WAKTU TERBAIK UNTUK MAKAN - INILAH REALITI

Saturday, 7 November 2015

WAKTU TERBAIK UNTUK MAKAN


Assalamualaikum.

Tengah dok scroll fb, terjumpa info pasal makan. Terasa nak kongsikan dengan pembaca blog kesayangan :)

Ada sesetengah orang memang ada jadual makan tersendiri. Ada yang makan je tanpa ada jadual. Makan bila terasa lapar.. Ada jugak yang mesti makan pada waktu yang sama setiap hari. Berbeza-beza kan?. Saya sendiri tidak mempunyai jadual pemakanan yang tetap setiap hari. Sentiasa berubah.

Ni saya kongsikan sedikit info berkenaan waktu yang terbaik untuk kita makan. Dan waktu yang kita perlu elak makan. 


Tapi, tak semestinya ikut jadual ni kan. Ikut kesesuaian badan kita sendiri. Diri kita je yang kenal badan kita ni macam mana, keperluan dia banyak mana, kan?...



10 comments:

  1. wah thank u soooo much <33333333

    ReplyDelete
  2. bagi yang sentiasa lapar macam saya ni, susah la nak ikut jadual.. kekadang pukul 2 pagi bangun cari makan. tapi sekrang dah jarang buat.. takut pulak..hehee

    ReplyDelete
  3. alamak sis JM ikut suka buka ikut time...ahahaah patutlah badan makin tembss

    ReplyDelete
  4. Thanks share. KTC asal lapa jer makan. Asal lapa jer makan. Haha

    ReplyDelete
  5. tq for sharing..
    huhu..wktu mkn lya smua x timing mcm kat ats tu..mkn mlm pom kul 10..pattlah mkin gemuk skarang..huhu

    ReplyDelete
  6. Aida pun br save info ni kat phone dari fb td.
    a very good guides.

    ReplyDelete
  7. aduhh xmengikut pun...sentiasa lari2 jadual makan

    ReplyDelete