HAMPIR DI TEMURAMAH WARTAWAN MAJALAH iSIHAT (UTUSAN) - INILAH REALITI

Thursday, 6 November 2014

HAMPIR DI TEMURAMAH WARTAWAN MAJALAH iSIHAT (UTUSAN)


Cerita bulan lepas ni. hihi.. 
Pada 9.10.2014, saya dapat email dari seorang wartawan wanita dari majalah iSIHAT(UTUSAN). So, kitorang meneruskan perbualan di wassap je.. Beliau cakap, ada terbaca entry saya berkenaan DEMAM DENGGI.. So, beliau nak tahu lebih lanjut mengenai salah satu petua tu, iaitu Khasiat Daun Betik untuk pesakit denggi... Dalam entry TIPS DEMAM DENGGI saya buat tu, saya ada cerita pengalaman suami saya yang terkena denggi kan.. So, beliau nak temuramah saya dan suami sekali.. So, beliau tanya saya kat mana.. Saya bagitahu je saya di JB dan suami di Batu Pahat,, Lepas tu, wartawan tu cakap, beliau ingat saya di KL je.. Tu yang nak temuramah saya... Bila dapat tahu saya di Johor, macam jauh pulak, takut bos beliau tak benarkan.. Keesokkannya, beliau wassap saya semula.. Mohon maaf sebab tak jadi nak temuramah, jauhkan.. Tak apa, apakan daya jarak memisahkan. Hahahha.... Itu je lah ceritanya.. Saya sempat tanya, dari mana beliau tahu entry saya tu?.. Beliau cakap, google je "Minum daun betik boleh jadi penawar denggi", then jumpa blog saya.. hihi.. Terima kasih sudi singgah blog saya dan offer saya, walau tak jadi,. hihihi..

Jemput baca entry berkenaan Demam Denggi ni  yer :
Semoga membantu !

Kita hanya berusaha, Allah jualah yang menyembuhkan...


27 comments:

  1. JOM JOIN SEGMEN SY

    http://faridaredbellas.blogspot.com/2014/11/blog-walking-bersama-redbellas-dream.html

    ReplyDelete
  2. Inshaa Allah ada rezeki lain kan, kelebihan pos entry petua2 ni..mmg baguih...hehe

    ReplyDelete
  3. ni fes time dengar minum air daun betik ni..selal lecturer ckp minum sup ketam~

    dengar-dengar 2015 ada vaksin denggi baru keluar, tapi better amalkan petua macam ni..vaksin baru ni mesti mahal yang amat!

    jemput singgah segmen kami : http://afifahaddnan.blogspot.com/2014/11/segmen-blogwalking-bersama-afifahaddnan.html

    ReplyDelete
  4. inshaAllah.. lepas ni pasti ada rezeki untuk ros.. hampir dah tu..

    ReplyDelete
  5. salam ros...lama x datang singgah sini..x pa..x da rezeki..apapun entry tu mmg boleh membantu ramai org utk dapat tips kan..

    ReplyDelete
  6. itu bgusnya berblogging ni kan... =)

    ReplyDelete
  7. hehee kalau kat KL dah lama berpeluang kena interview kan... takpe skurang2nya ada google search di situ

    ReplyDelete
  8. Waa
    Bagus ni.. klo ade sesiapa kna dmm denggi leh cba cara ni.

    2thn lps pnh gak wartawan isihat nk interview psl sakit lya.. tp msa tu lya x reply email.. kbtulan lya x sht msa tu..

    ReplyDelete
  9. alamak, kalau x dah boleh masuk kan... hehe. xpelah, xde rezeki. maybe satu hari nnti ^^,

    ReplyDelete
  10. Wahhhhh kalu tak fames la akk kan... xd rezeki palk..
    insyallah nnt mesti ade lagi tu

    ReplyDelete
  11. looorh hahaha technology kan canggih skarang. ayah CT masuk majalah untuk ruangan cecikgu la untuk SPM buat interview thru tepon and email saja. and it was like four to five years ago.. and gmbr hntr aje gmbr yg kita nak.. tngk2 article kuar cem real jumpa depan depan..

    ReplyDelete
  12. perkongsian yg baik menjadi rujukan..nasib baik jauh kan,,kalau x mesti gambar ros dan suami terpampang di dalama majah tu..baru glemer hihhi

    ReplyDelete
  13. saya suka baca majalah tu..mmg terbaik! hehe.. blog akak ada banyak info .tak apa la kak tak ada rezeki pun,insyaaAllah satu hari nanti boleh ja..

    ReplyDelete
  14. Wowww..bestnya.
    Tapi, jauh pulak.
    Kalau x, dah masuk mag tau:)

    ReplyDelete
  15. @ziezah.comhihi.. takpe, mungkin di lain masa kan.

    ReplyDelete
  16. @LYAfrinaoh yeke Kak .. so, tak diinterview jugak la ek?

    ReplyDelete
  17. @CT Humairahtu la, dia tak nak, nak buat macam mana kan.. pengurusan dia nak yang sekitar KL je :)

    ReplyDelete
  18. @nana lienaowh ada beli jugak lah ek majalah tu.. kak Ros ni jarang beli majalah..

    ReplyDelete
  19. bukan rezeki tapi kira oklah entry blog jadi carian org

    ReplyDelete
  20. Bukan rezeki rose..mana tau esok2 dapat offer lain ke

    ReplyDelete