Restoran Leboss Sungai Petani - INILAH REALITI

Thursday, 23 June 2016

Restoran Leboss Sungai Petani

Assalamualaikum.

Maaf yer pagi-pagi ada gambar makanan yang menyelerakan. hihi.

Ni cerita beberapa hari sebelum bulan puasa tau. Cik Rose balik kampung sat. Kakak belanja makan kat Restoran Leboss. 

Apa yang boleh Cik Rose cakapkan, memang sedap makanannya. Saiz hidangannya besar. Pelabagai menu western ada. Pekerja yang mesra dan pantas. Suasanan restoran yang best!

Cik Rose tunjukkan antara hidangan yang kitorang order.

 Chicken chop with blackpaper sauce. 
-Untuk makluman, kalau kita pilih menu chicken chop, lamb chop atau fish and chip, kita boleh pilih 2 sidedish. Antaranya nasi goreng, macaroni cheese, potato chips, salad, mix vegetable, garlic bread. Ada lagi yang Cik Rose tak ingat. hihi.
So, pilihan Cik Rose ialah chicken chop dengan sos blackpaper ditambah nasi gorang dan potato chips.
Sedap! 


Yang ni pulak pilihan adik Cik Rose, Fish and Chip. Dia pilih mix vegetable dan salad. Pun sedap!


Ni pilihan kakak Cik Rose, chicken chop with mushroom sauce. Dia pilih garlic bread dan potato chips sebagai menu tambahan. Sedap tau rasa mushroom sauce tu!


Dan kami juga bungkuskan Nasi goreng kampung untuk anak sedara. Pun sedap. Ada sate lagi! Besar-besar pula isi ayam dia. 

Untuk yang berada di Sungai Petani, Kedah atau yang berhampiran, bolehlah singgah yer. 

Ni alamatnya :

201, 202, Jalan Lagenda 7, Lagenda Height, Sungai Petani, 08000, Sungai Petani, Kedah.

Selamat mencuba!



6 comments:

  1. Uihh sedapnya western fod dia. Next time kalau pegi Sp boleh la singgah :)

    ReplyDelete
  2. berapa harga hidangan tu yek ross...

    kalau nengok tuh mcm ala2 mkn kt nandos or mkn kt secret resepi, tgk portion pun beso... dh gaya restoren beso2...

    ReplyDelete