SOMBONG ATAU MALU?




Assalamualaikum.

Sombong atau malu.

Boleh tak jangan sesuka hati nak melabel seseorang tu tanpa kita kenal terlebih dahulu. Aduhai... Dengan melihat sekilas pandang je, terus kita label orang tu sombong!

Tolongla...

Apakata, berkenalan dulu. Sembang dulu sikit-sikit, kan. Bukan terus letak cop mohor kat dahi orang tu SOMBONG.

Apa-apa pun, senyum je. Itu yang penting, kan :)



Oh manisnya, manisnya senyumanmu :)

Ada tak orang yang tetiba senyum dalam satu perbincangan.? Katalah, dua tiga orang dok berbual rancak. Tetiba kita senyum je. Tak sampuk apa pun. Hahahaha.. Maknanya kita tak tahu apa yang depa dok sembang tu kan. hihi.

Senyumlah adik, kakak, abang. Selagi gigimu masih ado! hahahaha.


Ok, sekian. Pesanan khidmat masyarakat ini ditujukan buat semua yang suka melabel orang sesuka hati dan sanubari.




Previous
Next Post »

13 comments

Click here for comments
20 September 2015 at 12:05 ×

Datang senyum kat sini tengah hari ni :)
Senyum, senyum dan senyum lagi!

Balas
avatar
admin
20 September 2015 at 14:03 ×

slm snggah dn follow sini ea :)

Balas
avatar
admin
20 September 2015 at 16:58 ×

Saya pemalu orang nya hehehe..
Singgah dari blogwalking emas putih....

Balas
avatar
admin
20 September 2015 at 18:40 ×

Haha... funny... smile while ur teeth still full... haha

Balas
avatar
admin
20 September 2015 at 18:42 ×

Life is Short ... live it sweet...
Life is Sweet if everything because of Allah ...

Kannnn....

Kak faraaaaahhhhhh.... tlg buat wall paper juga quote ni...

Hihihi... shout panggil kak farah kt blog ross... harap2 kak farah "dgr" ...

Hihihi

Balas
avatar
admin
20 September 2015 at 20:52 ×

ramai yg suka melabel sekadar seklai pandang....x baik kan mcm tu

Balas
avatar
admin
20 September 2015 at 20:52 ×

samalah..sis JM pun kalau x tahu nak clp apa..senyum je itu lebih baik

Balas
avatar
admin
21 September 2015 at 08:12 ×

a'ah kn.sy pn kdg org ckap sombong =( sbb sy jnis lmbt mesra, malu. tp bila dh kenal haa..biasa je.bkn sombong.ada beza kn.hm.

Balas
avatar
admin
21 September 2015 at 15:43 ×

macamana tak kena cop sombong klu 1st jumpa muka cam cuka.... masam ...kalau malus eklai pun sila la senyum ...

Balas
avatar
admin
21 September 2015 at 16:00 ×

jijah ni pemalu orangnya.. kalau da kenal mesra tau!

Balas
avatar
admin
21 September 2015 at 16:43 ×

sesetengah orang 'lambat panas'..tu yang nampak macam sombong..pastu jangan menyesal plak..hehe

Balas
avatar
admin
22 September 2015 at 11:18 ×

Kita datang sambil senyum2 depan Kak Ros.. ^____^

Balas
avatar
admin
29 September 2015 at 23:02 ×

ehehe biasa tu.. label melabel.. kadang kita pun dalam tak sedar.. terlabel orang =P
tapi sengih je tayang gigi tu.. ske hati orang nak fikir apa..

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment