10 Days Challenge - Day 5 : 5 FOODS


 Hari ni dah hari kelima dalam cabaran "10 DAYS CHALLENGE ".. 
Hari ni punya cabaran ialah 5 foods :)

Ok, hari ni nak cerita tentang makanan kegemaranlah.. Sebab ada ke makanan yang tak digemari saya ni?.. Hikhik.. Amboi, kenyataan...

1. UDANG
Ha, bagi jelah jenis masakan apa pun, asalkan udang, dah tentu pintu selera ni terbuka.. Hihi.. Betul, saya ni memang suka udang. Tapi, tu tak bermaksud hari-hari nak makan udang. Bukan ye.. Masaklah sambal udang ke, gulai udang ke, udang masak kunyit ke, udang goreng ke.. Semua sukalah :) Kat blog saya ni pun saya ada share resepi berkenaan udang tau...
Antara resepi udang yang saya dah kongsikan ialah :


2. LAKSA PENANG
Ni memang kesukaan.. Kalau mak masak, cukup seronok kitorang adik beradik. Kakak dan adik saya hantu laksa. hikhik.. Boleh tengook-tengok respinya kat sini : RESEPI LAKSA PENANG.

3. NASI HUJAN PANAS
Ha, ni jenis nasi yang saya suka.. Kalau  mak masak dulu, memang menambah je makan.(eh bukan ke semua yang mak masak, mesti makan bertambah?) Hahaha... Sedap woo. Makan dengan ayam masak merah, acar, kuah dalca.. Aihhh....

4. BUAH NAGA
Ni antara buah kegemaran saya.. Banyak buah yang saya suka.. Tapi, ini antaranyalah.. Pernah merajuk sebab buah naga! Hihi. Kenagan tu semua... 

5. MAKANAN YANG PEDAS
Saya memang suka yang pedas-pedas.. Kalau makan nasi, lauk dia tak pedas, tak ummph orang kata.. Mesti nak ada yang pedas. Tapi, bukanlah pedas 'giler' kan.. 

~~~~~~~~~



Previous
Next Post »

9 comments

Click here for comments
2 September 2014 at 07:59 ×

woohh....byknya makanan kegemaran ros..

klik iklan satu utk ros..:)

Balas
avatar
admin
2 September 2014 at 08:21 ×

akak suka masak lomak cili api...dah tentu orang nogori..hihi

Balas
avatar
admin
2 September 2014 at 09:29 ×

Assalammualaikum..
Semoga awak dpt mkn apa yg diidamkan..semoga Allah swt permudahkan segalanya utk kita. Amin.

Balas
avatar
admin
2 September 2014 at 10:38 ×

saya pun suka udang.. heee.. best udang masak lemak cili padi..

Balas
avatar
admin
2 September 2014 at 13:29 ×

yang pedas tu memang syarat org utarakan. haha..kita pun suka pedas

Balas
avatar
admin
2 September 2014 at 13:35 ×

baca entri Ros ni rasa macam nak pergi cari semua makanan tuh :)

Balas
avatar
admin
3 September 2014 at 13:42 ×

akak pun suka semua makanan tu kecuali udah sbb x leh mkn alergik huhuh rugi rugi

Balas
avatar
admin
5 September 2014 at 00:49 ×

Huh..taktahan spicy food.
Saya bukan pure nogori 9.

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment