KISAH PEMANDU TEKSI YANG DOT DOT DOT



sumber :GOOGLE

Entry meluah perasaan di tengahari yang mendung..
Alkisahnya, hari ni datang kerja dari Batu Pahat, naik bas.. Sampai di Larkin, haruslah cari teksi nak ke office. Selalunya tunggu teksi kat tepi jalan je. Tapi, dah dikuatkuasa baru-baru ni, tak boleh dah tunggu tepi jalan. Kena ke tempat parkir kereta di belakang stesen bas,. Sebab sekarang dah guna sistem kupon. Memang nampak lebih bersistem. Sebab di asingkan teksi bandar, teksi jarak jauh dan teksi airport. 

Saya pun pergi kek kaunter nak cakaplah nak pergi mana. Perlu bayar RM2 di kaunter. Tambang, macam biasa bayar pada pemandu. Bagusnya di kaunter tu, dia siap pesan kalau ada barang tertinggal, kena cepat-cepat hubungi dorang dan maklumkan. DAn kalau pemandu ikut jalan jauh dan menipu meter, laporkan pada mereka dan SPAD akan pantau.  Lepas tu, terus saya naik teksi. 

Masa naik teksi tu, saya cakap kat pemandu nak pergi ke mana. Pemandu tu macam mengeluh dan air muka dia serius je. emm mungkin sebab jarak perjalan yang tak jauh kot. Saya agak je lah. huhu.. Memanglah tak jauh mana, tapi janganlah macam merungut kat penumpang macam kita ni. Kita berurusan dengan orang di kaunter, bukan dengan pemandu kan. Bila dah sampai office, dia hantar di luar dan macam nak cepat je. Tak ape lah.. Apa pun, Alhamdulillah, dah selamat sampai di office, terima kasih buat pemandu teksi tu :) 

p/s: Saje letak tajuk dot dot dot tu.. hihihi :)



Previous
Next Post »

15 comments

Click here for comments
5 January 2015 at 13:45 ×

eh eh pakcik tu.. hurm dia ada masalah kot kita husnuzon lah hehehe

Balas
avatar
admin
5 January 2015 at 14:40 ×

ohh larkin..ada kisah trcipta di situ.. rindunya

Balas
avatar
admin
5 January 2015 at 15:19 ×

senang lh klu cam tu . tau mana nak buat aduan kan ...

Balas
avatar
admin
5 January 2015 at 15:26 ×

erm, kalau kat sabah banyak jumpa pemandu teksi yang xde sopan santun..cara pemanduan yang merbahaya..takat ni wana tak penah lagi naik teksi sejak ada lesen dan ada keta.. ^_^ takot naik teksi yang macam dikejar hantu..huu

Balas
avatar
admin
5 January 2015 at 16:26 ×

hmmm tu la kan ... pttnye kena bersyukur la kan ade juga org naik teksi die hari ni kan

Balas
avatar
admin
5 January 2015 at 23:40 ×

Ok lg tu.. Sy kena lg hampeh.. Masuk kereta je kena bising.. Ntah apa yg X puas hati tu. Sy lantak kan aje..

Balas
avatar
admin
6 January 2015 at 09:53 ×

Alhamdulillah, selamat sampai dengan selamat tu yang penting ;)

Balas
avatar
admin
6 January 2015 at 14:02 ×

ini yang buat orang selalu marah pemandu teksi

Balas
avatar
admin
6 January 2015 at 18:28 ×

Hermnn..
Ada masalah lain jugaklah tu..
Maybe financial..

Balas
avatar
admin
6 January 2015 at 22:55 ×

Pakcik tu stress lah tak dpt income lebih. Tapi xpatutlah dia buat mcm tu.

Balas
avatar
admin
7 January 2015 at 07:32 ×

ingatkan kena apa la dgn pemandu itu.hehehe..tp la kak kita sangka baik la..huhu..yg penting selamat.. :)

Balas
avatar
admin
7 January 2015 at 22:32 ×

lama dah x penah naik teksi
ingt dlu masa buat rawatn di hsi, dr kl naik bas ke larkin, apstu ambik teksi pergi hsi.
pakcik tu siap tnya ciksu, nurse ke ??
sbb sMpai awal pagi.konon mcm kjar masa nk msk kja.. hihi
kenangan naik teksi di jb..
tp serius itu la yg terakhir sy naik teksi.

Balas
avatar
admin
9 January 2015 at 10:39 ×

hihi, alhamdulillah, selamat sampai :)

#wardah dermanuff5x :D

Balas
avatar
admin
14 January 2015 at 23:05 ×

Mungkin dia ada prob kot. Hehe

Balas
avatar
admin
16 January 2015 at 12:47 ×

x suka..x suka x suka driver teksi mcm tu..x kisah lah jauh ke dekat..ko pemandu, aku byr bawak je lah..ishhh HEMO di situ

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment