KEHIDUPAN YANG SEMAKIN MENCABAR


Assalamualaikum.

Terjumpa gambar kat bawah ni di facebook.

Perbelanjaan untuk sebulan bagi yang bergaji RM 2,500. Itu baru perkiraan perbelanjaan asas('keperluan') sahaja. Belum termasuk 'kehendak' lagi.

sumber : fb

Itu untuk yang bergaji Rm 2,500. Bayangkan kalau gaji hanya Rm 1+++ sahaja. Nak berjimat kat mana lagi ni..  

Entry ni bukan untuk mengeluh yer. Jangan salah faham.. Hanya sekadar perkongsian realiti kehidupan hari ini .



Previous
Next Post »

11 comments

Click here for comments
14 June 2015 at 16:20 ×

Tu la hakikat sbnrnye sbb tu skunk ni ramai suami isteri yg b'krje... Pe kata cut astro tgk siaran biasa je...

Balas
avatar
admin
14 June 2015 at 16:21 ×

realiti yang sungguh pahit untuk ditelan. memang betul tu

Balas
avatar
admin
15 June 2015 at 09:42 ×

sewa rumah kat area shah alam ke kl dah tak dapat rm500 tu.. kat kampung tempat saya duduk pun dah RM800++.. mostly seribu..

Balas
avatar
admin
15 June 2015 at 10:57 ×

Belanja anak tu belum campur kalau anak sekolah,..belanja nursery, transport bas/van dan duit belanja sekolah lagi,..

Balas
avatar
admin
15 June 2015 at 14:39 ×

betul tu
inilah kenyataan nya
nk nk zaman gst ni

Balas
avatar
admin
15 June 2015 at 19:54 ×

kurang lagi dari ini...bertabahlah.....mmg ini realitinyaa

Balas
avatar
admin
15 June 2015 at 22:41 ×

dah habis jimat dah ni.. nasib lah.. huuu..

Balas
avatar
admin
19 June 2015 at 16:01 ×

realitinya mmg menyedihkan kan Kak Ros.. huurm.. hakikat yang orang atas
tak nak faham.. diorang ingat cukup semua benda ni dgn gaji tu..

Balas
avatar
admin
20 June 2015 at 11:24 ×

kadangkala terfikir juga tentang kehidupan mereka2 yang miskin bandar ni..

Balas
avatar
admin
20 June 2015 at 12:00 ×

arghh...x CUKUP!!!!!

Balas
avatar
admin
22 June 2015 at 15:18 ×

hakikat yg perlu kita telan..hmmm

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment