PETUA SALAH BANTAL

March 20, 2014



Pernah tak rasa sakit tengkuk @ leher akibat 'salah bantal'?

Aduhh sakitnya.. Pagi ni terasa pulak sakitnya ni. Bangun pagi tadi tak rasa lagi.. Masa nak gi kerja, baru terasa sakitnya. Makin lama makin sakit pulak ni. Kena belah kiri.. Nak toleh ke kiri tak boleh. nak tunduk sakit, nak dongak sakit.. Help me!

Kat Office baru rasa sakit yang amat.. Dah bubuh minyak dah bagi berangin sikit... 

Teringat pesan mak dulu-dulu, kalau salah bantal, kena jemur bantal yang kita tidur malam tadi tu.. Ok, misi pertama balik japgi, nak tepuk-tepuk bantal tu dan letak kat luar kejap, walau hari mendung :) 

Member office ada juga bagi petua, kalau kena "salah bantal" ni, ambil bantal yang kita tidur malam tadi, tepuk-tepuk manja kat leher yang sakit.. Ok, balik nanti nak buat jugak.. 

 Tadi,s empat tanya encik google, ad ajumpa di satu blog ni, dia kata, sapu minyak zaiton atau minyak ape-ape, kat bahu yang sama kita sakit. Contoh, kalau sakit kat leher kiri, sapu dan urut sikit kat bahu kiri. Jangan pi urut kat leher tu, kang bertambah sakit.. Dah try dah tadi, sapu minyak. Tapi still sakit.. 

Dugaan..

Ya Allah, kau sembuhkanlah kesakitan ku ini...


p/s : First time kena yang sakit sangat ni. Baru tahu macam mana perasaan orang yang pernah rasa. Dulu pernah kena jugak. Tapi, biasa-bisa je dan masih boleh tahan.. Kali ni kena, rasa tak tahan sangat sampai nak menangis...


You Might Also Like

19 comments

  1. akak tak pernah kena, tapi get well soon ros...and take care...

    ReplyDelete
  2. Selalu juga kena.... Selalu sapu minyak je... Sabarlah ye...kejap je tu

    ReplyDelete
  3. I nak tolong hempuk bantal kat leher u. hehehehe

    I pun selalu jugak kena, maklum la tidur ngan anak ni bukan boleh selesa sangat, so I letak minyak panas atau tiger balm kat tempat sakit tu, bagi relaks muscle, selalu menjadi.

    ReplyDelete
  4. kkalo kena akak gune petua org dulu dulu je

    ReplyDelete
  5. Akak dah pernah rasa ros... sakit sgt..... akak sapu yoko yoko jer..

    ReplyDelete
  6. hihi.. boleh try ni.. tak pernah dgr lg..

    ReplyDelete
  7. pernah jadi... sakit... x bergerak kepala tu.. ;)

    ReplyDelete
  8. penah gk kene tp lama2 hilang sendiri

    ReplyDelete
  9. jangan tidur guna bantal sehingga sakit sembuh .

    ReplyDelete
  10. Bntal dh jd keras n padat la tu kot..sbb tu org dlu2 jemur bntal nk bg bntal jd lembut smula...teringat msa kecik2 dlu mak rajin jemur bntal..hehe..

    ReplyDelete
  11. biasa buat petua pertama dan kedua.. eemm.. nak kata terus menjadi tak jugaklah tapi sekurang-kurangnya kita cuba..

    ReplyDelete
  12. biasa buat petua pertama dan kedua.. eemm.. nak kata terus menjadi tak jugaklah tapi sekurang-kurangnya kita cuba..

    ReplyDelete
  13. selalu jugak dlu kena.skrg alhamdulillah dh lama x kena.
    slalu jemur je la.ketuk ketuk sikit

    ReplyDelete
  14. deqla pun pernah kena.. sakit wooo..

    ReplyDelete
  15. Alahai...tsalah bantal plak..huhu..skrg ayut ni msalah bgun tdo skit 1bdan..bkn leher je.hahaha

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS