AWAS DENGAN 'FAKE PEOPLE'

Assalamualaikum.

Selamat petang. Apa khabar semuanya? Moga baik-baik jer. Alhamdulillah, masih diberi izin melihat dunia ini lagi. Kesihatan, nikmat yang tak ternilai. Hargainya sebaik mungkin. Tak semua mengecapi kesihatan yang baik. Beberapa teman Cik Rose diuji kesihatannya beberapa minggu ni. Moga tabah hadapinya dan dipermudahkan untuk usaha mencari penawar. Aminn. Keluarga Cik Rose juga ada yang diuji. Moga semuanya diberikan kesihatan yag baik. Aminn. -sayang mak ayah! Aduhhh sensitif kalau bicara mengenai keluarga. Pasti menangis Cik Rose ni.

Sebenarnya, Cik Rose terjumpa gambar dibawah ni di facebook. 


Alahai... ular berbisa bertopi comel. 'When they act friendly but you know what they really are'. Teman yang berpura-pura baik dengan kita, borak segala bagai, tapi rupa-rupanya jenis kawan makan kawan! Memang kena hati-hati. Bajet baik tapi.. hihi. Cik Rose bercakap berdasarkan gambar je yer. Takde hal peribadi. Moga tak ada yang makan cili dan terus kepedasan. Oppss. Kena mention kat sini sebab bimbang ada yang salah faham. Tapi, betul kan. Bila kita share apa-apa kata-kata hikmah ke, gambar ke., kadang tu kita tak tuju pada sesiapa. Saja share. Tapi ada pula yang terasa hati. Macam mana ni? Hikhik. Tak daya nak tolong!

Daaa... jumpa lagi next entry :)


Previous
Next Post »

6 comments

Click here for comments
3 November 2016 at 18:06 ×

Awss, don't take anyone for granted. Your best friends might just be the fake persons.

Salam blogging.

Balas
avatar
admin
3 November 2016 at 23:47 ×

Huhuu.. memang bahaya fake people nie.. silap2 kalau dia ada bisa mcm ular boleh binasa kita..

Balas
avatar
admin
4 November 2016 at 14:49 ×

saya selalu jumpa kwn gini..sedih gklahh.. slm kenal..jemput singgah blog saya n follow

Balas
avatar
admin
4 November 2016 at 16:02 ×

biasa la orang kan.. kekadang ada yang termakan cili

Balas
avatar
admin
5 November 2016 at 07:40 ×

Memang bahaya jumpa orang macam ni..

Balas
avatar
admin
9 November 2016 at 17:23 ×

Ada juga yang macam ni. Duniaaa...

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment