FEEL SHOPPING SUDAH MARI... - INILAH REALITI

Friday, 4 April 2014

FEEL SHOPPING SUDAH MARI...



Bila sebut shopping, mesti semua ingat perempuan kan. Hellooooo semua... Tu dah tak relevan ok . Masa sekarang ni dua -dua sama naik.. hihi. Kan? kan? kan?

Nak tahu tak, saya ni dulu tergolong dalam orang yang tak minat shopping.  Yezza. It's me! Masa kerja kat kl dulu, beli kasut baru bila kasut tu betul-betul dah tak boleh guna... Guna satu je kasut sampai lunyai. Itulah kasut kerja.. Itulah dia kasut jenjalan.. Macam tu jugak ngan baju. Gi shopping complex belum tentu bawak balik barang.. Bakik ngan tangan kosong pun pernah. 

Tapi itu semua dulu.. Yes, dulu. dulu..dulu.. (nyanyi macam Tegar k).. Ternyata benar dengan bait ni "aku yang dulu bukanlah yang sekarang"..

Semenjak dah pindah Jb ni, bukan main lagi. Pantang nampak, semua nak beli.. Dengan godaan kat shopping complex, dengan godaan akak-akak kat pejabat, dengan online lagi.. Tambah dengan godaan kakak kandung lagi. Hahahah.. Zaman dah maju, tak keluar pun boleh tershopping.  Bukak fb, ada pulak member jual barang best. Mulalah gatal nak order tanpa memikirkan semasak-masak yang boleh. Selalu fikir separuh masak je.. Orang lain gi jenjalan, boleh pulak sibuk nak mengirim itu ini. Hahhaha.. Kakak gi Langkawi bercuti, bawak balik barang kita yang lebih. Dengan periuk bagai. Hihi.. 

Tapi tu lah kan.  Nak buat macam mana.. hihi.  takpe bukannya beli barang merapu pun. Dan bukan beli barang pastu simpan je dalam almari. Beli semua benda yang nak guna.. 

Korang macam mana, suka shopping ke?.. 

Eh ada tak sape-sape yang jual batik murah-murah???. Do contact me.. hihi... Nak yang murah aje... hikhik. mengada betul kan...



11 comments:

  1. syeeda suka sangat shopping. =)

    ReplyDelete
  2. ada ke org tak suka shopping..org yg takde duit je tak suka..tu pun sbb terpaksa tak boleh shopping.huhu..

    ReplyDelete
  3. sama la ngan CS ni....ngidam nak shopping....huhu

    ReplyDelete
  4. x suka sangat shoping.. kadang2 rasa nk keluar shoping pun malas.. hehe
    menabung sini..

    ReplyDelete
  5. saya dulu suka shopping, dulu dulu dulu.. aku yang dulu bukan nya yang sekarnag, dulu ku bujang kini anak sorang opssss melencong.

    Tapi skang ni I shopping bila perlu sahaja, tak suka dan tension bila fikir kena shopping (boleh gitu). Tapi kekadang mai angin nak shopping tu... sesak napas tok laki.

    ReplyDelete
  6. noe rasa noe bukan dah golong suka giler bershopping...shopping bila perlu jer...

    ReplyDelete
  7. hehe fikir separuh masak gitu tapi kalau berbaloi ok la kan :)

    ReplyDelete
  8. Kalau gini lah rentak nya dik.
    Memang sebijik akak nie hahaha.

    Tengok cantik sikit kat fb mula lah gatal nak berbeli.
    Singgah zalora adoi mampus melayang seratus lebih.haha

    ReplyDelete
  9. suka shopping pinggan mangkuk.
    kain baju mcm mls j pakai apa yg ada. huahua

    ReplyDelete
  10. Suka shopping..lg klu kasut..hahaha.tp awal2x bln je rajin lpas tu duk umah je..

    ReplyDelete