AWAS DENGAN 'FAKE PEOPLE'

November 03, 2016

Assalamualaikum.

Selamat petang. Apa khabar semuanya? Moga baik-baik jer. Alhamdulillah, masih diberi izin melihat dunia ini lagi. Kesihatan, nikmat yang tak ternilai. Hargainya sebaik mungkin. Tak semua mengecapi kesihatan yang baik. Beberapa teman Cik Rose diuji kesihatannya beberapa minggu ni. Moga tabah hadapinya dan dipermudahkan untuk usaha mencari penawar. Aminn. Keluarga Cik Rose juga ada yang diuji. Moga semuanya diberikan kesihatan yag baik. Aminn. -sayang mak ayah! Aduhhh sensitif kalau bicara mengenai keluarga. Pasti menangis Cik Rose ni.

Sebenarnya, Cik Rose terjumpa gambar dibawah ni di facebook. 


Alahai... ular berbisa bertopi comel. 'When they act friendly but you know what they really are'. Teman yang berpura-pura baik dengan kita, borak segala bagai, tapi rupa-rupanya jenis kawan makan kawan! Memang kena hati-hati. Bajet baik tapi.. hihi. Cik Rose bercakap berdasarkan gambar je yer. Takde hal peribadi. Moga tak ada yang makan cili dan terus kepedasan. Oppss. Kena mention kat sini sebab bimbang ada yang salah faham. Tapi, betul kan. Bila kita share apa-apa kata-kata hikmah ke, gambar ke., kadang tu kita tak tuju pada sesiapa. Saja share. Tapi ada pula yang terasa hati. Macam mana ni? Hikhik. Tak daya nak tolong!

Daaa... jumpa lagi next entry :)


You Might Also Like

6 comments

  1. Awss, don't take anyone for granted. Your best friends might just be the fake persons.

    Salam blogging.

    ReplyDelete
  2. Huhuu.. memang bahaya fake people nie.. silap2 kalau dia ada bisa mcm ular boleh binasa kita..

    ReplyDelete
  3. saya selalu jumpa kwn gini..sedih gklahh.. slm kenal..jemput singgah blog saya n follow

    ReplyDelete
  4. biasa la orang kan.. kekadang ada yang termakan cili

    ReplyDelete
  5. Memang bahaya jumpa orang macam ni..

    ReplyDelete
  6. Ada juga yang macam ni. Duniaaa...

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS