SOMBONG ATAU MALU?

September 20, 2015




Assalamualaikum.

Sombong atau malu.

Boleh tak jangan sesuka hati nak melabel seseorang tu tanpa kita kenal terlebih dahulu. Aduhai... Dengan melihat sekilas pandang je, terus kita label orang tu sombong!

Tolongla...

Apakata, berkenalan dulu. Sembang dulu sikit-sikit, kan. Bukan terus letak cop mohor kat dahi orang tu SOMBONG.

Apa-apa pun, senyum je. Itu yang penting, kan :)



Oh manisnya, manisnya senyumanmu :)

Ada tak orang yang tetiba senyum dalam satu perbincangan.? Katalah, dua tiga orang dok berbual rancak. Tetiba kita senyum je. Tak sampuk apa pun. Hahahaha.. Maknanya kita tak tahu apa yang depa dok sembang tu kan. hihi.

Senyumlah adik, kakak, abang. Selagi gigimu masih ado! hahahaha.


Ok, sekian. Pesanan khidmat masyarakat ini ditujukan buat semua yang suka melabel orang sesuka hati dan sanubari.




You Might Also Like

13 comments

  1. Datang senyum kat sini tengah hari ni :)
    Senyum, senyum dan senyum lagi!

    ReplyDelete
  2. slm snggah dn follow sini ea :)

    ReplyDelete
  3. Saya pemalu orang nya hehehe..
    Singgah dari blogwalking emas putih....

    ReplyDelete
  4. Haha... funny... smile while ur teeth still full... haha

    ReplyDelete
  5. Life is Short ... live it sweet...
    Life is Sweet if everything because of Allah ...

    Kannnn....

    Kak faraaaaahhhhhh.... tlg buat wall paper juga quote ni...

    Hihihi... shout panggil kak farah kt blog ross... harap2 kak farah "dgr" ...

    Hihihi

    ReplyDelete
  6. ramai yg suka melabel sekadar seklai pandang....x baik kan mcm tu

    ReplyDelete
  7. samalah..sis JM pun kalau x tahu nak clp apa..senyum je itu lebih baik

    ReplyDelete
  8. a'ah kn.sy pn kdg org ckap sombong =( sbb sy jnis lmbt mesra, malu. tp bila dh kenal haa..biasa je.bkn sombong.ada beza kn.hm.

    ReplyDelete
  9. macamana tak kena cop sombong klu 1st jumpa muka cam cuka.... masam ...kalau malus eklai pun sila la senyum ...

    ReplyDelete
  10. jijah ni pemalu orangnya.. kalau da kenal mesra tau!

    ReplyDelete
  11. sesetengah orang 'lambat panas'..tu yang nampak macam sombong..pastu jangan menyesal plak..hehe

    ReplyDelete
  12. Kita datang sambil senyum2 depan Kak Ros.. ^____^

    ReplyDelete
  13. ehehe biasa tu.. label melabel.. kadang kita pun dalam tak sedar.. terlabel orang =P
    tapi sengih je tayang gigi tu.. ske hati orang nak fikir apa..

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS