CARA MENGURANGKAN BERAT BADAN DENGAN SELAMAT - INILAH REALITI

Tuesday, 5 August 2014

CARA MENGURANGKAN BERAT BADAN DENGAN SELAMAT


Tadi sempat bukak FB jap. Then jumpa gambar kat bawah ni di FB Dr Zubaidi :



Yup, memang betul. Banyakkan minum air masak boleh buat kita rasa kurang nak makan dan kenyang.. Bulan puasa haritu, mesti ramai yang suka berdiri atas penimbang kan. hihi.. Kg semakin menurun.. Oh hati gembira! Tapi, bila masuk raya je, nak jeling penimbang pun dah takut. hikhik... Iyeke?.. ke maintain je tak kira puasa ke tidak?.. Kalau maintain je, baguslah :)






22 comments:

  1. buln ni bolh puasa juga nk diet..hi

    ReplyDelete
  2. btol tu..

    nek 1 kg bila raya..ekekek..

    kena tuju ke darat smula sblm terbabas jauh =)

    ReplyDelete
  3. memang minum air masak bagus utk kita..tak cukup air boleh jadi gemuk..boleh jadi kurus jugak..sistem badan terganggu kalau x cukup air lam badan..

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya maaf zahir dan batin ros...lamanya tak menyinggah..bulan puasa berhibernasi..hihi

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya diucapkan ;-) teruskan berkongsi ya dengan pengalaman dan cerita baru..baru dapat info lebih skit kan.. ;-) terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  6. nice tip.. mudah untuk diamalkan.. :)

    ReplyDelete
  7. Begitulah yang sepatutnya tak kira dibulan apa...demi kesihatan kita...

    ReplyDelete
  8. bulan puasa aritu dah terlebih minum air manis plak..selalunya sy ni mmg tak bley jauh dengan air masak

    ReplyDelete
  9. Bagus.. yang ini yang selalu orang tak nampak.. sebenarnya mengemukkan juga ^^"
    http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/08/the-liebster-award-5.html

    ReplyDelete
  10. kalau maintain alhamdulillah kalau kg naik pandia pandai le pi berjogging ke apa kan. hikhik..

    ReplyDelete
  11. salam singgah. saya pun suka air kosong. start bulan puasa lepas, saya mix dengan isotonik Performance Drink untuk elakkan hidrasi & dahaga. apatah lagi saya ni bekerja kat luar

    ReplyDelete
  12. air ni pling jimat n murah, sihat sng nak dpt..minum lah air masak..hihih

    ReplyDelete
  13. cik rose MV setuju ni..MV maintain jer dr puasa smpi raya ni...

    ReplyDelete
  14. Berat suda turun ke 39kg.
    Makin risau jadinya.

    ReplyDelete
  15. pergh. teh tarik lagi tinggi rupanya :O dah la selalu makan dengan roti canai. hahahaha.

    ReplyDelete
  16. memang air masak paling2 bagus utk badan kita.. tapi payah betul nak minum.hee

    ReplyDelete
  17. Kempen minumlah air kosong secukupnya..hehee

    ReplyDelete
  18. Lepas raya seram nk naik penimbang

    ReplyDelete