HUJAN YANG TURUN BAGAIKAN MUTIARA


Assalamualaikum.

Syukur Alhamdulillah. Hujan turun membasahi bumi. Tengahari tadi terasa panas sangat di sini. Dan lebih kurang pukul 3 petang, hujan turun dengan lebat. 

Baru lepas menguli donut. Jadi ke tak donutnya? Hihi. Tunggu.... 
Ikut resepi dari group Masak Apa Hari Ni di facebook. Dulu pernah buat, ikut resepi lain. Elok kejadianya. Tapi hari ni saja nak cuba resepi lain pula. Tak tahulah kejadiannya macam mana kan. 

Hujan lebat gini memang sejuk. Jadi, saya pun keluarkan Chet Chet dari dalam rumah. Letak di balkoni rumah. Bukan main suka lagi dia.. Macam mana saya tahu dia suka? Saya tahulah.. hahaha. 


Ok la. Nak fokus kat donut saya kat dapur tu. Nak tengok, dah naik ke belum. Hihi. Daaa ;)





Previous
Next Post »

27 comments

Click here for comments
30 October 2015 at 17:16 ×

sedapnya buat donut buat mnm ptg
cuti kan hri ni..
kl pon memalam hujan sejuk
air paip pagi pagi pon sejuk sedap j
kl dh mula panas balik..
rania pon dpt naik buai hikhiks

jerebu di jb cmno ?

Balas
avatar
admin
Wa
30 October 2015 at 20:12 ×

Kat sini pung hujan lebat jugak..Wa memang suka kalu hujan..sebab tak payah siram pokok bunga.Time hujan memang sedap makan donutttt ..bak sikit !

Balas
avatar
admin
30 October 2015 at 22:46 ×

alhamdulillah..hujan rahmat..kat sini pun hujan juga tadi.. :)

Balas
avatar
admin
31 October 2015 at 17:25 ×

alhamdulillah.. hujan.. :)

Balas
avatar
admin
1 November 2015 at 11:53 ×

makan donut masa petang2 ngan cuaca yg nyaman selepas hujan memang best la yer. dengar pulak suara burang yg berkicauan ; )

Balas
avatar
admin
2 November 2015 at 10:23 ×

mmg lebat 2-3 hari ni kan...semoga hilang semua jerebu.. :D

Balas
avatar
admin
2 November 2015 at 15:30 ×

akak pun sejak 2 menjak nih rajin bt donut.... sbb aiyan suke mkn... tp kadang2 naik mls jgk nk nguli

Balas
avatar
admin
2 November 2015 at 16:41 ×

Best sebenarnya bila hujan turun ni. Terasa lebih nyaman. Lebih segar

Balas
avatar
admin
2 November 2015 at 16:54 ×

syoknya bila lepas hujan,feeling macam kat england. hahah
burung apakah itu?
sekarang alhamdulillah jerebu dah malas datang malaysia,sbb kalau mai sini kena marah ja dia..hehe

Balas
avatar
admin
2 November 2015 at 22:51 ×

alhamdulillah PD pon hijan

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 12:59 ×

Iya. Burung murai batu.

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 13:00 ×

Sesekali buat, ciksu. Hihi.

Jerebu da tak ada kat sini. Petang-petang hujan.

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 13:01 ×

Mesti cantik bunga bunga tu! Ros setakat ni ada bunga seri pagi je. Hihi

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 13:01 ×

Iya. Alhamdulillah

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 13:01 ×

Iya.. sejuk je rasa. Nyaman. Alhamdulillah.

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 13:02 ×

Alhamdulillah.. jerebu dah tak ada kan. Sally..

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 13:03 ×

Seronok kita masak kalau ada yang nak makan kan, kak...

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 13:03 ×

Betul tu kak Aishah...

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 13:03 ×

Wahh sampai ke England tu. Hihi..
Burung murai batu;)

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 23:24 ×

Peminat Murai Batu ke. Hehe Bapak KTC pun ada sekor.. :)

Balas
avatar
admin
6 November 2015 at 23:25 ×

Hujan2 makan donut panas.... Perghhhhhh.... Gulp.. Lapo.

Balas
avatar
admin
7 November 2015 at 22:24 ×

Iya.. minat... sebab husband bela. Hikhik

Balas
avatar
admin
8 November 2015 at 18:33 ×

Happy la chet chet.
dpt udara segar.
pemandangan indah...

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment