Lirik Lagu Apa Khabar – Joe Flizzow ft SonaOne - INILAH REALITI

Sunday, 25 January 2015

Lirik Lagu Apa Khabar – Joe Flizzow ft SonaOne


Ni bukan demam AJL29 yer.. hihi. Saje je nak share kat blog sendiri lagu ni.. 

Lirik Lagu Apa Khabar – Joe Flizzow ft SonaOne

Merenung ke luar jendela
Bayu pagi meniup lembut
Lihat bintang di angkasa
Purnama menerangi gelapku
Dan bila fajar menjelma
Itu permulaan hari baru
Dunia gamat bunyinya
Sunyiku hanya Tuhan tahu

Dalam perjalanan banyak persimpangan
Di mana kita bertukar arah
Kau lurus ke kiri aku tegak ke kanan
Di mana kita tersilap langkah

Kadang-kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku
Tapi lebih seringkali
Bertemu dalam mimpi
Semuka dengan sahabatku
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua

Mereka kata masa depan kami sungguh cerah
Lirik dan rap kami bak anugerah
Ini semua sebelum semua anugerah
Masa bila lapar semua makan mee segera
Show pertama luar KL di Pulau Pinang
Lapan orang naik dua Kancil tapi semua senang
Dua bilik empat katil jadi empat di lantai
Kalau tidak silap ada yang sampai di tepi pantai
Dan kali pertama kita diserbu peminat
Di Kuching, Sarawak seperti semalam aku ingat
Setiap langkah bersama seakan tidak percaya
Kita berjaya jadikan rap sebagai kerjaya
Permulaan pengembaraan yang berliku
Dan ini mungkin sinopsis hidupku dalam lagu
Kau kembarku hari ini dan semalam
Jadi hari esok itu sendiri boleh faham

Kadang-kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku
Tapi lebih seringkali
Bertemu dalam mimpi
Semuka dengan sahabatku
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua


Pada mulanya kita menjajah
Lagu-lagu bahasa penjajah
Dan kita berdua budak belasan
Kau pandai buat percaturan
Industri penuh dengan peraturan
Semua kita bahas dan pidatokan
Sebab ini dua budak bijak
Kita kata ya mereka tidak
Kalau gagal merancang itu merancang untuk gagal
Ku masih ingat pesanmu
Ingat Zal kita Z paling handal Zal
Suntikan semangat untukku
Setiap persembahan phenomenal
Beribu lagi fans luar stadium
Lepas pusing satu Malaysia, Singapore, Brunei, Indonesia
Angan-angan jadi impian impian jadi cita-cita
Kata-kata jadi lagu puisi jalanan tercipta
Siapa kata jangan bermimpi doaku pada Yang Esa
Mungkin permulaan baru di ketika berbeza

p/s: Masih menanti khabar berita dari Malique..


13 comments:

  1. lagu ni dah makin popular skang kan..mula2 wana dengar liriknya macam pelik sikit tapi dah lama2 tu jadi suka plak dengar..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lirik dia touching bagi Ros... Ke ros over sensitif ni? Hahhah

      Delete
  2. Replies
    1. x minat? aku tanya pa khabar!!! heee

      Delete
    2. Hihi kak JM mengusik Zarul yerrr

      Delete
  3. sis JM khabar baik-baik aja hikss

    ReplyDelete
  4. Khabar baik. Thanks kak tanya. Hehe

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Kak Ros tahu, Budak memang suka lagu ni;)

      Delete