KEHIDUPAN YANG SEMAKIN MENCABAR - INILAH REALITI

Sunday, 14 June 2015

KEHIDUPAN YANG SEMAKIN MENCABAR


Assalamualaikum.

Terjumpa gambar kat bawah ni di facebook.

Perbelanjaan untuk sebulan bagi yang bergaji RM 2,500. Itu baru perkiraan perbelanjaan asas('keperluan') sahaja. Belum termasuk 'kehendak' lagi.

sumber : fb

Itu untuk yang bergaji Rm 2,500. Bayangkan kalau gaji hanya Rm 1+++ sahaja. Nak berjimat kat mana lagi ni..  

Entry ni bukan untuk mengeluh yer. Jangan salah faham.. Hanya sekadar perkongsian realiti kehidupan hari ini .



11 comments:

  1. Tu la hakikat sbnrnye sbb tu skunk ni ramai suami isteri yg b'krje... Pe kata cut astro tgk siaran biasa je...

    ReplyDelete
  2. realiti yang sungguh pahit untuk ditelan. memang betul tu

    ReplyDelete
  3. sewa rumah kat area shah alam ke kl dah tak dapat rm500 tu.. kat kampung tempat saya duduk pun dah RM800++.. mostly seribu..

    ReplyDelete
  4. Belanja anak tu belum campur kalau anak sekolah,..belanja nursery, transport bas/van dan duit belanja sekolah lagi,..

    ReplyDelete
  5. betul tu
    inilah kenyataan nya
    nk nk zaman gst ni

    ReplyDelete
  6. kurang lagi dari ini...bertabahlah.....mmg ini realitinyaa

    ReplyDelete
  7. dah habis jimat dah ni.. nasib lah.. huuu..

    ReplyDelete
  8. realitinya mmg menyedihkan kan Kak Ros.. huurm.. hakikat yang orang atas
    tak nak faham.. diorang ingat cukup semua benda ni dgn gaji tu..

    ReplyDelete
  9. kadangkala terfikir juga tentang kehidupan mereka2 yang miskin bandar ni..

    ReplyDelete
  10. hakikat yg perlu kita telan..hmmm

    ReplyDelete