BUKAN KERANA RABUN ...

April 23, 2014



Alhamdulillah.. 

Rupanya saya sakit kepala sebelum ni bukan kerana masalah mata.. saya ingatkan sebab mata saya ni.. Sebab selalu sakit kepala dan pedih mata bila buat kerja di office.. Dia menangkap dari mata, dahi hingga ke atas.. Hujung tahun lepas, saya ada buat pemeriksaan mata masa balik kampung rumah mertua di Jitra.. Orang tu kata mata saya ni silau teruk dan mata belah kiri rabun sikit. Saya ada buat entry tentang tu. Masa tu, tak buat lagi cermin mata sebab sakit kepala dah hilang. hihi..

GAMBAR SEKADAR HIASAN

Alkisahnya, dua minggu sudah, sakit kepala tu datang lagi. Bukan takat nak buat kerja ngadap komputer kat office, nak tengok tv pun sakit.. Cahaya lampu.. Tu yang saya ingat silau saya meningkat tu. Esoknya, saya gi ngan husband check mata kat JB pula. Orang tu cakap, mata saya tak ada masalah. OK. Saya pula yang tanya dia, betul ke?. silau macam mana?. Dia kata semua normal, tak perlu bercermin mata. Alhamdulillah... 

Tapi kenapa saya rasa pedih mata bila kena cahaya dan rasa sakit kepala?.. Takpe, nak gi check kat tempat lain pula.. Kalau migrain, macam mana sakitnya tu ek?.. Kalau resdung pula, macam mana?.. Minta tolong jawab yer :)

Terima kasih semua :)


You Might Also Like

12 comments

  1. biasanya migrain mcm tu..
    saya tiap2 bulan kena b4 period.. sakit hoiiiii kepala.. :-(

    ReplyDelete
  2. tanda2 itu ke?
    sy dulu pun siap wat cermn mata..
    tp sampai sekarng x pakai.

    ReplyDelete
  3. saya pun ada masalah silau yg teruk lebih2 lagi di bawah panas terik matahari, memang kepala cepat sakit dan seolah2 pandangan mata pun turut kelabu...

    ReplyDelete
  4. say pon silau dan rabun jauh sebelah kanan..tapi tak la sampai sakit kepala..migrain agaknya tu atau paras kolestrol naik kot?..

    ReplyDelete
  5. pelik juga.

    mcm ciksu dlu masa first time kena migraine.. mmg sakit kepala.pastu makan muntah.
    lepas dh kena tambah air dan cucuk, bila balik rumah mata tak boleh nak buka sbb alah cahaya, silau.kena duduk dlm bilik gelap.

    silau tahap tak boleh nak buka mata.pedih sgt bila ada cahaya..

    resdung ciksu x tau sbb xda

    ReplyDelete
  6. Salam ros_reeza..
    kita mengalami masalah yg sama..
    tp cma kena pakai spek sbb silau..
    kalo kes mcm ros_reeza ni.. tak sure la mcm mana..
    huhuh...

    ReplyDelete
  7. deqla kerap gak sakit kepala.. tp xde masalah mata.. migrain kot dear.. dah check up sepital lom?

    ReplyDelete
  8. ntahlah rose Mv ni ada masalah silau jer

    ReplyDelete
  9. ohh kena gi check tu.. utk tau masalah sebenar.. kalau tak xtau kan..

    ReplyDelete
  10. Migrain kot...akak kalo migrain lain lka tndanya

    ReplyDelete
  11. Almk..ayut pon xtau cane migrain gan kna resdung tu...mgkn mata xblh tumpu pada satu bnda je kot ros

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS