WAKTU TERBAIK UNTUK MAKAN


Assalamualaikum.

Tengah dok scroll fb, terjumpa info pasal makan. Terasa nak kongsikan dengan pembaca blog kesayangan :)

Ada sesetengah orang memang ada jadual makan tersendiri. Ada yang makan je tanpa ada jadual. Makan bila terasa lapar.. Ada jugak yang mesti makan pada waktu yang sama setiap hari. Berbeza-beza kan?. Saya sendiri tidak mempunyai jadual pemakanan yang tetap setiap hari. Sentiasa berubah.

Ni saya kongsikan sedikit info berkenaan waktu yang terbaik untuk kita makan. Dan waktu yang kita perlu elak makan. 


Tapi, tak semestinya ikut jadual ni kan. Ikut kesesuaian badan kita sendiri. Diri kita je yang kenal badan kita ni macam mana, keperluan dia banyak mana, kan?...



Previous
Next Post »

10 comments

Click here for comments
7 November 2015 at 09:40 ×

wah thank u soooo much <33333333

Balas
avatar
admin
7 November 2015 at 09:50 ×

bagi yang sentiasa lapar macam saya ni, susah la nak ikut jadual.. kekadang pukul 2 pagi bangun cari makan. tapi sekrang dah jarang buat.. takut pulak..hehee

Balas
avatar
admin
7 November 2015 at 22:19 ×

Opss dua pagi?... hihi..

Balas
avatar
admin
8 November 2015 at 00:38 ×

alamak sis JM ikut suka buka ikut time...ahahaah patutlah badan makin tembss

Balas
avatar
admin
8 November 2015 at 08:02 ×

Thanks share. KTC asal lapa jer makan. Asal lapa jer makan. Haha

Balas
avatar
admin
8 November 2015 at 09:44 ×

tq for sharing..
huhu..wktu mkn lya smua x timing mcm kat ats tu..mkn mlm pom kul 10..pattlah mkin gemuk skarang..huhu

Balas
avatar
admin
8 November 2015 at 18:23 ×

Aida pun br save info ni kat phone dari fb td.
a very good guides.

Balas
avatar
admin
9 November 2015 at 07:56 ×

aduhh xmengikut pun...sentiasa lari2 jadual makan

Balas
avatar
admin
9 November 2015 at 10:33 ×

Wahhh..terbaik la

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment