MASALAH SAMSUNG S3 TAK BOLEH ON





Handphone buat hal.. Pagi ni tiba-tiba dia off sendiri. Pastu dah tak boleh on. Padahal baterry banyak jugak, 80% macam tu.. Tak tahulah kenapa.. Jadi pulak kat tempat kerja.. dah try buat macam orang suggestkan.. tekan power button, home dan volume button serentak sampai keluar simbol S3. Still tak boleh.. Dahla kita ni memang 'terrer' bab henpon. hikhik... 

Balik satgi, nak try cas dulu. Kalau tak boleh nak bawak gi klinik la jawabnya. Warranty tak ingat cover berapa tahun. Sebab kad tu pun ada kat rumah.. 

Korang pernah tak alami?.. Cuba share sikit, apa sebab dia jadi macam tu dan macam mana nak selesaikannya?...

Terima kasih yer :)



Previous
Next Post »

16 comments

Click here for comments
15 April 2014 at 14:05 ×

ADA GAK DGR MEMBER PUNYA

Balas
avatar
admin
15 April 2014 at 14:21 ×

tak pernah alami sbb tak pakai smartphone lagi :)

Balas
avatar
admin
15 April 2014 at 14:40 ×

datang sini singgah dan follow,dari blog mak dara :D

Balas
avatar
admin
15 April 2014 at 14:46 ×

Sama kes dengan phone S2 mak saya punya. Pergi kat kedai samsung, dia cakap mother board rosak sebab over charging. Kalau nak repair 600 ringgit. Last2 mak saya beli phone baru jer. Tetiba saya rasa samsung macam tak tahan lama. Baru 2 tahun.

Balas
avatar
admin
15 April 2014 at 14:48 ×

try main2 kat screen sambil2 tekan power on. mane tau ok

Balas
avatar
admin
15 April 2014 at 18:29 ×

zam pnh kena.. ingatkan apelah, rupanya bateri rosak.. beli bateri baru.. bateri lama dah kembung semacam.. nasib tak meletup je

Balas
avatar
admin
15 April 2014 at 22:18 ×

singgah sini.. eh bru igt nk try guna samsung. huhu

Balas
avatar
admin
16 April 2014 at 01:06 ×

Assalamualaikum . Wani datang ziarah dari segmen MD (:

Balas
avatar
admin
16 April 2014 at 02:50 ×

x pernah lagi jadi macam tu.. yg pernah, dia jadi hang.. lama plak tu.. tension betol..

Balas
avatar
admin
16 April 2014 at 12:10 ×

tak tahu la. sbb samsung lama x pernah pulak jadi gini.. selalunya on off je la.
buka bateri pasang balik..

Balas
avatar
admin
16 April 2014 at 14:11 ×

tak pernah kena lagi mcm tu...

Balas
avatar
admin
16 April 2014 at 16:19 ×

samsung ni mmg cepat ada problem..

Balas
avatar
admin
17 April 2014 at 10:42 ×

Xpernah jd mcm.tuh...xdpt akk nk tlg ros

Balas
avatar
admin
18 April 2014 at 14:30 ×

Ayut punya grand ni slalu je restart sndri..tp x trus off..ok lg la...

Balas
avatar
admin
18 April 2014 at 21:33 ×

tak cukup vitamin tu ros.. kekeke..

Balas
avatar
admin
27 May 2014 at 22:35 ×

fon onie s3,skrg kat klinik,wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....seminggu dah ni,tah bila nak siap...bila test dengan bateri ori kat samsung center still takley on....last2 repair jela.... maybe software n ada org kata s3 ni ada 1 masalah,dimana masalah ni seluruh dunia iaitu universal problem,amende tah,wuuuuu....payah takde semakfon ni

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment