Lirik Lagu Selimut Tetangga - Republik

December 05, 2014



First time dengar lagu ni, saya ingatkan lagu Pompa Bensin. Hihi. Rupanya lagu ni, Republik yang nyanyi. Dari Indonesia.. Best jugak lagu ni. Seperti  biasa, saya akan kongsikan lirik lagu kat sini :)

Lirik Lagu Selimut Tetangga - Republik

Bersabarlah sayang aku akan pulang
Jangan dengarkan gosip murahan tentang aku
Berjanjilah sayang ku slalu setia
Meski ku tak selalu di sampingmu

Tak usah kau menangis meratapi aku
Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanku

Mana mungkin selimut tetangga
Hangati tubuhku dalam kedinginan
Malam malam panjang setiap tidurku
Selalu kesepian

Mana mungkin selimut tetangga
Hangati tubuhku dalam kedinginan
Malam malam panjang setiap tidurku
Selalu kesepian

Berjanjilah sayang ku slalu setia
Meski ku tak selalu di sampingmu

Tak usah kau menangis meratapi aku
Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanku

Mana mungkin selimut tetangga
Hangati tubuhku dalam kedinginan
Malam malam panjang setiap tidurku
Selalu kesepian

Mana mungkin selimut tetangga
Hangati tubuhku dalam kedinginan
Malam malam panjang setiap tidurku
Selalu kesepian



You Might Also Like

18 comments

  1. yess! lagu ni best sgt.. suka dengar gak

    ReplyDelete
  2. Lagu2 dari band2 indonesia selalu dapat perhatian..kan?/

    jom jemput segmen akak..

    http://www.dianarashid.com/2014/12/ini-entry-terbaik-2014.html

    ReplyDelete
  3. salam.

    jarang sangat dapat hafal lyric lagu.heee hancus.

    ReplyDelete
  4. Dah dgr lagu ni..best sgt..x boring layan..:)

    ReplyDelete
  5. bw sini
    http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/12/dia.html

    ReplyDelete
  6. first time dgr pasal lgu nie..
    dulu mint jugalah lgu2 kumpln republik ni..

    ReplyDelete
  7. Lagu ni femes jugak kan tp IM jarang dengar ;)

    ReplyDelete
  8. baru tahu pasal lagu ni...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #11. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/12/senarai-url-blog-11.html

    ReplyDelete
  9. Klakar lah tajuk lagu ni.
    Saya selalu dengar lagu ni keluar radio.
    Tapi, tak pernah ambik kisah tajuk dia.

    ReplyDelete
  10. Akak suka lagu ni. Melodinya best! Lirik pun comel :)

    ReplyDelete
  11. xpaham pe mksdnye tp lagu ni mmg best....;-)

    ReplyDelete
  12. Selimut tetangga? balik nanti nk google

    ReplyDelete
  13. hehe teringat lagu nie somi azney cakap selimut tertanggal hahaha


    p/s azney ada buat GA SUKA HATI meh lah join hehehe

    GIVEAWAY SUKA HATI

    ReplyDelete
  14. tajuk lagu dia agak pelik mula2 dengar. hehe. pompa bensin lain kak ros suara dorg :)

    ReplyDelete
  15. suka jugak lagu ni,,
    lagi satu suka lagu mewangi.. sgt menusuk sanubari

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS