JANGAN LARI DARI MASALAH



Running away from any
Problem only increases the
Distance from the solution.
The easiest way to escape from the problem is to solve it.


Setiap dari kita kan menghadapi masalah.. 
Tetapi. permasalahan kita semuanya berbeza.
Jangan disamakan masalah kita dengan orang lain.
Jangan selesaikan masalah kita dengan cara orang lain menyelesaikan.
Masing-masing punya cara yang berbeza dalam menyelesaikan masalah..
Buatlah yang terbaik.
TAPI, jangan sesekali LARI DARI MASALAH!
Masalah takkan selesai kalau kita lari. Masalah kecil akan bertambah besar jika dibiarkan. Selesaikan masalah kita waktu ianya kecil, bukan sudah berkembang besar.



Previous
Next Post »

14 comments

Click here for comments
18 December 2014 at 08:24 ×

mcm kita berhutang dgn along la,lambat bayar,bunga makin naik..mcm tu la masalah,selagi tk settle kan satu maslah, nanti datang lagi satu masalah.. mmg kena btang hidung sendiri la quote ni..hehehe

p.s/lma tak singgah sini

Balas
avatar
admin
18 December 2014 at 08:48 ×

Betul tu. Cara terbaik adalah berhadapan dengan masalah dan bukannya lari daripada masalah.

Balas
avatar
admin
18 December 2014 at 09:23 ×

hadapi setiap masalah dengan tenang :)

Balas
avatar
admin
18 December 2014 at 09:58 ×

setuju sgt2!! masalah harus diselesaikan. kalau lari dari masalah, akan timbul lagi masalah2 yg lain. masalah yg sedia ada takkan selesai..

Balas
avatar
admin
18 December 2014 at 12:26 ×

saya akan nangis jika maslaah tu xdpat diselesaikan

Balas
avatar
admin
18 December 2014 at 13:36 ×

Saya kalau boleh akan cuba selesaikan jugak. Lari dari masalah...sampai bila nak lari, kan?

Balas
avatar
admin
18 December 2014 at 14:38 ×

betul tuh sbb selagi tak selesai selagi tu masalah tu akan ada ngikut kite...

Balas
avatar
admin
19 December 2014 at 12:35 ×

Setiap masalah mst ada jln penyelesaiannya.

Balas
avatar
admin
20 December 2014 at 22:53 ×

usaha lah untuk selesaikan... (: jangan lari

Balas
avatar
admin
21 December 2014 at 14:32 ×

terbaik! betul tu kak. masing2 ada cara nak selesaikan. tapi jangan sampai lari dari masalah. smpai sudah masalah tu x settle. kang jadi meleret.. lagi leceh.

Balas
avatar
admin
21 December 2014 at 19:42 ×

iya.. kalau boleh selesaikan masalah itu dulu slow2 bila da cool..

Balas
avatar
admin
26 December 2014 at 10:57 ×

Selalunya kena selesai elok2 dan kurangkan dr mencari masalah

Balas
avatar
admin
1 January 2015 at 16:09 ×

jgn cuba lari tetapi cubalah hadapinya dgn tabah

Balas
avatar
admin
3 January 2015 at 07:06 ×

ya betul tu.
lagipon masalah itu kita yang cari sebenarnya, so, kita juga kena hadapinya..

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment