PETUA HILANGKAN LEBAM BAWAH MATA

June 26, 2016

Assalamualaikum.

Mesti ramai yang mengalami masalah leban bawah mata kan? Orang selalu gelarkan ' mata panda '. Oh no! 

Banyak faktor lebam bawah mata ni. Antaranya tak cukup tidur, tidur yang tak berkualiti, pencuci muka yang tak sesuai, dan banyak lagi kan.

Ramai yang ambil keputusan mudah, tutup dengan cc cream, foundation, bedak. Bila cuci make up, nampak semula mata panda tu, kan?

Apa kata cuba petua mudah. 

Guna uncang teh!



Lepas korang bancuh air teh tu, uncang teh tu jangan buang. Simpan. Berguna tau. 

Caranya, letak uncang teh yang dah digunakan tu pada mata dan biarkan seketika. Ada yang kata letak semalaman. Tapi, macam susah kan. Cik Rose tahu korang tidur lasak. Hihi. 
Kirang cuba buat 3 kali dalam seminggu. 

Lagi satu cara, guna timun.


Potong timun yang baru keluar dari peti ais. Ambil potongan timun tu lekap kat mata. Sejuk je rasa. Selain fungsi dia boleh merehatkan mata kita yang letih tu, boleh juga menghilangkan lebam bawah mata. Yang ni Cik Rose selalu buat.

Selamat memcuba!

Moga bermanfaat.


You Might Also Like

5 comments

  1. Terima kasih..boleh amalkan ni..

    ReplyDelete
  2. Haa boleh la cuba nih.. Time2 exam memang semua orang nampak macam panda.. hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. A'a kan.. ramai yang berjaga malam dan tak cukup tidur.

      Delete
  3. ooo.. kalau timun tu biasala dengar.. uncang teh? mcm mana tu? kalau guna serbuk teh boleh? tepek je dkt bawah mata tu..


    Blogwalking sini, jom baca article seo ini

    Terbaru Mengenai Nofollow Link article...

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS