cpuv

CPUV NUFFNANG : TERIMA KASIH NUFFNANG

May 31, 2015


Assalamualaikum.

Apa khabar?.. Moga semuanya berada dalam keadaan yang sihat :)
Alhamdulillah, keadaan kesihatan beransur pulih.. Cuma sekarang ni batuk je yang tinggal.. Tak larat tau bila batuk ni, bab menahan perut tu.. hikhik.

Ok, lama tak share tentang CPUV NUffnang kat blog rasanya. Walau bergerak perlahan, ia masih bergerak! Wah gitu. hahahha. 
Terima kasih pihak Nuffnang kerana memberi juga CPUV pada blog ni. 


Blog korang lagi banyakkan dapat?.. 

Blog saya ni, bolehlah kan dari tak ada :)



gurau

KATA SEMANGAT!

May 30, 2015


Assalamualaikum.

Pagi ni nak share satu kata-kata semangat. 
Sesusah mana pun kita, teruskan usaha hingga berjaya. Macam kata -kata kat bawah ni :


Walau ada unsur gurauan kat ayat tu, tapi bila fikir logik, betul jugak kan? 



keyword

JENGUK-JENGUK KEYWORDS NUFFNANG

May 29, 2015


Assalamualaikum. 

Lama rasanya tak tengok akaun nuffnang. Jadi, bila dah buka tu, mesti tengok bahagian keywords. Yelah, nak tahu juga kan, apa yang paling banyak di cari oleh pengunjung-pengunjung blog saya ni.

Ta daa, inilah dia :


Berbagai -bagai keywords yang ada. Terima kasih buat semua yang sudi singgah di blog saya ni. Semoga apa yang di cari, terjawab sudah yer :)



haiwan

KURA-KURA SI TURTLE KU

May 29, 2015



Cinta beralih arah? Hikhik. 
Lepas ikan, kura-kura pula. 
Tapi, ni bukan kura-kura saya. Saya tolong belikan saja. Untuk anak kawan saya, Isha.. Hihi.. Rasa comel pula kura-kura ni. Nak beli jugakla untuk diri sendiri ;)

Mula-mula macam geli nak pegang. Tapi dah ok dah. Siap angkat dia letak kat lantai rumah. Bukan main laju lagi dia jalan. Hihi, sape cakap kura-kura jalan lambat ha????? 

Beli kura-kura 2 ekor, siap dengan bekas, makanan dan batu tu. Jangan tak tahu, ade tau makanan kura-kura. Beli yang siap proses je, senang ;)


demam

KEMBALI BERTEMU...

May 27, 2015



Assalamualaikum.


Agaknya musim lah sekarang ni. Badan ni dah demam, tekak sakit, kepala berat. Bila malam jer, rasa seram sejuk.. 
Minggu lepas, mak ayah kat kampung pun tak sihat.. Suami pun demam dan batuk.. Semalam, saya pula yang rasa simptom demam.. Moga cepatlah sembuh, tak nak lah melarat.. Sebab duduk sorang kan, risau jugak sebenarnya ni.. Moga diri kuat melawan virus-virus tu :)

Dalam sebulan dua ni, macam-macam perkara yang berlaku pada diri saya dan kerjaya saya. Ada perubahan yang positif, ada juga perubahan yang negatif. Apapun, saya ambil sebagai cabaran sahaja. Nak tak nak, kena jugak hadapi!

Perubahan tugas di pejabat, pada awalnya agak mencabar. Ditugaskan membuat kerja yang baru secara drastik. Permulaannya sedikit terkejut dan terbebann. Tapi, Alhamdulillah sekarang ni dah dapat rentaknya dan boleh melakukannya dengan baik. 

Hal perpindahan. Mendapat perkhabaran yang membuat hati saya sedikit lega. Ada sinar harapan untuk berpindah ke Batu Pahat. Doakan saya yer. Walau masih belum ada hitam putih, tapi hal ini sedikit melegakan saya. Moga dipermudahkan untuk saya berpindah ke Batu Pahat. 

Rindu nak berblog macam dulu. Aktif ke rumah kawan-kawan macam dulu.. Tapi, buat masa ni tak dapat lagi nak macam dulu, ada kekangan sedikit. Tapi, saya akan cuba sedaya upaya :)





Bezday

KEK HARI LAHIR

May 22, 2015


Assalamualaikum. 

Entry throwback katanya ni! 
Dah berminggu berlalu, baru nak updated. Bolehla.. Asalkan dalam bulan yang sama jugak. Hikhik. 


Sebenarnya bukan kek yang dipinta. Tapi, dikelilingi orang yang kita sayang, memang sesuatu yang membahagiakan. 

Terima kasih buat ahli keluarga yang menyayangi diri ini ...

9 mei 2015 dalam ingatan.



lirik lagu

Lirik Lagu Aduh Aduh Sayang – Deasy Natalina feat. Lawa Nie Geng

May 14, 2015


Pernah dengar tak lagu ni?. Mesti ada yang tak pernah dengar kan . Buat entry ni khas untuk kakak saya yang tertanya-tanya siapa yang nyanyikan lagu ni. hihi.. Kat sini saya kongsikan liriknya.

Lirik Lagu Aduh Aduh Sayang – Deasy Natalina feat. Lawa Nie Geng

Seringkali kita bertengkar namun tiada jalannya
Seringkali perbalahan kita dua tiada penamatnya
Setidak engkau mengerti apa terjadi
Aku bosan bila silap sama kau buat lagi

Aduh aduh sayang kenapa kau curang
Aduh aduh sayang kenapa kau ulang
Aduh aduh sayang sayang
Aduh aduh sayang sayang

Aduh aduh sayang kenapa kau curang
Aduh aduh sayang kenapa kau ulang
Aduh aduh sayang sayang
Aduh aduh sayang sayang

Selalu sikap kau sendirian menjadi ancaman
Pantas berselindung di sebalik alasan
Tidak diperlukan bila kau sibuk berpelukan
Itu andaian tapi tiada keputusan

Ingin aku rungkai apa yang tersirat
Menyirat bila aku lihat kau meligat
Dengan dia engkau meliat aku meluat
Tak keruan luka kau beri tak terubat

Cuma aku minta kau beri satu jawapan
Kenapa berpacaran kalau tak mampu bertahan
Sulitnya kita mencuba kawal keadaan
Tiap hari kita cari tapi tiada bersama

Mengapa sahabat aku yang kedua
Mengapa bertiga aku mahu berdua
Aku nak stop now no more terus tukar nombor
Aku gerak solo and you said

Aduh aduh sayang kenapa kau curang
Aduh aduh sayang kenapa kau ulang
Aduh aduh sayang sayang
Aduh aduh sayang sayang

Aduh aduh sayang kenapa kau curang
Aduh aduh sayang kenapa kau ulang
Aduh aduh sayang sayang
Aduh aduh sayang sayang

Tetapi aku masih percaya
Aku rindu tingkah laku ringkas manja mu
Tapi engkau harus percaya
Kita tak akan sama seperti dulu

Aduh aduh sayang kenapa kau curang
Aduh aduh sayang kenapa kau ulang
Aduh aduh sayang sayang
Aduh aduh sayang sayang

Aduh aduh sayang kenapa kau curang
Aduh aduh sayang kenapa kau ulang
Aduh aduh sayang sayang
Aduh aduh sayang sayang

Aduh aduh sayang kenapa kau curang
Aduh aduh sayang kenapa kau ulang
Aduh aduh sayang sayang
Aduh aduh sayang sayang

Aduh aduh sayang kenapa kau curang
Aduh aduh sayang kenapa kau ulang
Aduh aduh sayang sayang
Aduh aduh sayang sayang


BADAM

AMALKAN MAKAN BADAM BAIK UNTUK KESIHATAN

May 13, 2015

AMALKAN MAKAN BADAM BAIK UNTUK KESIHATAN |Assalamualaikum. Apa khabar semuanya. Moga baik-baik sahaja. 

Alkisahnya di pejabat Cik Rose ada yang ambil tempahan kurma dan kekacang. Juga buah-buahan kering. Dah selalu order kurma, jadi Cik Rose ubah selera, order badam pula. 

Nak amalkan makan badam di waktu mulut mintak nak mengunyah. hi hi.


Cik Rose pun ada terbaca tentang khasiat-khasiat badam ni. Banyak kelebihannya. Sebab tu nak cuba amalkan pula. 

Korang suka tak makan badam? Ada teman Cik Rose tak minat makan badam. Ada pula yang takut jerawat tumbuh. 

Lain orang, lain selera kan. 



hadiah

HADIAH ISTIMEWA DARI MAK

May 13, 2015

Assalamualaikum. 

Terharu dapat hadiah istimewa dari mak. Mak Cik Rose hadiahkan karpet buat Cik Rose. Cantik warnanya. Mak beli dua. Satu untuk rumah dan satu untuk Cik Rose.

Alhamdulillah.


Karpet raya ni. Berseri-serilah rumah nanti. 

Dah besar gini masih dapat hadiah dari mak, buat Cik Rose rasa terharu sangat. Terima kasih mak.

Beli di Nilai, Negeri Sembilan. Dalam perjalanan balik ke Kedah tu, kami singgah Nilai, jalan-jalan. Tu yang beli karpet ni. 

Bunga Ros tu menyerlah sangat. Cik Rose suka!



hazama

LIRIK LAGU SAMPAI MATI – HAZAMA (Lagu tema OST Hati Perempuan)

May 13, 2015



Walau kadang-kadang tengok, kadang -kdang tak tengok drama Hati Perempuan tu, lagu dia tetap saya suka. hihi. Drama tu macam tak menyentuh hati saya untuk terus menonton setiap hari. Lagu Hazama, Sampai Mati memang best. Maklumlah suara Hazama tu sendiri saya dah suka kan. 
Jomlah, hayati liriknya yer.

