CARA MENGURANGKAN BERAT BADAN DENGAN SELAMAT


Tadi sempat bukak FB jap. Then jumpa gambar kat bawah ni di FB Dr Zubaidi :



Yup, memang betul. Banyakkan minum air masak boleh buat kita rasa kurang nak makan dan kenyang.. Bulan puasa haritu, mesti ramai yang suka berdiri atas penimbang kan. hihi.. Kg semakin menurun.. Oh hati gembira! Tapi, bila masuk raya je, nak jeling penimbang pun dah takut. hikhik... Iyeke?.. ke maintain je tak kira puasa ke tidak?.. Kalau maintain je, baguslah :)






Previous
Next Post »

22 comments

Click here for comments
5 August 2014 at 08:34 ×

teh tarik??? oh em jiiii!!

Balas
avatar
admin
5 August 2014 at 08:43 ×

buln ni bolh puasa juga nk diet..hi

Balas
avatar
admin
5 August 2014 at 08:57 ×

btol tu..

nek 1 kg bila raya..ekekek..

kena tuju ke darat smula sblm terbabas jauh =)

Balas
avatar
admin
5 August 2014 at 10:14 ×

memang minum air masak bagus utk kita..tak cukup air boleh jadi gemuk..boleh jadi kurus jugak..sistem badan terganggu kalau x cukup air lam badan..

Balas
avatar
admin
5 August 2014 at 11:34 ×

Selamat hari raya maaf zahir dan batin ros...lamanya tak menyinggah..bulan puasa berhibernasi..hihi

Balas
avatar
admin
5 August 2014 at 15:13 ×

selamat hari raya diucapkan ;-) teruskan berkongsi ya dengan pengalaman dan cerita baru..baru dapat info lebih skit kan.. ;-) terima kasih atas perkongsian

Balas
avatar
admin
5 August 2014 at 20:55 ×

nice tip.. mudah untuk diamalkan.. :)

Balas
avatar
admin
5 August 2014 at 23:46 ×

Begitulah yang sepatutnya tak kira dibulan apa...demi kesihatan kita...

Balas
avatar
admin
6 August 2014 at 03:14 ×

bulan puasa aritu dah terlebih minum air manis plak..selalunya sy ni mmg tak bley jauh dengan air masak

Balas
avatar
admin
6 August 2014 at 05:57 ×

Bagus.. yang ini yang selalu orang tak nampak.. sebenarnya mengemukkan juga ^^"
http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/08/the-liebster-award-5.html

Balas
avatar
admin
6 August 2014 at 06:42 ×

kalau maintain alhamdulillah kalau kg naik pandia pandai le pi berjogging ke apa kan. hikhik..

Balas
avatar
admin
6 August 2014 at 15:04 ×

salam singgah. saya pun suka air kosong. start bulan puasa lepas, saya mix dengan isotonik Performance Drink untuk elakkan hidrasi & dahaga. apatah lagi saya ni bekerja kat luar

Balas
avatar
admin
6 August 2014 at 15:55 ×

air ni pling jimat n murah, sihat sng nak dpt..minum lah air masak..hihih

Balas
avatar
admin
7 August 2014 at 07:24 ×

Akak mmg tgh on diet nie.. hehehe

Balas
avatar
admin
7 August 2014 at 11:52 ×

cik rose MV setuju ni..MV maintain jer dr puasa smpi raya ni...

Balas
avatar
admin
7 August 2014 at 14:46 ×

Berat suda turun ke 39kg.
Makin risau jadinya.

Balas
avatar
admin
7 August 2014 at 18:05 ×

pergh. teh tarik lagi tinggi rupanya :O dah la selalu makan dengan roti canai. hahahaha.

Balas
avatar
admin
7 August 2014 at 19:30 ×

air masak tuh yg elok

Balas
avatar
admin
8 August 2014 at 01:29 ×

memang air masak paling2 bagus utk badan kita.. tapi payah betul nak minum.hee

Balas
avatar
admin
8 August 2014 at 08:22 ×

Kempen minumlah air kosong secukupnya..hehee

Balas
avatar
admin
16 August 2014 at 16:27 ×

Lepas raya seram nk naik penimbang

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment