JOM TEBUS PATUNG KAX DI CELCOM !

July 22, 2014


Alkisahnya, saya ni tak tahu langsung yang pengguna celcom boleh dapat patung Kax ni tau. ada jugak dok tengok kat instagram artis-artis Malaysia ni kan.. Dok selfie bagai ngan Kax.. dalam hati cuma kata, comelnya Kax ni, tambah pula yang purple tu kan.. Ingatkan kena beli ke ape ke kan.. Tapi, bila terbaca kat blog Kak Mimie(PINK UMMI) , baru saya tau yang penggunan celcom boleh tebus! hahahha.. thank you kak Mmie.. Love you lah.. hihihi..

So, saya pun hantarlah message pada celcom.. Then, celcom reply, saya berjaya mendapat 6 kod tau. Maksudnya, saya akan dapat 6 patung Kax.. hihi..

Nak tahu tak cara macam mana nak dapatkan patung Kax ni? Ok, saya kongsikan dengan korang :)

Taip KAXCODE dan hantar ke 28882
Kemudian bila, celcom dah reply, taip MYKAX dan hantar smeula ke 28882.

Kemudian, celcom akan hantar nombor kod. Cuba tengok ada berapa nombor kod, itulah jumlah patung KAX yang anda akan dapat J

Pastu, terus ke mana-mana celcom yang terdekat, dan anda perlu bawa message dari celcom tu tunjuk kepada mereka.


Bila saya dah dapat kod tu, apalagi kemain excited nak gi tebuslah kan. Masa tu saya kat rumah suami saya di Batu Pahat. Kitorang gi Celcom dekat dengan Aeon big Batu Pahat tu, ala yang ada Pacific tu.(eh macam ada yang tahu pulak gaya bercerita ni, hihi) Alangkah sedih dan sayunya rasa hati ini.. Sekali dia cakap, sorry dik. Dah habis stock.. Adik cuba pergi kat celcom parit raja, sebelah KFC tu.. Aik, kat mana pulak tu. Kita ni kan orang baru di sana. Mana tahu sangat tempat-tempat kat sini.. So, balik rumah tanpa Kax di sisi.. 

Minggu seterusnya, saya keluar dengan suami saya untuk gi bazar hari raya  kat Parit Raja. Tu pun, kawan husband saya yang bagitahu jalannya.. Terus gi. Sekali tengok, eh ada pejabat celcom. Hati melonjak rianglah kan... dah tahu kat mana.. Esoknya terus pergi untuk tebus.. Alhamdulillah.. Dapatlah bawa balik 6 ekor Kax. hihi.. Tapi, ada 4 jenis je. Yang lain dah habis. So, sebab tu ada dua ekor yang sama :)




Bagi pengguna celcom tu, korang dah tebus ke?..





You Might Also Like

15 comments

  1. Alaa...jelesnye..saya dapat dua je uh!

    ReplyDelete
  2. ooo..tebus je ke...mun ingatkan kena beli..hihi

    ReplyDelete
  3. tak kisah apa plan pun kite amek ke? asalkan line celcom? ye ke ni?? yana pakai bil ... bole ke?

    ReplyDelete
  4. jijah dah buat.. dapat 6 nombor kira 6 la tu kan.. nak g tebus.. kena cari celcom centre ni

    ReplyDelete
  5. Alaaa.. nak jugak :(
    Tapi Aisyah pengguna Maxis la.. hahhaa.. kempunan x dpt nk beli patung KAX yg comel nih ;)

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan dari Germany...Terima kasih datang melawat blog kite... dah follow balik...hope we can be friends ye :D

    ReplyDelete
  7. wahhhh.. bestnya! saya pengguna Maxis. sobs. T_T

    ReplyDelete
  8. Thanks 4 sharing dear.. akak nk tebus jugak la.. =D

    ReplyDelete
  9. tudiaaa. 6 ekor skali tebus. haha

    ReplyDelete
  10. byknya..
    bawa blk kg bg anak buah ke!

    ReplyDelete
  11. Baru tau td..uwaa..dh lme leh tbus rupanya..rugi2..nk cek la..kikiki tq yer

    ReplyDelete
  12. hehehe...best kan dpt...bru bru nih akak dpt lg dua kod..tp mls lak nak tebus sbb dh de 6 kax

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS