1 JUN PERMULAAN YANG POSITIF?


Hari ni, 1 JUN 2015. Kira-kira dua minggu lagi kita nak melangkah ke bulan Ramadhan.. Moga kita semua dipanjangkan usai untuk menemui Ramadhan :)

1 Jun- Menghitung hari, detik demi detik.. hihi.. Moga Jun berlalu dengan pantas dan segera menemukan Julai :) Ada apa dengan Julai?.. Jeng jeng jeng.. 

Pagi tadi keluar rumah ke tempat kerja dengan semangat yang baru dan positif. Namun, ku sangka hujan hingga ke petang, rupanya panas di tengahari. Eh suka -suka je ubah peribahasa. hikhik.. Yelah, baru je tanamkan nilai-nilai positif dalam diri pagi tadi, bila datang office, terkejut dengan hempukan baru. hihi.. Takpe, sabar kuncinya.. 

Harga minyak yang baru untuk bulan ni.. Di saat-saat berbagai bebanan dikenakan terhadap kita, datang lagi berita tak sedap. Nak diluah pada siapa pun tak tahu.. Kena jugak hadapi. Dah tak tahu nak cut cost kat mana dah untuk 'berjimat'. 




Previous
Next Post »

11 comments

Click here for comments
1 June 2015 at 14:31 ×

jom la kita berjimat cermat...

Balas
avatar
admin
1 June 2015 at 15:53 ×

Insha Allah..semoga kita masih sempat bertemu Ramadhan tahun ini..Ameen :)

Balas
avatar
admin
1 June 2015 at 18:49 ×

mind ken positif..inshaaAllah yg positif semua dtg :)

Balas
avatar
admin
1 June 2015 at 19:27 ×

rakyat yang lebih byk terkena impaknya..

Balas
avatar
admin
1 June 2015 at 23:47 ×

Tau tak pe, part mana lg nak cut cost tk tahu la kan...

Balas
avatar
admin
2 June 2015 at 10:56 ×

kan.
mai ngadu dgn ciksu la.. hihi
skrg ni cut cost makan diluar j la

Balas
avatar
admin
4 June 2015 at 13:53 ×

betul tu..sabar ye Kak Ros..

Balas
avatar
admin
10 June 2015 at 23:52 ×

sedih kan?
hadoi la petrol hu hu hu...

Balas
avatar
admin
12 June 2015 at 23:02 ×

dugaan betul tahun ni...
xsampai setahun dalam 2015 dah 2,3x harga minyak naik...

sedih sangat..
nak jimat pun susah skrg

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment