SEDIH TENGOK BAKI CUTI ... - INILAH REALITI

Tuesday, 2 September 2014

SEDIH TENGOK BAKI CUTI ...




Aduhai... Baru nak masuk bulan September.. Tapi baki cuti dah tinggal 6 hari.. Sedihnya... Lagi 4 bulan ni nak masuk tahun baru.. Nampak gayanya memang kena kerja ja la lepas ni. No more holiday! heeee.... 

Walau cuti saya tinggal 6 hari, saya tak menyesal pun. Sebab semua cuti yang saya ambil tahun ni bersebab. Bukan saja-saja nak cuti.. Nak buat macam mana, tahun ni macam-macam yang berlaku.. Terima seadanya :)

Kalau tahun lepas, saya dapat 'carry forward' cuti ke tahun ni sebanyak 3 hari.. Tahun ni, macam mana?..



17 comments:

  1. takpe.. cuti demi kesayangan kan.. cuma lepas ni jenuh sikit la sbb ada beberapa bulan lagi kan..

    ReplyDelete
  2. ok lah tu dik oi... akak pun cuti dh tak banyak... kadang kite pe4rlu cuti utk rehatkan diri dan otak dr keje hehehe kan?

    ReplyDelete
  3. bertabah la yer... cuti bersebab, xde la ralat kan...

    ReplyDelete
  4. mungkin ada rezeki lebih tu..mana tau kan

    ReplyDelete
  5. nak buat cemana..kan??terpaksa cuti..

    ReplyDelete
  6. Baki cuti saya pulak 1 hari... acaner tu??

    ReplyDelete
  7. saya dalam 12 hari je kot..alahai..

    ReplyDelete
  8. sy baru guna sehari je.. eh tak guna lg, baru nk guna tak lama lg.. punya lah gigih simpan cuti, nk buat jeruk agaknya.

    ReplyDelete
  9. Acik punya cuti UP sikit. Tinggal 8 hari

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Meh ambik cuti acik idah sikit nak? acikidah ada baki 56 hari lagi... huhuhu... :D

    ReplyDelete
  11. huhuhu..lbh kurang cam akak jugak. cuti bnyk abis sbb anak2..mmg spend cuti utk anak2 pun, especially time kecemasan..

    ReplyDelete
  12. perlu berkorban lah sikit ek..cuti raya korban lagi..cuti akak ada 28 hari lagi..kalau boleh jual..akak dha jula pada Ros heee

    ReplyDelete
  13. Ntah brapa lagi cuti yang tinggal.
    Nak kene save 6 hari untuk bulan Dec nanti.

    ReplyDelete
  14. Bhahaha masih kedatangan penuh buat masa ini ^^v

    ReplyDelete
  15. the travelling in my country usually start on the summer that is the time people want relax and rested but that has bad weather but that make special of festival

    ReplyDelete