LIRIK LAGU SAMPAI MATI – HAZAMA (Lagu tema OST Hati Perempuan)

Walau bibir merungkapkan kasih
Mata merasa yang sebaliknya
Wahai jiwa andai kau mampu bicara
Beritahuku isi hatimu

Dan detak jantungku menahan
Arah dan jalan
Agar kita kan bersama

Andai dunia hancur binasa
Ku kan setia sampai mati cintaku
Takkan berserah
Takkan ku mengalah hingga kau buat diriku
Takhta dihati mu

Ku terlihat lagu dan curiga
Diselimutkan satu senyuman
Tanda tanya selamanya menghantui
Oh apa dirimu mahukan aku

Dan biarkan cerita lama
Terpadam sudah
Agar kita kan bersama

Andai dunia hancur binasa
Ku kan setia sampai mati cintaku
Takkan berserah
Takkan ku mengalah hingga kau buat diriku
Takhta dihati mu

Janganlah sesali perjalanan ini
Adakalanya seakan gelita
Setiap saat tabahku berdoa
Cinta kita sampai syurga

Andai dunia hancur binasa
Ku kan setia sampai mati cintaku
Takkan berserah
Takkan ku mengalah hingga kau buat diriku
Takhta dihati mu

Andai hancur dan binasa
Aku kan setia sampai mati cintaku
Takkan, takkan ku mengalah hingga kau buat diriku
Takhta dihati mu


cantik

ANDAI ADA PILIHAN...

May 13, 2015



Andai ada pilihan...
Dah tentu kita pilih yang terbaik.

Andai ada pilihan...
Pilihlah yang terbaik.

Andai ada pilihan...
Tahukah kita untuk memilih?

Andai ada pilihan...
Bagaimana agaknya kita ketika ini?

Andai ada pilihan...
Siapa kita hari ini?

PILIHAN



adira

Lirik Lagu Untuk Cinta OST Pilot Cafe – Adira ft Hafiz

May 12, 2015


Sekarang ni dah jatuh cinta dengan lagu ni.
Sedap je dengar lagu ni. dengan suara Hafiz dan Adira lagi.
Walaupun tak tengok pun lagi filem ni, tapi lagu ni memikat perasaan saya. hihi.

Lirik Lagu Untuk Cinta OST Pilot Cafe – Adira ft Hafiz

Kau tunjuk kan aku

Yang memangnya tak pernah tahu
Erti  sebenarnya cinta
Dari jiwa
Bukan hanya dari mata

Kau ajar hatiku

Kasih setulus seikhlasnya
Tak pernah mengalah
Walau kan terpisah
Sedikit pun tak berubah

Namun

Tak kan menjadi milikku
Cinta bukan tercipta untukku

Tolong jagalah dirinya buat diriku

Jangan biar luka lagi hatinya
Yang amat ku cinta
Yang milik engkau saja

Biar ku simpan semua kasih dan cinta

Akan ku pendam kan sepanjang nyawa
Hingga tiba masa
Untuk aku bercinta semula

Selamat tinggal kasih

Aku kan pergi bawa diri
Yang telah rela
Dan mengerti oh

Dan di sini saja

Berakhir nya sebuah kisah
Cinta bertepuk sebelah
Terpaksalah
Ku terima
Tentuan-Nya oh


kuih raya

KUIH TART NENAS SEDAP!

May 12, 2015


Mood nak makan kuih raya dah datang. Sebenarnya dah beberapa minggu kuih tart kat bawah ni hadam dalam perut. hihi. Tapi , nak buat macam mana dah mood berblog pun ke mana, tu yang lambat post entry. Tertinggal je dalam draf. Sekarang ni lebih kepada Instagram.Laju je updatednya. hihi..


Ok, kembali kepada cerita kuih tart. Kalau nak ikutkan saya bukanlah penggemar kuih tart dari kecil. Cuma, bila usia dah meningkat, kegilaan terhadap kuih tart menjadi-jadi. hahaha.. Lebih kepada kuih tart gulung sebenarnya. Tapi, kalau tart gulung tak ada, kuih tart apa-apa pun belasah je. Asalkan sedap :)



Bezday

9 MEI 2015

May 11, 2015


9 Mei.

Terima kasih mak kerana melahirkan Ija..
Terima kasih mak ayah kerana membesarkan Ija hingga dewasa.
Alhamdulillah..

Usia makin menganjak. 
Genap 27 tahun.
Tapi, terasa seperti anak kecil walau sudah bernikah.
Alhamdulillah.

p/s: Hari ulangtahun kelahiran tahun ini amat bermakna kerana dapat meluangkan masa bersama keluarga.. Alhamdulillah...



FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion