AMBIL PEDULI TENTANG DENGGI - INILAH REALITI

Thursday, 21 August 2014

AMBIL PEDULI TENTANG DENGGI


Demam denggi... Memang berbahaya! Jangan ambil mudah kalau ada simptom-simptom demam denggi.. Mungkin kadang-kadang kita ingat hanya demam biasa.. Tetapi, mungkin itu bukan demam biasa.. Hari ni, seorang kenalan kawan saya di pejabat demam denggi.. Masih di hospital... (moga cepat sembuh)..

Dalam blog saya ni pun, ada juga saya kongsikan pengalaman suami saya bila terkena demam denggi... Ada juga saya kongsikan tips-tips untuk demam denggi.. 

Hari ni, bila saya bukak keyword di Nuffnang, terselit jugak keyword berkenaan denggi..



Boleh rujuk entry ni yer :

TIPS UNTUK DEMAM DENGGI


P/S : Hapuskan pembiakan nyamuk Aedes!


16 comments:

  1. denggi merupakan salah satu keywords hit di blog akak juga ros...

    ReplyDelete
  2. salam. demam denggi ni memang bahaya sis..

    ReplyDelete
  3. sekarang makin teruk ye denggi...ramai jugak orang tgh demam denggi sekarang...takot dengar

    ReplyDelete
  4. Maintain good hydration.
    That is the mainstay of treatment.

    ReplyDelete
  5. Banyak iklan dan kempen pasal denggi ni sekarang..

    ReplyDelete
  6. haah, sekarang ni musim denggi menyerang
    minta dijauhkan dari segala musibah

    ReplyDelete
  7. mmg bahaya denggi ni...sesetengah org ambil remeh je benda ni...sama2 la jaga kawasan masing2...elakkan pembiakan aedes

    ReplyDelete
  8. kekadang ni bagus jgk tulis blog ni...boleh kongsi info kepada reader di luar sana..kalau akak cari info pun mesti search kat blog jugak..malas nk baca buku..lebih suka baca dari pengalaman orang :-)

    ReplyDelete
  9. denggi mmg bahaya...kawasan perumahan sy tu jd black area..selalu kena check jentik2..

    ReplyDelete
  10. memang bahaya denggi ni..lebih2 lagi bila kurang darah atau ada mane2 pendarahan..

    ReplyDelete
  11. sekarang musim denggi..
    abg lya pon suspek denggi bru2 ni

    ReplyDelete
  12. sekarang macam-macam penyakit ada. takut sangat. moga kita dijauhkan

    ReplyDelete