MENU DINNER BEST!

January 14, 2014


Inilah dia menu dinner saya dan Cik Abg malam tadi...

Ketam masak lemak cili api, Ayam goreng berempah, Ikan kerisi goreng dan air peelfresh perisa jambu batu..





Alhamdulillah.. rezeki untuk malam tadi. Semalam balik kerja, singgah ke pasar malam Kampung Melayu, Jb... Cik Abg minta saya masakkan makan malam. Jadi, kami belilah serba sedikit lauk dan rencah-rencah di pasar malam. Tak banyak pilihan yang ada,tapi ok la kan...Tu yang ambik ketam, ayam sebelah, ikan kerisi dan ikan cencaru. Tapi , takmasaklah semua. Kang banyak sangat lauk kan. Simpan dalam peti ais yang lebih... 

Menu simple je.. Alhamdulillah kena dengan tekak Cik Abg saya ...



You Might Also Like

19 comments

  1. assalamualaikum...wah sedapnya tengok ketam masak lemak tu...:)

    ReplyDelete
  2. alhandulillah. sma la menu kita. cuma ciksu buat daging salai masak lemak cili api. hihi

    ReplyDelete
  3. uiiii ayam goreng berempah tu sedap... febret saya :)

    ReplyDelete
  4. sedapnye... tapi better jangan makan campurkan lauk laut dan darat.. tak elok untuk kesihatan...

    ReplyDelete
  5. Assalam..
    Bunda pulak masak lemak nenas dan udang ...
    Salam Maulidur Rasul...

    ReplyDelete
  6. tudia.. dengan ketam.. ayam lagi.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. tengok pun dah best.. belum makan lagi.. nyummm..

    ReplyDelete
  8. ketam arrrr ... cencaru jerk sbb tu jer yg murah ...

    ReplyDelete
  9. rindunya ketam masak lemak.. tapi saya suka makan kuahnya je.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. cik sue pun masak lemak cili api eh.. teringin la pulak nk buat..hihi..

    ReplyDelete
  11. saiz beso kot jetam tu ros,dua ekor dh cukuo,terliur la plak

    ReplyDelete
  12. wahh..tak pernah lagi mask ketam hihi

    ReplyDelete
  13. Air tgn isteri mestilah kena...hihihi..sihat dh ye ros suami?

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah kenyang perut kan...

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS