10 Days Challenge - Day 4 : 4 BOOKS - INILAH REALITI

Monday, 1 September 2014

10 Days Challenge - Day 4 : 4 BOOKS


 Ok, masih lagi dalam cabaran  "10 DAYS CHALLENGE "... Hari ni berkenaan buku.. 

Kat sini, saya nyatakan contoh genre buku yang saya minat je ye.. Sebab bila nak senaraikan tajuk buku, tiba-tiba otak ni tak ligat pulak nak berfikir,... Hikhik...

Saya ni bukanlah dalam golongan "ulat buku" sangat. Tapi, minat membaca tu emmang ada, cuma tak setebal mana lah kan., Heee...

Genre pertama yang saya suka ialah Sejarah. Haa, mesti ada yang boring kan bila dengar sejarah -sejarah ni.. Janganlah macam tu.. hihi.. Best tau bila dapat tahu sejarah ni.. Bukan sejarah negara kita je, sejarah dunia. sejarah pahlawan, sejarah tokoh imuwan, sejarah tempat, dan macam-macam lagi lah :)

Genre kedua pula genre kesihatan. Ni baru minat sejak kebelakangan ni. Ecewah... Suka beli buku jenis kesihatan ni.. Cara perubatan Islam.. Khasiat makanan menurut Islam... Ha, sukalah.. 

Ketiga pula, dah tentu genre keagamaan. Imu ni luas kan.. Sebab tu penting untuk kita belajar dan terus belajar.. Saya ni pun, masih banyak lagi yang perlu dipelajari ....

Dan yang terakhir ialah novel cinta.. Amboi, jiwang sangat ok! Hahaha... Nak-nak, kalau novel tu jalan ceritanya sedih.. Aduhai, memang meleleh je air mata ni.. Hihi. Tapi, sekarang dah jarang bacalah novel.. Tak tahu kenapa, mungkin bila dah meningkat dewasa ni dah payah nak fokus baca novel tebal-tebal kot?... hikhik.


6 comments:

  1. Kekeke...banyak gila genre akak suka baca...kalau sally...susah sikit...hehehe

    ReplyDelete
  2. ummi saya pun suka beli buku kesihatan. ada kebaikannya juga. sbab saya ni ada masalah kesihatan.

    ReplyDelete
  3. aduss..akak paling x suka baca buku huhuh

    ReplyDelete
  4. kalau part buku ni, akak suka yg fantasi hehe

    ReplyDelete
  5. Saya pulak banyak beli buku.
    Tapi, semuanya tak pernah habis baca.
    Main langkau2 je mana rasa best.

    ReplyDelete