1 JUN PERMULAAN YANG POSITIF?

June 01, 2015


Hari ni, 1 JUN 2015. Kira-kira dua minggu lagi kita nak melangkah ke bulan Ramadhan.. Moga kita semua dipanjangkan usai untuk menemui Ramadhan :)

1 Jun- Menghitung hari, detik demi detik.. hihi.. Moga Jun berlalu dengan pantas dan segera menemukan Julai :) Ada apa dengan Julai?.. Jeng jeng jeng.. 

Pagi tadi keluar rumah ke tempat kerja dengan semangat yang baru dan positif. Namun, ku sangka hujan hingga ke petang, rupanya panas di tengahari. Eh suka -suka je ubah peribahasa. hikhik.. Yelah, baru je tanamkan nilai-nilai positif dalam diri pagi tadi, bila datang office, terkejut dengan hempukan baru. hihi.. Takpe, sabar kuncinya.. 

Harga minyak yang baru untuk bulan ni.. Di saat-saat berbagai bebanan dikenakan terhadap kita, datang lagi berita tak sedap. Nak diluah pada siapa pun tak tahu.. Kena jugak hadapi. Dah tak tahu nak cut cost kat mana dah untuk 'berjimat'. 




You Might Also Like

11 comments

  1. jom la kita berjimat cermat...

    ReplyDelete
  2. Insha Allah..semoga kita masih sempat bertemu Ramadhan tahun ini..Ameen :)

    ReplyDelete
  3. mind ken positif..inshaaAllah yg positif semua dtg :)

    ReplyDelete
  4. rakyat yang lebih byk terkena impaknya..

    ReplyDelete
  5. Tau tak pe, part mana lg nak cut cost tk tahu la kan...

    ReplyDelete
  6. kan.
    mai ngadu dgn ciksu la.. hihi
    skrg ni cut cost makan diluar j la

    ReplyDelete
  7. betul tu..sabar ye Kak Ros..

    ReplyDelete
  8. sedih kan?
    hadoi la petrol hu hu hu...

    ReplyDelete
  9. dugaan betul tahun ni...
    xsampai setahun dalam 2015 dah 2,3x harga minyak naik...

    sedih sangat..
    nak jimat pun susah skrg

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion