bola sepak

KEPUTUSAN SEMASA SEHINGGA 30 JUN 2014 WORLD CUP 2014

June 30, 2014



Kemain lagi tajuk. Panjang bebenor.. hihi. Biar tajuk panjang, asalkan maksudnya sampai. Hahah.. Ok, masih berkisar tentang bolasepak Piala Dunia 2014 atau lebih mesra dipanggil World Cup. hahaha. Ola bola! Hentam sajalah labu..

Macam mana ramalam korang? Pasuka pilihan korang macam mana? Ada yang masih berjuang atau ada uang dah balik? Muahahha.. Bola-bola jugak, puasa di bulan Ramadhan jangan dibiarkan berlalu je.. 


Ok, sama-sama kita nantikan keputusannya nanti. Yang penting, all the best untuk team Belanda!



bola sepak

TONTON LIVE PERANCIS LAWAN NIGERIA WORLD CUP 2014

June 30, 2014




Bagi peminat bola sepak, mesti ternanti-nanti perlawanan ni kan?.. 
Pasukan yang saya sokong dah menang malam semalam iaitu Belanda. Malam ni pasukan pilihan adik saya pula, Perancis. Lawan pula dengan Nigeria, pasukan pilihan ayah saya.. hihi. Kalau dulu, masa zaman bujang, memang dok tengok bola sekali ngan ayah dan adik. Sekarang ni dah jauh.. Aduhai, hati ni rindunya.. sob..sob..



doa

DOA SELESAI IFTAR

June 30, 2014


Dah berbuka puasa ke ?.. Alhamdulillah... Dapat kita menunaikan puasa pada hari ni.. Jom sama-sama baca doa apabila selesai berbuka puasa.. Saya ambil dari FB Tv Alhijrah..


SUMBER : FB TV ALHIJRAH


Moga bermanfaat buat semua:)



pengunjung

PENGUNJUNG BLOG DALAM SATU MASA

June 30, 2014



Tadi saje je nak tengok jumlah pengunjung blog ni. Dulu dah pernah tengok, paling ramia pun 14 orang. Tapi, kali ni ada 25 orang. wah...Syukur.. Ramai yang skodeng blog ni.. Nak cari resepi ayam masak kicap lah tu. hihihi. Betul tak?.. Bukan apa, itulah keyword yang glamer skarang ni kat blog saya ni. Muahahhaha..




Terima kasih semua yang sudi berkunjung :)



ISU SEMASA

SKIM KAWALAN HARGA MUSIM PERAYAAN BAGI HARI RAYA PUASA 2014

June 30, 2014



Kena ambil tahu tentang kawalan harga di musin perayaan,. Baik peniaga, mahu pun pengguna.. Kalau ada yang jual melebihi harga tersebut, boleh dilaporkan. Jangan sesuka hati menaikkan harga barang. Maklumlah permintaan tinggi kan.. Nak tak nak, orang terpaksa beli.. Tu yang mereka sanggup jual dengan harga yang tinggi.. Tapi, dalam hal ni tak boleh nak letakkan kesalahan 100% kepada peniaga. Kadang-kadang harga yang mereka beli dari pemborong dah tinggi, tu yang terpaksa naikkan harga.. Ada pula, yang sengaja mengambil kesempatan. Sengaja naikkan harga walaupun mereka dapat dari pemborong dengan  harga yang murah.. Susah nak cakap benda ni.. Yang penting, semua kena ambil peduli.. 


Selalu yang dijual dengan harga tinggi dalam musim perayaan ialah ayam, daging, kelapa, cili merah..  Sebenarnya banyak je benda yang tiba-tiba naik harga bila musim perayaan ni.. Huhu...






Belanda

BELANDA BERJAYA MELANGKAH KE SUKU AKHIR PIALA DUNIA 2014

June 30, 2014



BELANDA 2 - 1 MEXICO 
48' Giovani dos Santos (MEX)
88' Wesley Sneijder (BELANDA)
90'+4' (PENALTI) Klaas Jan Huntelaar (BELANDA)


Tahniah pasukan Belanda... Moga terus menang kat peringkat sukuakhir nanti, separuh akhir dan akhir. Hihi.. Maklumlah penyokong Belanda kan.. Penyokong lain jangan marah haa... hikhik..



Bezday

HAPPY BIRTHDAY ANAK SEDARE MAK UDE SAYANG !

June 30, 2014



Selamat pagi semua :)

Apa khabar.. Semoga semuanya berada dalam keadaan kesihatan yang baik.. Alhamdulillah, hari ni 2 Ramadhan..


30 Jun.. Ulangtahun kelahiran 2 orang anak sedara mak ude sayang.. Koci, 7 tahun dan Baby Mat, 4 tahun... Moga membesar menjadi anak yang baik... Mak ude sayang semua... Koci, anak Along saya dan Baby Mat pula anak Kakyang saya..





Bezday

KEK HARI LAHIR ANAK-ANAK SEDARA

June 28, 2014



Semalam dapat wassap dari kakak saya, Kakyang.. Dorang buat majlis hari jadi. HUAAAAAA. Ni yang Mak Ude touching ni..  Sebab mak ude tak dapat balik Kedah.. Huhu.. Takpe, ada hikmahnya di sebalik semua yang terjadi kan.. 

Kakyang sambut hari lahir kedua-dua anaknya iaitu Baby Mat(30Jun) ,Baby Arif(23 jun) dan anak Along saya, Daniel (1 julai).. 


Untuk semua anak sedare mak ude, moga korang membesar menjadi anak yang baik. Mak ude sayang dan rindu korang sangat-sangat!!!!!  Mmmmuuuaahhh... 




BAKAT

HAMPER CABUTAN BERTUAH

June 28, 2014



Malam tadi, suami saya ada perjumpaan kelab. Kelab Petanda. Bagi 'meraikan' kemasukan ahli baru. Ahlinya ialah anggota tentera yang baru memakai pangkat Lkpl.. Bukan meraikan macam biasa tu tau. Anggota tentera tahulah maksudnya. Hihi. Ala-ala ragging tu la.. Ahli lama akan suruh ahli baru buat macam-macam. Memang kena tahan fizikal dan mental la dorang.. Ok, tak nak cerita panjang tentang kelab tu.. 

Bila ada majlis macam tu, ada juga disediakan cabutan bertuah buat semua ahli dan AJK.. Alhamdulillah. Suamu saya dapat hadiah cabutan bertuah tu. Hadiah berupa hamper :)


Pagi tadi ada perjumpaan BAKAT. Majlis bacaan Yassin dan meraikan ahli yang bertukar keluar.. Time cuti bolehla join BAKAT :)



niat

NIAT PUASA RAMADHAN DAN DOA BERBUKA PUASA

June 28, 2014



Untuk perkongsian bersama.. Saya kongsikan Niat Puasa Ramadhan serta Doa untuk Berbuka Puasa... 

Esok, kita akan menjalani bulan Ramadhan.. Moga Ramadhan kali ini membawa sinar baru buat kita untuk berhijrah menjadi insan yang lebih baik ..



Moga kita semua dipanjangkan usia dan diberikan kesihatan yang baik untuk melalui bulan Ramadhan..



aiskrim

MAKAN AISKRIM BASAHKAN TEKAK

June 27, 2014



Ni kisah petang tadi.. Lepas siap lipat kain, tekak ni rasa kering je. So, apalagi. Terus pekena aiskrim..Nyum nyum nyum.  Hihi.


cpuv

CPUV 2: IKEA-JUN SALE CAMPAIGN

June 27, 2014



Alhamdulillah.. Rezeki penghujung bulan Jun..  Tadi buka akaun Nuffnang dan ternampak satu CPUV baru. Dari IKEA. Baru je singgah IKEA minggu lepas. Ingat tak saya ada buat entry berkenaan berus basuh pinggan yang saya beli di IKEA?.  ALHAMDULILLAH.. 

Terima kasih NUFFNANG dan IKEA.. Jom shopping kat IKEA. Eh tetibe. Hihi.. Yelah, mana tahu nak cari kelengkapan rumah.. kan dah nak masuk bulan Ramadhan ni :)

Eh kalau ada ternampak iklan tu, jangan malu, jangan segan. Terus klik laju-laju. Hihi.. Terima kasih semuanya :)



johor bahru

PELANGI INDAH DI PAGI HARI

June 27, 2014


Gambar ni saya ambil pada pagi rabu.. Dari tingkat 10, kat office. Cantik betul pelangi pagi tu. Warnanya terang.. Tapi, biasalah bila ambil gambar tak nampak terang sangat sebab ada cermin kan... Subhanallah....




P/s: Hari ahad, kita akan menemui Ramadhan...



bola sepak

SUAREZ DIKENAKAN HUKUMAN OLEH FIFA!

June 27, 2014



Luis Suarez digantung 9 perlawanan! Maksudnya, Suarez tidak boleh bermain untuk Uruguay dalam Piala Dunia ni la.. Tu lah, sape suruh main gigit-gigit. Kesian pemain Italy tu, Giorgio Chiellini..Berbekas tau.. Ganas betul. Entah kenape Suarez ni suka benar gigit menggigit.. Suarez juga tak boleh melibatkan diri dalam sukan bola sepak selama empat bulan.. So, tak boleh nak main untuk kelab dia dahla iaitu Liverpool.. 

Ni lah dia yang suka menggigit tu :




bola sepak

HAPPY BILA ENTRY DIKUNJUNGI RAMAI

June 26, 2014




Alhamdulillah.. Gembira rasa bila entry yang kita terbitkan jadi pilihan pengunjung, kan?... 

Entry yang saya buat malam tadi berkenaan perlawanan bola antara Sarawak dan JDT jadi tumpuan.. Bila check akaun Nuffnang, ramai yang mencari berkenaan cuti peristiwa berikutan kemenangan JDT... Terima kasih buat semua yang sudi singgah :)



bola sepak

JDT JUARA LIGA SUPER, JOHOR UMUM CUTI PERISTIWA PADA KHAMIS

June 26, 2014



Tahniah buat JDT berjaya menjuarai liga super malam tadi setelah berjaya menewaskan Sarawak dengan jaringan 1-0. Dengan kemenangan malam tadi, Johor juga telah mengumumkan hari ini, Khamis sebagai cuti peristiwa.. Bestnya.. Terima kasih! So, hari ni bersiaran dari rumah je. 
Cuti!!!!

Manakala pasukan TTeam dan Selangor PKNS pula telah tersingkir dari Liga Super ke Liga Perdana.. Alahai...nak buat macam mana kan... 

Excited ni semalam tengok bola dan tunggu pengumuman cuti. Huahua... 




bola sepak

PENENTUAN JUARA LIGA SUPER :SARAWAK LAWAN JDT

June 25, 2014



Jom saksikan perlawanan antara Sarawak dengan JDT.. Amboi korang..kemain ye. World cup je korang layan... Mana boleh macam tu. Liga tempatan pun kena tengok juga. Hihi.. Malam ni penentuan untuk Juara Liga Super. Sama ada JDT bakal menjuarai liga atau Selangor berjaya memintas JDT untuk bergelar juara. Sebab beza mata hanya satu. JDT 41 dan Selangor 40. Kalau JDT nak jadi juara, JDT kena menang... Dan kalau JDT seri atau tewas, Selangor ada harapan.. Selangor kena menang juga menentang PKNS... 


Tak kisah siapa yang menang.. Sebab negeri puan blog tak ada kan.. heeee... 

Eh kalau JDT menang, Johor dapat cuti tak esok?.. Kenapa angin bertiup kencang kat office, kalau JDT menang malam ni, esok Johor cuti?.. Kalau betul kan best.. hihi...

Semoga berjaya buat semua pasukan.. Main elok -elok k.. Jangan gigit -gigit macam Suarez sudah... hikhik. Tak sangka pemain antarabangsa masih menggunakan kaedah gigitan untuk menyekat pasukan lawan.. huhuhu...




nuffnang

NUFFNANG BERWAJAH BARU !

June 25, 2014






Petang tadi buka akaun Nuffnang.. Saja nak tengok-tengok.. Eh sekali dah lain la.  Dah berubah wajah.. 
Eh semalam dashboard blogger problem.. Bila dah settle petang tadi, akaun nuffnang pula berubah.. Tapi , takpe. Perubahan positif . Makin ceria...kan?



keyword

KEYWORD : FOTO PALING SEKSI MANISHA KOIRALA

June 24, 2014


Amboi.. kemain ye yang mencari.. Cari yang seksi aje.. Sorry ok.. dalam blog ni tak ada gambar yang menjolok mata .. hihihi.. Gambar yang murni-murni je ada kat sini.. 



Memang pernah buat entry berkenaan Manisha Koirala dulu.. Sebab saya memang minat.. Tapi, maaflah ye, gambar nan  hado.. hikhik.. Cari kat blog lain pulak :)



batu pahat

PANTAI MINYAK BEKU DI BATU PAHAT

June 24, 2014



Alkisahnya, Jumaat lepas, saya habis kursus.. Bertolak dari Putrajaya sekitar jam 1 tengahari. Perjalanan menuju ke Johor Bahru lah kan. Semua tak sabar nak balik rumah masing-masing, untuk  berjumpa insan tersayang.. Maklumlah kursus tu 5 hari. Kitorang peserta kursus 5 orang. dan tambah seorang pemandu, semuanya 6 oranglah kan. Macam saya ni, dah biasa. Jumpa seminggu sekali. Macam diorang ni, opkoslah rindu datang bertandangkan :) hihihi..

Tapi, saya tak balik Johor Bahru. Saya minta pemandu jabatan turunkan saya di Tol Ayer Hitam.. Senang sikit.. Suami saya tunggu kat situ je. Tak yah patah balik ke JB. Saya sampai situ  lebih kurang pukul 5 lebihlah.. So, apalagi, tiba-tiba je suami saya bawa ke Pantai Minyak Beku di Batu Pahat ni. Sepanjang lebih kurang dua bulan suami saya kat Batu Pahat, belum pernah lagi pi sana. So, saja lah nak tengok pantai tu macam mana kan.. Kitorang pun terus menuju ke sana.. Sampai sana lebih kurang jam 6 petang. Ramai jugak orang masa tu. Mungkin sebab hari Jumaat.. Sebab kat Johor kan cuti.. Ada dua tiga kedai yang bukak.. Sempatlah kitorang mengisi perut. hihi.. Saya order mihun sup dan suami saya mee goreng. Air pulak suami saya air Nescafe Ais dan saya ABC. Gambar?.. Ops sory.. tak ada.. hihihi,,

Jom layan beberapa keping keindahan pantai yang sempat saya ambil...





Niat mulanya nak tunggu matahari terbenam.. Tapi, tak jadilah. Takut pulak balik rumah lewat-lewat ni. Hihihi...Sebab tempat tak biasa kan.. Pantai ni jauh ke dalam.. Orang Batu Pahat tahu lah kan.. Cer tanya seorang blogger dari Batu Pahat, AYUT :) Maklumlah saya ni masih baru kat situ kan...










dashboard problem

MASALAH DASHBOARD !!

June 23, 2014


Ni kisah petang tadi.. Berlarutan hingga kini.. Oh my dashboard.. Bila bukak dashboard, hanya ada satu je blog yang terpapar.. Bila klik "VIEW MORE', tak ada apa yang keluar.. Menciiii.. Saya ni jenis yang suka buka blog blogger lain melalui dashboard. Boleh baca entry yang tekini dari rakan blogger.. Bila jadi macam ni. stress ai... Kena tengok kat bloglist je la jawabnya...



Moga dashboard ni kembali pulih seperti sellau :) hihi..





aiskrim

BASAHKAN TEKAK DENGAN AISKRIM COKLAT

June 23, 2014


Cuaca sekarang ni agak panas sikit.. Tengahri tadi teman officemate ke Caltex, dekat dengan office.. Maklumlah, jalan kaki.. Dugaan di tengahari. Rasa kering je tekak ni. Sampai je Caltex, terus ambil Aiskrim Coklat dari Wall's ni.. Sampai office baru makan.. Sejuk je tekak bila iaskrim ni lalu. hihi.. Tapi, badan pun kesejukan sebabnya dalam office ni aircond cukup kuat.. hikhik.. 




Sekali sekala je makan aiskrim ni..  Tak boleh makan selalu...





cpuv

CPUV 1 :BULGOGI BROTHERS KOREAN

June 23, 2014



Terima kasih NUFFNANG !

CPUV pertama yang saya dapat. Heee.. Alhamdulillah.. Syukur.. Suka sangat.. Selama ni dok dapat yang Xaxis Ron je... Tadi buka lagi Nuffnang dengan harapan, ada lah CPUV yang melekat.. Alhamdulillah... Ada kali ni :)


Thanx NUFFNANG.

Moga lamalah di blog ini.. Untuk kengkawan, kalau jumpa, klik ye :) Terima kasih :)


ATM

Kem Majidee ditutup Secara Rasmi

June 23, 2014




Sayu je hati bila tengok gambar ni.. Ye, secara rasminya Kem Majidee di Johor bAhru telah ditutup semalam, 22 Jun 2014. Gambar dibawah ni, sewaktu Perbarisan Istiadat Paluan Berundur sempena Penutupan Kem Majidee.. Sebenarnya, anggota 10 RAMD telah pun berpindah ke Kem yang baru di Kem Banang, Batu Pahat, Johor pada awal Mei yang lalu.. 

Bila tengok gambar ni, entah kenapa hati jadi sedih je.. Sedangkan saya yang hanya isteri anggota tentera pun boleh tersentuh, bagaimana pula hati mereka, anggota tentera.. Pasti tersimpan 1001 perasaan.. Sebenarnya banyak memori yang tersimpan.. 

Sumber berita di bawah dari : UTUSAN ONLINE





 JOHOR BAHRU 22 Jun - Kem Majidee yang ditubuhkan 74 tahun lalu, ditutup secara rasmi semalam dalam satu majlis penuh istiadat ketenteraan sebagai tanda penghormatan sebagai salah sebuah kem Tentera Darat Malaysia (TDM) yang tertua di negara ini.
Majlis dimulakan dengan perbarisan istiadat paluan berundur yang merupakan tradisi sejak turun-temurun dan disaksikan Panglima Tentera Darat, Jeneral Datuk Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor.
Yang turut hadir menyaksikan detik bersejarah itu ialah Panglima 7 Briged, Brigedier Jeneral Ab. Aziz Abdullah dan Panglima 3 Divisyen, Mejar Jeneral Datuk Sheikh Mokhsin Sheikh Hassan.
Perbarisan dimulakan sebaik sahaja matahari mula terbenam sebelum tetuang atau trompet yang membawa lagu The Retreat didendangkan tepat pukul 6.30 petang dan serentak itu juga, semua bendera pasukan diturunkan.
Ab. Aziz yang juga Penasihat penganjur majlis tersebut berkata, majlis penuh istiadat ketenteraan dan jarang-jarang dipertontonkan itu amat bermakna khususnya kepada anggota dan pegawai yang pernah berkhidmat di situ.
"Kem ini telah banyak berjasa dan menyimpan pelbagai kenangan kepada kami semua. Hari ini pastinya akan menjadi sejarah yang akan dikenang sehingga bila-bila,'' katanya.
Dibina di tanah seluas 134 hektar antara Jalan Bakar Batu dan Lebuh Raya Tebrau pada Mac 1930, Kem Majidee mula diduduki tentera British selepas Jepun menyerah diri di Singapura pada 1942 sebelum diserahkan kepada kerajaan Malaysia pada 11 November 1957.
Kesemua pasukan yang berada di dalam kem itu akan dipindahkan ke kem baharu di Ulu Tiram dan Batu Pahat.
Kem berkenaan akan diserahkan kepada Syarikat Selia Pantai Sdn. Bhd. pada 1 Julai ini bagi pembangunan projek Kota Southkey.




p/s : Husband saya tak terlibat dengan perbarisan ni.. 

Sumber : UTUSAN ONLINE







Jalan-jalan

MAGIC OF THE NIGHT, FIESTA FLORIA PUTRAJAYA 2014

June 23, 2014


Masa gi kursus last week, saya berkesempatan ke Magic Of The Night sempena Fiesta Floria.. Pada 18 Jun 2014. Tak masuk pun ke tempat Fiesta Floria tu. Sebab kitorang lebih tertarik dengan perarakan kenderaan ni je. Kebetulan, time tu kitorang free, so buat keputusan ke sana sekejap.. Mula-mula tu tak tahu kat mana perarakan kenderaan ni. Pergi ke tapak Fiesta dulu, tanyakan dengan orang kaunter. So, dia bagitahu, perarakan kenderaan berhampiran tasik kat Hotel Pullman. Apalagi, terus bergerak ke sana. Siap dapat parking VVIP lagi .. 

So, kitorang pun bergerak ke sana. Masa sampai tu, hairan jugak mula-mula. Sebab tak ramai. Cuma yang ada beberapa orang bersama dengan kamera masing-masing. Rupan-rupanya kitorang masuk tu, ruangan utnuk para wartawan . kikiki.. Dahla dapat parking VVIP, dapat pulak masuk kat tempat khas para wartawan.... Bertuahlah malam tu kitorang ni.. Siap dapat berdiri dekat dengan pengacara TV2. Tapi tak bergambar pun, dorang tengah live kan :)

Memang seronok tau.. Meriah dengan cahaya-cahaya yang cantik.. Kreatif sungguh mereka ni.. Menggubah kenderaan sedemian rupa.. Tahun ni yang tambah best sebab, perarakan kenderaan bukan kenderaan darat, tapi kenderaan air.. Semua cantik-cantik belaka :)

Jom tengok Satu-satu ye, gambar yang sempat kitorang ambil.. 

Yang ni dari Negeri Sabah.. Bila tengok dalam gambar, terang warnanya.. Kalau tengok live, lagi menarik :)



Yang ni pulak dari Negeri Johor.. Lambang utamanya, sang Harimau.. Harimau Selatan... Negeri saya duduk sekarang  :)





Yang ni pulak Negeri Selangor.. Cantik hiasan masjid tu..




Yang ini, dari Negeri Sarawak :)



 Kat bawah ni Negeri Melaka.. 



 Aduhai. yang ni lupa pulak..



Kat bawah ni dari Perbadanan Putrajaya :)



 Yang ni Negeri Kelantan :)



Ni pulak Negeri Sembilan. Apo kono ejang..





Dari Negeri Pahang :)



Negeri Terengganu ..



Inilah pengalaman saya kat sana.. sambil  berbengkel, sambil bercuti. Gitu konsepnya kan :)




Bezday

HAPPY BIRTHDAY BABY ARIF SAYANG

June 22, 2014




Hari ni, 22 Jun 2014.. Hari ulangtahun anak sedara saya yang bongsu.. Baby Arif.. Yang ke 3 tahun. Alhamdulillah.. Walau dah 3 tahun, masih saya panggil Baby Arif.. hihihi.. Rindu Mak Ude dekat Baby Arif ni.. Ni anak kakak saya nombor dua, Kakyang... Kejap je rasa masa berlalu..


Moga Arif membesar menjadi anak yang soleh dan anak yang baik,.. Mak Ude sayang semua.. 

Salam sayang penuh kerinduan dari Mak Ude comeyy.. hikhik..



Kerja

BALIK KE JB SEMULA ...

June 22, 2014



Selamat pagi semuanya :)

Apa khabar?.. Semoga semuanya berada dalam keadaan kesihatan yang baik.. 

Hari ni mula menulis kembali.. Setelah hampir seminggu tidak menulis.. Kerana berkursus di Putrajaya.. Kursus?.. Tak, lebih kepada Bengkel.. Alhamdulillah, hari ni mula bekerja.. Bengkel hari tu start hari Selasa hingga jumaat.. Aduhai, sayang hari Jumaat tu.. Kalau di Johor, Jumaat tu cuti. Tapi, oleh kerana berbengkel, tak adalah cuti.. Cuti sabtu je semalam.. Tak ape, semuanya ok sahaja :)

Bengkel di Putrajaya tu hanya pada waktu pejabat, maksudnya dari pukul 8 pagi hingga pukul 5 petang.. So, kitorang memang ada masa di sebelah petang dan malam.. Boleh merehatkan diri.. Tapi, banyak berjalan je .. hihihi.


anniversary

ULANGTAHUN KE 5

June 16, 2014

Semalam boleh pulak tak perasan tarikh.. Rupanya semalam, 15.06.2014.

Ulangtahun masuk kerja yang ke 5 sebagai penjawat awam.. Kejap je masa berlalu ni.. Lapor diri pada 15.06.2009. Alhamdulillah. Diberi rezeki untuk mendapat pekerjaan tetap.Terima kasih Ya Allah.Terima kasih mak ayah sebab doakan Ija untuk mendapat pekerjaan. Terima kasih ahli keluarga. Terima kasih buat semua. Dalam 5 tahun ni, banyak benda dah belajar, dan masih dalam proses pembelajaran. Telah berada dalam dua organisasi yang berbeza dalam tempoh 5 tahun ini. Melapor diri di MINDEF (Kementerian Pertahanan),Kuala Lumpur. Setelah 3 tahun 5 bulan di sana, dapat bertukar di Kastam Johor Bahru pula, atas alasan mengikut suami. Kalau dulu di tempat lama, buat kerja perjawatan. Sekarang di tempat baru, buat kerja servis. Alhamdulillah. Terima kasih buat rakan-rakan sekerja di tempat lama. Juga rakan-rakan kerja di tempat baru. 

Sekarang ni, berharap dapat bertukar ke Batu Pahat. Moga ada rezeki untuk bertukar. Insyaallah..


p/s : Saya akan ke Putrajaya petang ni untuk menghadiri Mesyuarat E-Penempatan di Ibu Pejabat selama 4 hari, hingga hari Jumaat ni. Moga dipermudahkan. First time bertugas luar semenjak kerja di Kastam Johor Bahru. Kalau di Mindef dulu, kerap berkursus di luar.. 




perkongsian

PERKONGSIAN

June 15, 2014


Perkongsian buat semua.. 




**********

Kadang-kadang kita tak jelas maksudnya kan.. Boleh jadikan ini sebagai rujukan untuk kita terus ingat dan hayati.. Secara tak langsung entry ni dapat menambahkan pahala buat kita apabila kita menuturkannya :)




follower

Kehilangan Follower ?

June 15, 2014



Pernah tak korang terperasan yang jumlah follower korang berkurangan?.. Ke tak perasan sebab tak tengok pun jumlah  follower korang?.. hihi. Yelah, kornag punya follower kan dah ribu riban.. hikhik.

Bukan ape, malam tadi tertengok jumlah follower blog saya ni 820. Aliih-alih tadi tengok 819. Kurang seorang. Siapakah gerangan beliau?. Sampai hatimu meng'unfollow'kan daku. hahahha... 

Takpe, it's ok. hihi. No touching pun. Saje je nak menulis pasal ni. Tiba-tiba boleh terperasan kan :)


batu pahat

MAKAN MALAM DI BATU PAHAT

June 15, 2014


Cerita malam Jumaat lepas. Gi keluar makan ngan encik husband. Kat satu kedai area Batu Pahat. Lupa pula nama kedai tu. Kedai ni lepas jambatan batu pahat menghala ke Muar, sebelah kiri. Orang Batu Pahat tahu kot. 

Kitorang order nasi putih, tomyam campur, ikan siakap 3 rasa, sayur kailan ikan masin dan telur dadar. Air pula, saya pilih limau asam boi dan encik husband nak air fresh orange.. Air dia tu sedap betul.. Pekat dan tak manis sangat..  Lauk pula, ok :)




********

Belum habis ronda lagi Bandar Batu Pahat.. Yelah, kalau time saya datang Batu Pahat hari Jumaat dan Sabtu pun, beliau kerja kan.. Tapi, tahu jugaklah sikit-sikit.. 




FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS