LAMBAT BERSIARAN

January 23, 2014



Hari ni lambat bersiaran.. Settlekan mana yang patut dulu tadi..
Duduk kat office ni, tak rasa macam kat office dah.. Rasa macam kat obesi(read:oversea).... Sejuk yang amat.. Dah pakai sweater, dah pakai stokin.. Masih jugak sejuk.. Sarung tangan ppun dah disarungkan.. Punyalah sejuk.. Sejuk tahap mengggigil.. Tapi kan, buka kat office je sejuk.. Kat rumah pun sama. Kalau kat office tu , ye la sebab ada aircond.. Ni  kat rumah, memang tak de aircond.. Hanya kipasku yang setia berpusing tu je ada pun.. Tapi sejak dua menjak ni, memang tak bukak kipas.. Sejuk... Anginnya kuat.. Kalau sidai kain tu, sekejap je dah kering tau....

Ok, harini kan gaji bagi warga goverment.. Ramai yang berkira-kira dah tu kan?.. Nak settlekan bil, nak bayar duit kutu, bayar sewa rumah, bayar duit kereta, bayar loan dengan AEON(eh masuk juga dalam senarai?.. hihihi), bayar Astro dan memacam lagi kan?.. Jangan lupa, asingkan sedikit ibu bapa kita di kampung.. Jangan lupakan mereka yer :)
Kalau kita hulurkan pada mereka, lebih berkat duit gaji kita  tu kan :)




You Might Also Like

8 comments

  1. sekarang dah mula musim sejuklah tu... he he he... perlis pun dah mula bersuhu sejuk dah tu...

    ReplyDelete
  2. duduk negeri mana nih suhu sejuk. tadi ade terbaca kt wall FB. terengganu bakal turun salji. ye ke??? urrmmmm.

    ReplyDelete
  3. lmbt bersiaran tp buleh on9 ok lagi rose.. dari deqla ni semlm lps update entri trs xleh bukak dah.. loading jer.! eeeii..geram! nih gigih pepagi nk bls jejak.. hrp2 ptg tenet x wat hal lagi..

    ReplyDelete
  4. Betul tu. Bagi dengan mak bapak lagi berkat. Tapi setiap kali saya bagi, dye orang tak nak. Huhu.

    ReplyDelete
  5. mudah mudahan.
    ros, kalau la ros kata mcm tu bygkan masa ciksu dok jb duli, rmah ciksu tingkat 13, comfirm sejuk giler. hihi

    ReplyDelete
  6. Yup. Xlupa bg kan keluarga...belanja sikit mkn2x pon ok.pernah dgr jgk..kg byk kita beri..lg byk kita dapat..insya Allah.rezeki tu akan ada :)

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS