HUJAN YANG TURUN BAGAIKAN MUTIARA

October 30, 2015


Assalamualaikum.

Syukur Alhamdulillah. Hujan turun membasahi bumi. Tengahari tadi terasa panas sangat di sini. Dan lebih kurang pukul 3 petang, hujan turun dengan lebat. 

Baru lepas menguli donut. Jadi ke tak donutnya? Hihi. Tunggu.... 
Ikut resepi dari group Masak Apa Hari Ni di facebook. Dulu pernah buat, ikut resepi lain. Elok kejadianya. Tapi hari ni saja nak cuba resepi lain pula. Tak tahulah kejadiannya macam mana kan. 

Hujan lebat gini memang sejuk. Jadi, saya pun keluarkan Chet Chet dari dalam rumah. Letak di balkoni rumah. Bukan main suka lagi dia.. Macam mana saya tahu dia suka? Saya tahulah.. hahaha. 


Ok la. Nak fokus kat donut saya kat dapur tu. Nak tengok, dah naik ke belum. Hihi. Daaa ;)





You Might Also Like

27 comments

  1. Replies
    1. Peminat Murai Batu ke. Hehe Bapak KTC pun ada sekor.. :)

      Delete
    2. Iya.. minat... sebab husband bela. Hikhik

      Delete
  2. sedapnya buat donut buat mnm ptg
    cuti kan hri ni..
    kl pon memalam hujan sejuk
    air paip pagi pagi pon sejuk sedap j
    kl dh mula panas balik..
    rania pon dpt naik buai hikhiks

    jerebu di jb cmno ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali buat, ciksu. Hihi.

      Jerebu da tak ada kat sini. Petang-petang hujan.

      Delete
  3. Kat sini pung hujan lebat jugak..Wa memang suka kalu hujan..sebab tak payah siram pokok bunga.Time hujan memang sedap makan donutttt ..bak sikit !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti cantik bunga bunga tu! Ros setakat ni ada bunga seri pagi je. Hihi

      Delete
  4. alhamdulillah..hujan rahmat..kat sini pun hujan juga tadi.. :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Iya.. sejuk je rasa. Nyaman. Alhamdulillah.

      Delete
  6. makan donut masa petang2 ngan cuaca yg nyaman selepas hujan memang best la yer. dengar pulak suara burang yg berkicauan ; )

    ReplyDelete
  7. mmg lebat 2-3 hari ni kan...semoga hilang semua jerebu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. jerebu dah tak ada kan. Sally..

      Delete
  8. akak pun sejak 2 menjak nih rajin bt donut.... sbb aiyan suke mkn... tp kadang2 naik mls jgk nk nguli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok kita masak kalau ada yang nak makan kan, kak...

      Delete
  9. Best sebenarnya bila hujan turun ni. Terasa lebih nyaman. Lebih segar

    ReplyDelete
  10. syoknya bila lepas hujan,feeling macam kat england. hahah
    burung apakah itu?
    sekarang alhamdulillah jerebu dah malas datang malaysia,sbb kalau mai sini kena marah ja dia..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh sampai ke England tu. Hihi..
      Burung murai batu;)

      Delete
  11. Hujan2 makan donut panas.... Perghhhhhh.... Gulp.. Lapo.

    ReplyDelete
  12. Happy la chet chet.
    dpt udara segar.
    pemandangan indah...

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion