MENU LUNCH HARI NI - INILAH REALITI

Saturday, 8 February 2014

MENU LUNCH HARI NI



Inilah menu lunch saya hari ni. Gulai udang, daging bakar dan ayaq asam. 


Hari ni suami saya cuti. Jadi, pagi tadi kitorang gi jogging kat Taman Merdeka, JB. Lepas jogging, terus gi pasar tani Larkin. Dapatlah beli daging segar. Dan beberapa jenis lauk sikit. Tu yang masak awal tadi. Lagi pula, baru je ambil pemanggang ajaib yang saya beli kat rumah mak. Cuti raya cina lepas, p ambil. Dari bulan 11 dah beli. Baru balik ambik. Nak buat macam mana kan. hikhik. Tu yang excited nak try bakar daging. 

Alhamdulillah.. Mudah je guna. Jimat masa pula kan. Lepas ni boleh try bakar ayam pulak. Ikan ke.. hihi... 

Alhamdulillah. Rezeki untuk hari ini. Kenyang... Masak lebih hari ni, suami saya bawak gi kem untuk kawan-kawan dia sikit :-)

Kawan-kawan, makan apa tengahari tadi?...   



10 comments:

  1. ahh sedapnya. daging bakar tuu ><

    ReplyDelete
  2. wah, sedapnya.. ada ayaq asam la.. kecur liur ni..

    ReplyDelete
  3. wahh wah wah, ini sudah terlebih sedap dah ni. Daging bakar lagu tu sedap kan, nnt dalam pantang i dah set hari2 nak makan daging bakar ni hehehe.

    ReplyDelete
  4. wahh seronoknya ^_^ nampak sedap

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  5. acaner la tak terpikir nak buat gulai udang tadi. hihi..
    gandingan yg menyedapkan tekak..
    rezeki kawan kawan juga kan. alhamdulillah

    ReplyDelete
  6. Mkn bsama suami ap pon jd sedap..eh?!! Hahaha..pemanggang tu kakak pon ckp sng..mmg sng ea?

    ReplyDelete
  7. dah lama x mkn gulai udang.. tp hubby ni udang ngan daging dia kureng mkn sikit.. tu yg jarang sgt masak 2 menu tu.. huhu

    ReplyDelete