umum pemenang. Dari sekolah rendah sampai ke sekolah menengah. huhu. Sedihnya. 

Alkisahnya, bulan lepas kan. Suami saya ni ada majlis kat kem dia. Majlis pasal sambutan ahli kelab yang baru. Maksudnya,  ada anggota yang baru pakai pangkat, dorang kena lah masuk kelab ni. Nak masuk kelab ni buka  seronok seronok main masuk gitu je. hihi. Isteri tentera atau anak tentera tahulah. Malam tu ahli baru kena ragging manja manja gitu. hihi. Manja? hihi. Tu bukan manja. tu menguji kekuatan minda dan fizikal. Ok, nanti saya cerita lain ek. Sekarang ni nak cerita pasal cabutan bertuah je. 

Sebelum suami saya gi, beliau ada tanya. Saya nak hadiah apa malam ni? Dia ada cabutan bertuah.  Tahun lepas beliau dapat mug. Saya pun cakaplah, nak hamperlah.. tak pernah dapat hamper masa kat sekolah dulu-dulu... hihihi..  

Tak sangka tau.. Masin mulut agaknya.. suami saya balik dlaam pukul 3 pagi macam tu kan, bila dah habis majlis lah.. Dia bawak balik ni :



Wahh... dapat hamper.. Alhamdulillah.. Sebenarnya bukan nak sangat makanan tu, tapi bila dapat hamper ni rasa best je.. hihi.. Banyak isinya.. Ada air, biskut, gula-gula, keropok dll.

Anda pernah dapat hamper tak?



Misi

MISI BESAR PERLU DILAKSANAKAN

March 18, 2013




Wah, tajuk bukan main lagi ye. Misi besar! hihi. Ye, memang saya ada misi yang besar yang harus saya laksanakan. Untuk memastikan kejayaannya, saya harus mulakan segera. Dah lama nak buat, tapi asyik bertangguh dan tak ada pendirian yang tetap. hihi. 

Berjayakah saya melaksanakan misi tersebut? Misi apakah itu? Aaaaaa, tunggu... Hihi.

Updated tengah malam ni, motif??????




Sebentar lagi misi akan dimulakan :-)





lirik lagu

Lirik Lagu Sahabat - Najwa Latif

March 15, 2013


Saya memang suka sangat lagu ni sekarang ni.. Memang best bagi saya. Amat bermakna liriknya.. Melodi dia pun best sangat.. Anda semua pernah dengar tak?.. Suka tak?... hihihi...

Ok, kat sini saya nak share lirik dia je.. Lagu dia download sendiri ek.. Wah gitu..  Nanti leh nyanyi sama-sama dengan saya :)



Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis

Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku




ayam

AYAM BERMACAM AYAM

March 15, 2013


 
Selamat pagi.. Salam Jumaat saya hulurkan.. Macam mana kesihatan hari ni?.. Saya doakan kita semua sihat sejahtera..
 
Ok, hari ni tiba-tiba  nak cerita bab ayam. hihi.. eh, taklah..
 
Nak share benda ni je :



Nampak comel je anak-anak ayam ni bila diwarnakan.. Tapi, tak merbahaya ke kat ayam tu ek?.. Saya tak pernah nampak betul-betul lagi.. Cuma kat gambar je.. sapa yang pernah tengok, pernah bela, pernah beli?.. hihihii...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

coklat

COKLAT NUGGET MILO

March 12, 2013




Kalau tadi saya letak gambar coklat kit kat. Sekarang ni, meh kita tengok yang ni pulak :-


Ok, yang ni saya beli masa gi Giant. Terpikat dengan bekas dia jugak. Macam cantik je.. hihi. Yang ni pun masih ada lagi. Manis sangat pada saya, sebab tu slow je nak habiskan. 

Ada yang suka tak? Dulu, memang saya suka tau. Sekarang ni tak gemar sangat...





coklat

BEREHAT SEBENTAR BERSAMA KIT KAT

March 12, 2013





Ni saya beli kat opis saya. Dorang buat promosi masa tu. Semuanya berharga RM 10. Dorang pack siap-siap. Ada macam-macam jenis coklat keluaran Nestle. Saya ambil yang ni. Nak tahu kenapa? Sebab saya terpengaruh dengan bekas dia ni. hihihi.




Coklat kit kat ni masih ada lagi daam peti ais saya. Beli bukan main lagi semangat, tapi tak berapa nak makan sangat pun...




LAWAK

SEMUA PEKERJA BOLEH CUTI HARI NI

March 11, 2013






Ok, bos sakit. Jadi semua pekerja stesyen minyak ni boleh cuti.. Dan pada yang nak isi minyak tu, pergi kat stesyen minyak yang lain.. hihihihii..





Kerja

PM umum 9 perkara 'berita baik'

March 11, 2013



Dah tentu ramai yang tetanya kan berita baik dari PM kita.. Ok, ni saya share sikit.. Dari Sinar Harian Online. :

- Mulai 1 Januari 2013, pangkat dalam ATM dan PDRM disetarakan dengan perkhidmatan awam iaitu Koperal ATM & PDRM dari gred gaji 17 kepada gred 22; Sarjan ATM dan PDRM dari Gred 27 kepada Gred 29; Kapten ATM dan Penolong Penguasa Polis dari Gred 41 kepada 44; Mejar ATM dan Timbalan Penguasa Polis dari Gred 41 kepada 46A; Kolonel ATM dan Penolong Pesuruhjaya Polis dari Gred 48 kepada 52;

- 50,000 pegawai kontrak yang tamat kontrak pada 31 Disember 2013 akan disambung lagi setahun. Kajian menyeluruh akan dilaksanakan kemudian;

- Skim perkhidmatan dari Gred 1 hingga 10, dinaik taraf kepada gred gaji kelayakan masuk PMR. Seramai 166,541 penyandang terima manfaat ini;

- Kerajaan setuju laksana urusan kenaikan pangkat Kumpulan Pelaksana dengan memendekkan tempoh kenaikan pangkat dari tempoh 15 tahun kepada 13 tahun. Ia libatkan seramai 17,000 penjawat awam yang layak;

- Kerajaan setuju luaskan kaedah pelaksanaan kenaikan pangkat iaitu Kenaikan Pangkat Laluan Pantas, Kenaikan Pangkat Laluan Pakar Bidang dan Kenaikan Pangkat Laluan Kemahiran Tinggi;

 - Seramai 182,434 penjawat awam punyai gaji maksimum pada 2013 dan tidak dapat kenaikan gaji tahunan, semua struktur gaji maksimum dalam Jadual Gaji Minimum-Maksimum ditambah Kenaikan Gaji Tahunan sebanyak tiga kenaikan gaji tahunan (KGT) berkuat kuasa 1 Januari 2013;

 - Sekiranya tiada pelarasan gaji atau semakan dibuat, kerajaan setuju beri Pergerakan Gaji Khas sebanyak tiga peratus kepada pegawai yang capai dan punyai gaji maksimum;

 - Dalam Skim Saraan Malaysia (SSM), bagi KGT Gred 1 hingga 11 dan gaji gred naik pangkat tidak dapat tampung kenaikan pangkat, kerajaan setuju buat tambah baik sebelum akhir 2013 berpandukan prinsip saraan sejagat iaitu kadar upah untuk kerja relativiti dan pariti perkhidmatan serta "pay for performanca";

 - Kerajaan setuju beri semua penjawat awam faedah pemindahan gaji sebanyak satu KGT diawalkan pada 1 Julai 2013. Setiap penjawat awam terima antara RM80 hingga RM320. Ia membabitkan perbelanjaan sebanyak RM1.5 bilion;





Sumber : sinarharian


p/s: Elaun rumah tak sebut pun?.. Khabar angin je kan :)



Kerja

Gaji baru polis, tentera diumum hari ini

March 11, 2013




Kuala Lumpur: Datuk Seri Najib Razak dijangka mengumumkan skim gaji baru dan kenaikan pangkat anggota dan pegawai polis serta tentera, hari ini.

Berita gembira yang dinanti-nantikan pasukan keselamatan negara itu bakal diumumkan pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam Ke - 13 (MAPPA XIII) di Dewan Plenari, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.

Selain Perdana Menteri, Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin dijadualkan hadir bagi meraikan penjawat awam itu.


Sumber Persatuan Pegawai Kanan Polis memberitahu BH, pengumuman itu sememangnya wajar kerana sudah tiba masanya anggota dan pegawai polis menerima skim gaji dan kenaikan pangkat yang sama seperti jabatan lain.

Harap dapat perhatian

“Selain tangga gaji dan peluang kenaikan pangkat yang setimpal dengan tempoh perkhidmatan, kami berharap elaun sampingan sep erti elaun keraian, kenderaan dan logistik mendapat perhatian kerajaan kerana tugas kami bukan sekadar menyiasat kes, malah pelbagai tugasan yang boleh membahayakan nyawa,” katanya semalam.

Untuk PDRM difahamkan, cadangan tangga gaji bagi Konstabel (N17) ialah RM1,013 hingga maksimum RM2,613.61 bagi P1, manakala P2 (RM1,0851.56 – RM2,681.56), P3 (RM1,151.46 – RM2,751.46) manakala Lans Koperal (N22) antara RM2,164.44 – RM3,321.99 bagi P1 dan P2 (RM2,325.10 - RM3,657.02).
Untuk Koperal (N26) pula antara RM2,482.33 – RM3,496.05 bagi P1 dan P2 (RM2,719.90 – RM3,815.70). Bagi Sarjan N29 (lantikan) ialah antara RM1,710.39 hingga RM4,335.62.

Penyelarasan gaji pegawai kanan PDRM pula dijangka Gred 41 bagi Inspektor, Asisten Superintendan (ASP) 44, Deputi Superintendan (DSP) 46; Superintendan 48 dan Asisten Komisioner (ACP) 52.

Sumber itu berkata, pengiktirafan setimpal dengan tugas dan tanggungjawab pasukan keselamatan tepat pada masanya memandangkan ada agensi dan jabatan lain serta Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) terlebih dulu memperoleh manfaat daripada skim perkhidmatan awam




Sumber : BERITA HARIAN ONLINE


Namun, masih belum diumumkan lagi pada ketika ini. Kalau naik, Alhamdulillah...











Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com

March 11, 2013


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

lirik lagu

LIRIK LAGU PUTIH-PUTIH MELATI - ST12

March 11, 2013


Siapa bilang aku seperti dia
Siapa bilang aku cintai dia
Sesungguhnya aku tak benar-benar cinta
Kerna kau tak seputih melati
Kalau ada hitam pasti ada putih
Jika hatimu kelam tak mungkin bersih
Tak usah kau lanjutkan ‘tuk berbagi kasih
Kerna kau tak seperti melati

Chorus
Putih-putih melati
Merah-merah delima
Siapa yang baik hati
Pasti ku terima
Sekarang  ni, memang suka dengar lagu ni.. Kalau dok dalam kereta, radio pasang lagu ni, cepat-cepat saya kuatkan radio.. hihhi.. Suami saya pun layan...

penyakit

SAKIT BELAKANG

March 11, 2013




Selamat pagi semuanya. Apa khabar hari ni? Moga anda semua sihat-sihat sahaja ye. Hari ni hari Isnin. Kepada yang bekerja, kerja dengan semangat hari ni ye. Kan dah bercuti 2 hari. Jangan nak bermonday blues sangat ok. hihi. Ni pesanan buat diri saya jugak. 

Ok, sejak beberapa hari ni saya tak aktif berblog. Tak updated entry, tak blogwalking. Kalau blogwalking pun, saya jadi silent reader. Tak tinggal sebarang jejak dan komen. huhu... Ini semua bersebab. 

Memang agak busy sikit last week. Ditambah pula dengan sakit belakang. Tak tahu kenapa. Saya kena sakit belakang hari Selasa lepas. Nak angkat tangan pun sakit, apatah lagi nak toleh belakang ke apa ke. Jauh sekali nak angkat barang. Saya kena hari selasa sampai khamis. Sakit sangat. Hari rabu, suami tolong sapukan minyak. Alhamdulillah, hari Jumaat dah lega. Pastu, hari sabtu sakit balik semula. Emmmm. berulang lagi. Then, mintak suami urutkan. Alhamdulillah, sekarang dah ok. 

Puncanya masih belum dikenalpasti. Adakah salah makan?...  Salah tidur? Angkat barang yang berat ke?.. 


Jap, nak fikirkan. hihi...





astro

KEPUTUSAN : SELANGOR VS JDT

March 09, 2013





Keputusan Masa Penuh - Liga Super 2013 (09/03/2013)






                         Selangor     4 - 1 Johor Darul Takzim
            4" S. Kunanlan 75"         Norshahrul Idlan Talaha
            33" Forkey-Doe
            67" Mahalli Jasuli
            69" Amri Yahyah



Tahniah Selangor yang bermain cemerlang walu dengan hanya 10 pemain :)



Sumber gambar dari FB Astro Arena.








pencapaian

PENGOMEN SETIA FEBRUARI

March 07, 2013




Terima kasih buat semua pengomen-pengomen di blog saya ini. Juga buat semua pengunjung-pengunjung blog saya.. Terima kasih banyak-banyak.. Tanpa kunjungan anda, siapalah blog saya ini.. Cewaahh.. hihihi..
 
Dibawah ini, senarai Pengomen Stia saya bagi bulan Februari.



Bagi senarai pengomen stia untuk Februari ni, ada nama baru dan ada yang setia dari bulan Januari. Terima kasih kawan-kawan!
 
Ok, jom kita berkenalan dengan Pengomen-pengomen stia saya, ye.. hihi..
 
 
Yang pertama, blogger dari Kelantan, yang suka buat coklat yang super duper sedap.. hihihi..




 
Yang kedua, blogger dari Sabah yang memang aktif berblog.. Saya suka dengan entry beliau.. Ada macam-macam jenis info tau.. Yang penting, ada juga updated tentang bolasepak dalam negara..
 


 
dan yang ketiga ialah Cik Su.. Haa, ni orang kampung saya ni.. Orang Kedah.. Tapi, sekarang duduk di KL.. Cik Su ni suka masak.. Banyak resepi yang beliau kongsikan :)
Yang menariknya, masa saya duduk KL, Cik Su duduk JB. Bila saya dapat posting ke JB, Cik Su pulak balik Kl.. hihihi.
 
 
 
 
 
Keempat ialah Kak Fifi.. Baru tersenarai pada bulan Februari ni.. Seronok baca blog  ni, tengok gelagat anak beliau, Ufairah :)
 
 
 
 
Yang berikutnya ialah Kak Mimi.. Haa, beliau pun isteri kepada anggota tentera.. Samalah macam saya.. Kak Mimi pun aktif berblog,.. dalam sehari tu, banyak entry yang beliau updated kan :)
 
 
 
 
 
Seterusnya, Kak Waniey.. Orang kampung jugak ni.. Kedah mai.. hihii.. Suka tengok gelagat Qalief.. Banyak cerita tentang Qalief yang Kak Waniey updated kan..
 
 
 
 
Ok, yang ke tujuh ialah Sha.. Sha ni dari Sabah.. Juga aktif sangat berblog. Banyak join contest jugak.. Lagi satu, Sha ada tawarkan edit blog serendah RM5. Tapi, dah ditutup sekarang.. Sebab Sha nak exam.. hihii..
 
 
 
 
 
Yang ke lapan ialah, Ayut.. Bakal pengantin ni.. Berdarah manis.. hihi.. Sekarang ni ayut sibuk buat persiapan untuk hari istimewanya :)
 
 
 
 
 
Ok, seterusnya ialah Kak Yati.. Kak Yati ni dari Sungai Petani..(sama lagi dengan saya).. hihi.. saya ni memang asal Sungai Petani.. Tapi, sekarang dah duduk Jb kan. Family semua masih di Sungai Petani :)
 
 
 
 
 
Yang turut tersenarai ialah, Anum. Jom singgah blog Anum.. Anum ni suka aktiviti luar tau.. banyak memori beliau yang dikongsikan :) Lagi satu, Anum ni peramah, suka tinggal jejak di blog saya di pagi hari :)
 
 
 
 
 
 
Ok, sekian dulu,.. hihi.. JOm terjah mereka :)
 
 
 
 
 
 




FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS