SETIAP YANG TERJADI ADA HIKMAHNYA

January 26, 2014




Selamat pagi :)

Apa khabar?.. Semoga semuanya berada dalam keadaan sihat sahaja...

Hari ni hari Ahad.. Saya di office.. Bekerja seperti biasa.. Ahad pertama bagi saya bekerja tahun ni.. Maklumlah Ahad sebelum ambil cuti rehat(masa suami masuk wad).. Biasa je bagi saya.. Tak ada perbezaan.. 

Ok, pagi ni nak share sesuatu dengan anda. Saya ambil dari FB Ikim FM... 


SUMBER: FB IKIM FM

Betul kan?.. Kadang-kadang kita tak tahu mengapa sesuatu perkara tu terjadi pada kita.. Dan mulalah kita rasa sedih, menyesal dan sebagainya.. Tapi, ingatlah semua yang berlaku ada hikmahnya... Kita hanya mampu merancang, tetapi Allah yang menentukan...

Jom, mulakan hari dengan sesuatu yang positif.. 

Senyum :)




You Might Also Like

23 comments

  1. apa yang terjadi samada baik atau sebaliknya semua tu dah ditentukan olehNya.. so kita kena redho =)
    Happy working rose :)

    ReplyDelete
  2. apa yang terjadi samada baik atau sebaliknya semua tu dah ditentukan olehNya.. so kita kena redho =)
    Happy working rose :)

    ReplyDelete
  3. apa yang terjadi samada baik atau sebaliknya semua tu dah ditentukan olehNya.. so kita kena redho =)
    Happy working rose :)

    ReplyDelete
  4. morning ros.
    ciksu Dtg. thanks tau inform kat blog tp tu la bru buka blog. hihi
    tak da rezeki.

    ciksu selalu muhasabah diri je. mgkin kisah kisah yg lampau. so, redha itu lebih afdal

    ReplyDelete
  5. btl tu.. perancangan Allah tu adalah sebaik-baiknya.. mugkin kita tak nampak sekarang tapi dikemudian hari..


    harini keja ye.. ros duduk mana ye?

    ReplyDelete
  6. Salam

    Roshazareeza

    Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya. jom lah sertai contest yang saya anjurkan. terima kasih

    ReplyDelete
  7. Jom bina dri utk lbh positif.....!

    ReplyDelete
  8. betul tu
    bgus perkongsian ni
    sungguh bermakna :)

    ReplyDelete
  9. Bnar kata org,,setiap yg berlaku pasti ada sebab dn jga akibatnya...

    ReplyDelete
  10. ya Allah, terkesan kejap.
    terima kasih sebab mengingatkan~

    ReplyDelete
  11. semua yg dtg dari Allah tu pasti baik...

    ReplyDelete
  12. oo kat johor yeak....seronok jugak bila weekend dah bertukar jumaat sabtu kan...lieya penah rase ms dok kelantan dulu....

    in sha Allah, ade hikmah di sebalik ape yg terjadi....moga2 kite sentiasa dlm lindungan Allah taala...

    ReplyDelete
  13. Ye betul tu... kakak setuju kerana kita tak tahu apa yg telah Allah aturkan buat kita..

    ReplyDelete
  14. like!~ Allah maha mengetahui.. kalau rase terbeban.. ingatlah.. pasti akan berlalu mase tu.. :)

    ReplyDelete
  15. selagi kite redha dan sabar...

    selagi tu ada pengharapan utk kite...

    ReplyDelete
  16. owh.. rose keje ahad.. luper plak rose dok johor.. hee..

    ReplyDelete
  17. betul tu..apa yg telah ditentukan takdir driNya
    pasti terselit hikmah

    ReplyDelete
  18. Betul apa yg terjadi menguatkan kita agar jd manusia yg tabah

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS