KISAH PEMANDU TEKSI YANG DOT DOT DOT

January 05, 2015



sumber :GOOGLE

Entry meluah perasaan di tengahari yang mendung..
Alkisahnya, hari ni datang kerja dari Batu Pahat, naik bas.. Sampai di Larkin, haruslah cari teksi nak ke office. Selalunya tunggu teksi kat tepi jalan je. Tapi, dah dikuatkuasa baru-baru ni, tak boleh dah tunggu tepi jalan. Kena ke tempat parkir kereta di belakang stesen bas,. Sebab sekarang dah guna sistem kupon. Memang nampak lebih bersistem. Sebab di asingkan teksi bandar, teksi jarak jauh dan teksi airport. 

Saya pun pergi kek kaunter nak cakaplah nak pergi mana. Perlu bayar RM2 di kaunter. Tambang, macam biasa bayar pada pemandu. Bagusnya di kaunter tu, dia siap pesan kalau ada barang tertinggal, kena cepat-cepat hubungi dorang dan maklumkan. DAn kalau pemandu ikut jalan jauh dan menipu meter, laporkan pada mereka dan SPAD akan pantau.  Lepas tu, terus saya naik teksi. 

Masa naik teksi tu, saya cakap kat pemandu nak pergi ke mana. Pemandu tu macam mengeluh dan air muka dia serius je. emm mungkin sebab jarak perjalan yang tak jauh kot. Saya agak je lah. huhu.. Memanglah tak jauh mana, tapi janganlah macam merungut kat penumpang macam kita ni. Kita berurusan dengan orang di kaunter, bukan dengan pemandu kan. Bila dah sampai office, dia hantar di luar dan macam nak cepat je. Tak ape lah.. Apa pun, Alhamdulillah, dah selamat sampai di office, terima kasih buat pemandu teksi tu :) 

p/s: Saje letak tajuk dot dot dot tu.. hihihi :)



You Might Also Like

15 comments

  1. eh eh pakcik tu.. hurm dia ada masalah kot kita husnuzon lah hehehe

    ReplyDelete
  2. ohh larkin..ada kisah trcipta di situ.. rindunya

    ReplyDelete
  3. senang lh klu cam tu . tau mana nak buat aduan kan ...

    ReplyDelete
  4. erm, kalau kat sabah banyak jumpa pemandu teksi yang xde sopan santun..cara pemanduan yang merbahaya..takat ni wana tak penah lagi naik teksi sejak ada lesen dan ada keta.. ^_^ takot naik teksi yang macam dikejar hantu..huu

    ReplyDelete
  5. hmmm tu la kan ... pttnye kena bersyukur la kan ade juga org naik teksi die hari ni kan

    ReplyDelete
  6. Ok lg tu.. Sy kena lg hampeh.. Masuk kereta je kena bising.. Ntah apa yg X puas hati tu. Sy lantak kan aje..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, selamat sampai dengan selamat tu yang penting ;)

    ReplyDelete
  8. ini yang buat orang selalu marah pemandu teksi

    ReplyDelete
  9. Hermnn..
    Ada masalah lain jugaklah tu..
    Maybe financial..

    ReplyDelete
  10. Pakcik tu stress lah tak dpt income lebih. Tapi xpatutlah dia buat mcm tu.

    ReplyDelete
  11. ingatkan kena apa la dgn pemandu itu.hehehe..tp la kak kita sangka baik la..huhu..yg penting selamat.. :)

    ReplyDelete
  12. lama dah x penah naik teksi
    ingt dlu masa buat rawatn di hsi, dr kl naik bas ke larkin, apstu ambik teksi pergi hsi.
    pakcik tu siap tnya ciksu, nurse ke ??
    sbb sMpai awal pagi.konon mcm kjar masa nk msk kja.. hihi
    kenangan naik teksi di jb..
    tp serius itu la yg terakhir sy naik teksi.

    ReplyDelete
  13. hihi, alhamdulillah, selamat sampai :)

    #wardah dermanuff5x :D

    ReplyDelete
  14. x suka..x suka x suka driver teksi mcm tu..x kisah lah jauh ke dekat..ko pemandu, aku byr bawak je lah..ishhh HEMO di situ

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS