JANGAN LARI DARI MASALAH - INILAH REALITI

Thursday, 18 December 2014

JANGAN LARI DARI MASALAH



Running away from any
Problem only increases the
Distance from the solution.
The easiest way to escape from the problem is to solve it.


Setiap dari kita kan menghadapi masalah.. 
Tetapi. permasalahan kita semuanya berbeza.
Jangan disamakan masalah kita dengan orang lain.
Jangan selesaikan masalah kita dengan cara orang lain menyelesaikan.
Masing-masing punya cara yang berbeza dalam menyelesaikan masalah..
Buatlah yang terbaik.
TAPI, jangan sesekali LARI DARI MASALAH!
Masalah takkan selesai kalau kita lari. Masalah kecil akan bertambah besar jika dibiarkan. Selesaikan masalah kita waktu ianya kecil, bukan sudah berkembang besar.



14 comments:

  1. mcm kita berhutang dgn along la,lambat bayar,bunga makin naik..mcm tu la masalah,selagi tk settle kan satu maslah, nanti datang lagi satu masalah.. mmg kena btang hidung sendiri la quote ni..hehehe

    p.s/lma tak singgah sini

    ReplyDelete
  2. Betul tu. Cara terbaik adalah berhadapan dengan masalah dan bukannya lari daripada masalah.

    ReplyDelete
  3. hadapi setiap masalah dengan tenang :)

    ReplyDelete
  4. setuju sgt2!! masalah harus diselesaikan. kalau lari dari masalah, akan timbul lagi masalah2 yg lain. masalah yg sedia ada takkan selesai..

    ReplyDelete
  5. saya akan nangis jika maslaah tu xdpat diselesaikan

    ReplyDelete
  6. Saya kalau boleh akan cuba selesaikan jugak. Lari dari masalah...sampai bila nak lari, kan?

    ReplyDelete
  7. betul tuh sbb selagi tak selesai selagi tu masalah tu akan ada ngikut kite...

    ReplyDelete
  8. Setiap masalah mst ada jln penyelesaiannya.

    ReplyDelete
  9. usaha lah untuk selesaikan... (: jangan lari

    ReplyDelete
  10. terbaik! betul tu kak. masing2 ada cara nak selesaikan. tapi jangan sampai lari dari masalah. smpai sudah masalah tu x settle. kang jadi meleret.. lagi leceh.

    ReplyDelete
  11. iya.. kalau boleh selesaikan masalah itu dulu slow2 bila da cool..

    ReplyDelete
  12. Selalunya kena selesai elok2 dan kurangkan dr mencari masalah

    ReplyDelete
  13. jgn cuba lari tetapi cubalah hadapinya dgn tabah

    ReplyDelete
  14. ya betul tu.
    lagipon masalah itu kita yang cari sebenarnya, so, kita juga kena hadapinya..

    ReplyDelete