bola sepak

JADUAL BARU SEPARUH AKHIR KEDUA PIALA FA: PAHANG VS JDT

May 31, 2013





Perlawanan Pahang menentang JDT dijadualkan pada Sabtu, 1 JUN 2013. Perlawanan ini telah ditunda kepada 8.45 malam. Sebelum ini, dijadualkan pada 4.15 petang.

Jadi, kepada semua peminat bola, boleh mendapatkan tiket untuk menyaksikan perlawanan ini.. Saya sendiri pun berdebar-debar menantikannya..

60,000 peruntukan tiket untuk Persatuan Bola Sepak Negeri Pahang, dan selebihnya 20,000 buat orang awam. Diharap tiada yang mempertikaikan jumlah peruntukan tiket untuk penyokong Pahang. Ini kerana, Pahang ialah pasukan tuan rumah, walaupun perlawanan ini diadakan di luar negeri Pahang. 



p/s : Tuan blog sokong Pahang. Jangan marah haa.... :)






coklat

COKLAT LANGKAWI SEDAP

May 29, 2013



Alkisahnya, office saya ada buat family day kat Langkawi masa cuti Wesak lepas... Tapi, saya tak join sebab husband tak dapat cuti.. 

Bila sebut Langkawi, sudah semestinya saya akan ingatkan Coklat. hihi.. Apalagi, saya pun tak lepaskan peluang la kan. Kirim beberapa jenis coklat. Saya kirim coklat yang jarang saya makan kat sini... 

Tadaa ...


Jom kita tengok satu persatu ye....

(1)

g

Coklat Guylian.. Sedap jugak coklat ni. Bentuk dia pun menarik.. Pelbagai jenis siput.. Coklat ni kan dia macam ada inti kat dalam tau.. coklat jugak.. Harga coklat Guylian ni RM 19.90 kat Langkawi. Ada 22 biji. Kalau kat tempat lain saya tak pasti berapa harganya. Sebab tak pernah beli..  

Nak tengok tak isi dalam kotak ni?..
ok, saya buka kan ye :





(2)


Yang kedua, coklat Almond Gold Whitttakers. Coklat ni saya tak pernah rasa lagi sebelum ni. Saya tahu coklat ni dari rakan office jugak. Beliau kata coklat ni sedap, ada almond. Saya ni kan penggemar almond. Dah tentulah saya beli. Harga coklat Almond Gold Whittakers ni RM  11.90. Ni yang jenis bar besar tau. Ada lagi yang jenis pack kecik tu. Dalam setiap pack ada 3 coklat. Bila saya rasa coklat ni, memang sedap. Kena dengan tekak saya la. Coklat ni tak manis sangat. Ni jenis coklat ala-ala "dark chocolate".. Yang bestnya coklat ni, almond dia banyak sangat. Yeay, sukanya... hihi. Tak muak tau.


(3)


Yang ketiga pula coklat Hersyey's. Sebenarnya saya nak coklat kisses almond tu. Tapi, tak ada. Jadi, dapat coklat ni sebagai ganti. Coklat ni pun saya tak pernah rasa. Rupa-rupanya sedap jugak coklat ni. Dia ada 4jenis coklat dalam paket yang besar ni. 

Antaranya :-

*Milk Chocolate.
* Chocolate and Peanuts.
*Chocolate and Crispy Rice.
*Special Dark Midly Sweet Chocolate.

Memang sedap! Harga coklat Hersey's ni RM 12.50.
Jom saya tunjukkan isi dalam paket besar tu.. Dia kecil-kecil macam bentuk bar..





(4)

Yang ke empat pula, coklat Daim. Mesti ramai yang dah pernah makan kan?.. Sedap jugak coklat ni.. Kalau makan sambil tengok tv, mesti licin punya.. hihihi.. Harga coklat Daim ni RM16.90 sepaket. Kalau ambil 3 paket hanya RM45.00. 


Ok, ada tak yang suka makan coklat?.. Saya ni penggemar coklat, tapi lebih kepada coklat yang ada almond la :)


Jom makan sama-sama... hihi..



entry

ENTRY PILIHAN PADA 28 MEI 2013

May 29, 2013



Ok, pagi ni saya nak share dengan kawan-kawan blog berkenaan lima entry yang menjadi pilihan pembaca saya, semalam iaitu pada 28 Mei 2013 sehingga jam 12 malam.

Kat bawah ni ialah entry yang paling banyak dijengah oleh pembaca blog saya ni, semalam..



Terima kasih kerana sudi singgah :-)



bola sepak

PERLAWANAN PAHANG VS JDT DITANGGUH

May 28, 2013



Perlawanan separuh akhir kedua Piala FA, antara Pahang menentang JDT terpaksa ditangguh sebentar tadi kepada tarikh yang akan diumumkan kelak.

Punca penangguhan perlawanan ini ialah kerana:



Didapati seekor kucing telah bertindak membuang air besar di tengah padang. Punca kejadian adalah kerana keadaan tandas awam yang didapati tidak mengikut tahap piawaian kebersihan yang ditetapkan sehingga memaksa kcing ini bertindak sedemikian.


Hihihi. ok, sekadar gurauan..


Tak tahu lagi tarikh yang baru. Sama-sama kita nantikan :-)



bola sepak

SEPARUH AKHIR KEDUA PIALA FA : PAHANG VS JDT

May 28, 2013



Sebentar lagi, jom kita saksikan perlawanan separuh akhir Piala FA peringkat kedua antara Pahang dan JDT. Malam ini penentu siapa yang akan menentang Kelantan di pentas akhir.

Separuh akhir pertama dimenangi oleh JDT dengan 1-0. Malam ini penentu sama ada JDT akan mengekalkan keputusan itu atau Pahang bangkit di kubu sendiri. 

Perlawanan sebentar nanti, sudah tentu amat menarik dan mendebarkan. Berharap tiada aksi ganas dipamerkan oleh kedua-dua pasukan. Apapun, semoga berjaya buat kedua-dua pasukan... 


bola sepak

KEPUTUSAN SEPARUH AKHIR PIALA FA : TERENGGANU VS KELANTAN

May 28, 2013



Tahniah buat Kelantan yang berjaya melangkah ke pentas final Piala FA.  Kelantan berjaya dengan agregat 6-5.

Separuh Akhir peringkat pertama Kelantan menang selesa dengan 4-1. Perlawanan diadakan di Kelantan. Dan petang tadi, separuh akhir peringkat kedua dijalankan di Terengganu. Keputusannya Terengganu menang 4-2. Namun tewas dengan agregat penuh 6-5. 

Perlawanan tadi, bagi saya penuh debaran dan kontoversi. 2 pemain Terengganu dilayangkan kad merah. 

Tahniah buat Kelantan yang berjaya melangkah ke final. Juga tahniah buat pasukan Terengganu kerana mempamerkan aksi yang cemerlang. Sejujurnya saya menyokong Terengganu tadi. hihihi. Sebab Kedah tak tersenarai.... 

nuffnang

BE PERTAMA SINGGAH DI BLOG

May 28, 2013




Lama jugak tak buka akaun Nuffnang.. Sekali buka, tengok ada BE yang datang menyinggah rupanya.. First time dalam berblog ada BE yang sudi menyinggah.. Namun, jodoh kami tak panjang.. hahahha.. Sikit je amaun dia.. Moga lepas ni, BE dah tak segan-segan singgah sini ye :)


Terima Kasih Nuffnang !










follower

LIMA LIMA LIMA ORANG FOLLOWER

May 28, 2013






Terima kasih buat semua yang sudi singgah ke blog saya ni.. Terima kasih sudi membaca, dan meninggalkan komen dan 'memFOLLOW' blog saya ni.. hihihi..

Terima Kasih semua.... dan juga buat silent reader.. Moga bermanfaat ye...





Jalan-jalan

INDAH CIPTAAN TUHAN : ROAD TO DESARU

May 28, 2013



Last week, saya sempat ke Desaru.. Saya suka sangat pemandangan nak ke sana. Tu yang asyik dok tangkap gambar.. Sekali tengok, ala-ala jambatan Pulau Pinang pulak.. hihi... 

Jom layan....










* Gambar pemandangan je kali ni.. Tak ada gambar tuan rumah.. hihihi









Anmum

HADIAH DARI ANMUM

May 28, 2013



Alkisahnya saya ada daftar kat website Anmum. Jadi member la.. Lepas dah daftar, wakil dari Anmum ada call saya. Nak confirmkan alamat. Pastu dia ada tanya nak susu perisa apa, untuk sampel la.. Then ada jugak tanya soalan sikit-sikit pasal personal.. 

Tapi kan, saya tak dapat pun sampel susu. hikhik. Saya dapat ini :

Add caption

Satu yang lekat kat peti ais dan satu lagi boleh lekat kat kereta....

Sebenarnya, saya memang dah beli pun susu anmum ni. Saya ambil susu coklat. Dalam 2 bulan lepas saya beli. Tapi, tak minum hari-hari pun. Bila rasa nak minum, baru bancuh. hihi.. 

Ya Allah, kau permudahkanlah kami suami isteri untuk menimang cahaya mata. Amin. 
Kawan-kawan, boleh sama-sama kirimkan doa buat kami? Terima Kasih :-)


**Tanpa sedar, ada manik-manik jernih yang turut berguguran di pipi ini ketika menaip entry ni...

Dah, dah.. tak mau feeling-feeling.. Jom mulakan tugas kita dengan sebaiknya :)







lagu

TUHAN BERIKANLAH AKU CINTA BY AYUSHITA

May 27, 2013



Dah banyak kali dengar lagu ni. Masih tak jemu... Saya memang suka sangat lagu ni. Amat menyentuh perasaan. Boleh menangis teresak-esak. Mungkin masa saya dengar ni, saya membayangkan sesuatu..Terfeeling sikit.. huhuhu.

Jom dengar sama-sama. Saya ambik dari youtube. Ni bukan videoclip yang betul. Ini ada somebody edit dan letak lirik sekali. Terima kasih ye pada tuan punya video :-)





Macam mana kawan-kawan? Suka tak, suka tak.. hihihi..



KENANGAN

WITH MY EX-BOSS

May 27, 2013



Sekejap je rasa masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah 7bulan saya bertukar dari Kementerian Pertahanan Kuala Lumpur(MINDEF) ke Jabatan Kastam Johor Bahru. 

Tadi dok belek-belek gambar kat handphone. Pastu jumpa gambar saya bersama boss lama saya di Mindef. Tetiba jugak jadi rindu.. hahaha. Mengada kan? 

Sesungguhnya apabila saya bekerja dengan beliau memang seronok. Kerja tetap kerja, tapi wujud juga hubungan mesra. Tu yang best. Tak adalah kita stress kan. 






Kecil dan comel je orangnya.. Puan, terima kasih atas tunjuk ajar puan sepanjang kita berkerja bersama. Banyak ilmu yang puan curahkan. Terima kasih!


Entry hari ni dengan ex -boss awam. Next entry saya nak kenalkan dengan ex-boss tentera saya pulak :-)






Makanan

BISKUT FAMOUS AMOS

May 27, 2013



Saya ni bukanlah penggemar biskut Famous Amos ni. 
Ada pun ok, tak ada pun ok... Biasa -biasa je... 

Hari tu, pergi Giant beli barang dapur sikit. Pastu ternampak biskut ni dalam pack.. Tu yang beli.. 



Ada ke yang memang suka sangat makan biskut ni?... Mungkin saya lebih minat biskut Chipsmore kot, tu yang bila makan biskut ni jadi biasa-biasa je. hihi...

Ok,dah last -last entry ni baru nak cakap Selamat Pagi. hihi.. 

Jom mulakan hari Isnin ni dengan hati yang ceria.. Eh, ramai pulak yang sambung cuti yerrr.....




doa

DOA KETIKA HUJAN

May 26, 2013



Sekarang ni tengah hujan lebat kat kawasan rumah saya, Johor Bahru. 

Saya nak share satu doa dengan kawan-kawan. Saya ambil dari FB Sham Kamikaze.

Semoga bermanfaat.






kenduri

NAK MAKAN NASI KENDURI

May 26, 2013






Musim cuti sekolah ni, ramai yang mendirikan rumah tangga kan?.. Selamat menjalani kehidupan berumahtangga bagi para pengantin ye. hihi. Moga bahagia selalu... 

Sebenarnya saya ni dah lama tak berkesempatan nak hadiri majlis perkahwinan. Oh , rindunya dengan nasi kenduri... Teringin nak makan. Sepatutnya hari ni ada kenduri. Tapi, tak dapat nak pergi sebab suami kena kerja.. huhu.. Tu yang dok feeling-feeling letak gambar nasi kenduri tu. hihi. Tu nasi masa kenduri saya. Time tu, makan sikit je. Maklumlah, pengantin la katakan. Hahahaha...



DaH makan ke kawan-kawan? Dah hampir pukul dua ni. ok, saya makan dulu ye. Jemput semua.





burung

Chit Chit Jadi Peneman

May 25, 2013






Inilah peneman saya. hihi
 Bila saya balik kerja penat-penat, terus rasa happy bila tengok Chit Chit ni. Suara Chit Chit pun sangat sedap. 

Suami saya yang bawa balik Chit Chit ni. Mula -mula saya ni 
tak berapa minat  nak bela haiwan. Tapi, bila dah ada kat rumah, rasa sayang pula.. Sekarang ni kat rumah saya, ada burung dan ikan...  Seronok tengok gelagat haiwan kan. Pastu bagi makan, mandikan burung. hahaha.. 

Ok, sampai sini je kali ni. 




Eh, senyumlah sikit...




BAKAT

JOM HADIRI 'BAKAT'

May 23, 2013




Kawan-kawan tahu tak BAKAT tu ape? BAKAT ni ialah persatuan isteri anggota tentera.. Sebagai seorang isteri anggota tentera, saya perlu datanglah kalau ada perjumpaan...

Esok, ada perjumpaan BAKAT.. Kena pakai name tag.. hihi.. Name tag ni baru je dapat.. 




Esok, cuti hari wesak.. Ingat nak berehat-rehat je kat umah.. Nampak gayanya tak dapatlah merehatkan diri, sebab kena datang jugak.. Tak ada alasan tak boleh pergi.. huhuhu...









coklat

BEREHAT BERSAMA KIT KAT

May 23, 2013



Saya beli KIT KAT ni kat office.. Ada orang buat promotion semalam.. Ni kali kedua saya beli. Yang first dulu percuma tupperware,.. Eh, bukan jenama tupperware tau,, Yang biasa-biasa je.. Boleh baca kat entry yang ini.



Sebungkus Kit Kat ni berserta mug, RM10.. Saya pun beli lah sebab berkenan dengan mug dia ni.. Merah gitu.. cantik .. Ada 3 jenis corak.. Yang ni salah satu coraknya...




 Baru bersemangat nak bancuh air nescafe.. Eh, ada kena mengena ke?..hihihi...





buah

BUAH NAGA TETAP MENJADI POJAAN HATIKU

May 23, 2013



Dah kali kedua rasanya saya tulis tentang buah naga dalam blog saya ni.. Ye, saya memang suka sangat dengan buah naga.. Sedap.. Lagipun, banyak khasiatnya kan.. Saya suka yang isi merah.. Yang isi putih, tak pernah rasa lagi.. hihi.. So, tak boleh nak komen pasal isi putih tu...




Yang ni saya beli di Kota Tinggi. Masa ni ada nak cari benda sikit kat sana, pastu ternampak ada orang jual.. Tu yang beli.. Suami saya tak berapa nak gemar sangat buah naga ni.. Saya sorang je lah tukang makan buah ni.. hihihi...






Makanan

PERTAMA KALI MAKAN SUBWAY

May 23, 2013




Hari Selasa lepas, saya keluar lunch dengan kawan-kawan office.. Ada nak cari barang sikit kat Plaza Angsana, Johor Bahru... Dah alang-alang keluar tu, lunch je terus kan.. 

Dok tanya la sorang-sorang nak makan ape.. Masa tu kami keluar berempat.. Saya ni tak kisah nak makan ape pun.. Pastu majoriti setuju nak makan Subway,.. Dalam kami berempat tu, sayalah yang first time nak makan. Yang lain dah pernah makan. 

Alkisah, masa nak order tu kan, saya sedikit blur.. hahahaha.. Maklumlah mana la nak pandai pilih-pilihkan.. Mula-mula kena pilih nak jenis ape..Yang 6 inch ke, yang panjang ke kan..Kedua, pilih jenis roti.. Pastu, pilih nak inti apa.. Dah pilih inti, pilih jenis sayur.. Last sekali pilih jenis sos.. 

Saya main ikut je sama ngan member.. Mana nak tahu masa tu yang mana sedap kan.. 

Tapi, pada saya, sekadar nak mencuba ok lah.. Kalau nak makan lagi, mungkin kena fikir.. hihi.. Tak pandai nak makan jenis yang macam tu.. 

Subway ni, memang mengenyangkan tau.. Saya beli tu, makan pun tak habis.. huhu.. Ada unsur pembaziran di situ..






Bezday

DETIK-DETIK CINTA

May 23, 2013






Pemberian kakak kedua saya, Kakyang.. Bersempena hari lahir saya. Terima kasih Kakyang.... 

Moga hubungan kita adik beradik mesra selalu, walau kita berjauhan...




Tajuk tak menggambarkan keseluruhan isi cerita. hihi...





Bezday

9 Mei - SAYA DAH DEWASA

May 23, 2013




Alhamdulillah... 
9 Mei yang lepas, usia saya menginjak lagi. Kini dah berusia 25 tahun.. Hari ni baru berkesempatan updated pasal birthday sendiri.. Hihi. 

Tak sempat nak updated masa 9 Mei lepas. Berbagai perkara yang datang menerjah. 

Rasa sungguh cepat masa berlalu. Tup tup tup, dah nak dekat penghujung bulan Mei dah kan.... 

Terima kasih pada mak dan ayah yang telah melahirkan, membesarkan, menyayangi dan berkorban macam - macam untuk anakmu ini. Sesungguhnya tetrlalu besar pengorbanan mak dan ayah selama ini. Sayangggg mak ayah!

Juga buat suami yang kini mengambil alih tugas ayah. hihi... Moga hubungan kita diredhai Allah. . Aminn.


Terima kasih juga buat semua ahli keluarga dan rakan-rakan yang telah mendoakan dan memberi ucapan pada saya ye. Thanx...

Kat bawah ni,saya nak share dengan kengkawan kad ucapan yang saya terima dari Bahagian tempat saya berkerja. Terima kasih jugak ye..





p/s : Kawan-kawan, doakan saya dimurahkan rezeki untuk bergelar ibu ye... Aminn. Tetimakasih...



Games

Jom Jaga Pou

May 20, 2013




Sekarang ni, saya memang suka dok main Pou ni.. Hihi. Best.. Ada tak yang main jugak benda ni? Seronokkan?.. Bagi dia makan.. bagi dia mandi.. Tidurkan dia.. Kalau tak sihat, bagi makan ubat.. hihi. Pastu boleh main game sekali.. Bila duit dah banyak, boleh belikan dia baju baru, cermin mata.. Macam-macam lah.. Yang lagi best, dia bolwh ajuk cakap kita. Comelnya suara dia....  Cubalah kawan-kawan ....

Kat sini, saya nak share ngan kawan-kawan perjalanan kehidupan Pou saya. hihi. Dari dia baby, sampai dah jadi anak dara.. huahuahua.. Pandai saya bela dia.. Penuh kasih sayang lagi. 













FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion