JOM TEBUS PATUNG KAX DI CELCOM !


Alkisahnya, saya ni tak tahu langsung yang pengguna celcom boleh dapat patung Kax ni tau. ada jugak dok tengok kat instagram artis-artis Malaysia ni kan.. Dok selfie bagai ngan Kax.. dalam hati cuma kata, comelnya Kax ni, tambah pula yang purple tu kan.. Ingatkan kena beli ke ape ke kan.. Tapi, bila terbaca kat blog Kak Mimie(PINK UMMI) , baru saya tau yang penggunan celcom boleh tebus! hahahha.. thank you kak Mmie.. Love you lah.. hihihi..

So, saya pun hantarlah message pada celcom.. Then, celcom reply, saya berjaya mendapat 6 kod tau. Maksudnya, saya akan dapat 6 patung Kax.. hihi..

Nak tahu tak cara macam mana nak dapatkan patung Kax ni? Ok, saya kongsikan dengan korang :)

Taip KAXCODE dan hantar ke 28882
Kemudian bila, celcom dah reply, taip MYKAX dan hantar smeula ke 28882.

Kemudian, celcom akan hantar nombor kod. Cuba tengok ada berapa nombor kod, itulah jumlah patung KAX yang anda akan dapat J

Pastu, terus ke mana-mana celcom yang terdekat, dan anda perlu bawa message dari celcom tu tunjuk kepada mereka.


Bila saya dah dapat kod tu, apalagi kemain excited nak gi tebuslah kan. Masa tu saya kat rumah suami saya di Batu Pahat. Kitorang gi Celcom dekat dengan Aeon big Batu Pahat tu, ala yang ada Pacific tu.(eh macam ada yang tahu pulak gaya bercerita ni, hihi) Alangkah sedih dan sayunya rasa hati ini.. Sekali dia cakap, sorry dik. Dah habis stock.. Adik cuba pergi kat celcom parit raja, sebelah KFC tu.. Aik, kat mana pulak tu. Kita ni kan orang baru di sana. Mana tahu sangat tempat-tempat kat sini.. So, balik rumah tanpa Kax di sisi.. 

Minggu seterusnya, saya keluar dengan suami saya untuk gi bazar hari raya  kat Parit Raja. Tu pun, kawan husband saya yang bagitahu jalannya.. Terus gi. Sekali tengok, eh ada pejabat celcom. Hati melonjak rianglah kan... dah tahu kat mana.. Esoknya terus pergi untuk tebus.. Alhamdulillah.. Dapatlah bawa balik 6 ekor Kax. hihi.. Tapi, ada 4 jenis je. Yang lain dah habis. So, sebab tu ada dua ekor yang sama :)




Bagi pengguna celcom tu, korang dah tebus ke?..





Previous
Next Post »

15 comments

Click here for comments
22 July 2014 at 16:44 ×

Alaa...jelesnye..saya dapat dua je uh!

Balas
avatar
admin
22 July 2014 at 16:50 ×

ooo..tebus je ke...mun ingatkan kena beli..hihi

Balas
avatar
admin
22 July 2014 at 16:55 ×

tak kisah apa plan pun kite amek ke? asalkan line celcom? ye ke ni?? yana pakai bil ... bole ke?

Balas
avatar
admin
22 July 2014 at 17:58 ×

jijah dah buat.. dapat 6 nombor kira 6 la tu kan.. nak g tebus.. kena cari celcom centre ni

Balas
avatar
admin
22 July 2014 at 18:42 ×

Alaaa.. nak jugak :(
Tapi Aisyah pengguna Maxis la.. hahhaa.. kempunan x dpt nk beli patung KAX yg comel nih ;)

Balas
avatar
admin
22 July 2014 at 18:44 ×

Salam perkenalan dari Germany...Terima kasih datang melawat blog kite... dah follow balik...hope we can be friends ye :D

Balas
avatar
admin
22 July 2014 at 19:01 ×

wahhhh.. bestnya! saya pengguna Maxis. sobs. T_T

Balas
avatar
admin
22 July 2014 at 19:36 ×

Thanks 4 sharing dear.. akak nk tebus jugak la.. =D

Balas
avatar
admin
22 July 2014 at 21:43 ×

WAAA...MCM BEST :D

Balas
avatar
admin
23 July 2014 at 10:48 ×

tudiaaa. 6 ekor skali tebus. haha

Balas
avatar
admin
23 July 2014 at 13:31 ×

Patung KAX ni glamer ke? Taktau..

Balas
avatar
admin
24 July 2014 at 21:25 ×

byknya..
bawa blk kg bg anak buah ke!

Balas
avatar
admin
30 July 2014 at 23:26 ×

Baru tau td..uwaa..dh lme leh tbus rupanya..rugi2..nk cek la..kikiki tq yer

Balas
avatar
admin
31 July 2014 at 21:40 ×

hehehe...best kan dpt...bru bru nih akak dpt lg dua kod..tp mls lak nak tebus sbb dh de 6 kax

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment