LELAKI INGAT KE TARIKH PENTING?

Assalamualaikum.

Semalam Cik Rose ada tulis status di facebook berkenaan tarikh-tarikh berkenalan, bercinta, bertunang, berkahwin. hihi. Saja suka-suka. Copy paste je kan. Di sebalik copy paste tu, terimabau juga kenangan manis bersama insan bergelar suami, kan?

Inilah dia status dari Cik Rose semalam :


Rata-rata perempuan pasti ingat tarikh-tarikh penting dalam hidup kan. Tak kisahlah tarik birthday ke, kahwin ke, tarikh masuk kerja dan sebagainya. Alhamdulillah, Cik Rose memang jenis yang ingat tarikh-tarikh begitu. Hari lahir mak ayah dan adik beradik semuua ingat. Tarikh tunang dan nikah tu memanglah ingat. Tarikh kerja pertama pun ingat!

Tapi, itu bukan persoalannya. Nak tanya bagaimana dengan lelaki?. Kebanyakannya tak dapat nak ingat tarikh-tarikh penting tu kan. Tapi, bukan semua lelaki macam tu. Ada je yang dapat ingat :)
Betul, tak? 

Ada pasangan yang menitikberatkan bab-bab tarikh ni kan. Pada Cik Rose, ok jer kalau pasangan Cik Rose tak ingat. hihi. 


Previous
Next Post »

12 comments

Click here for comments
28 November 2016 at 09:22 ×

Mestilah ingat tarikh penting tau..
kekadang wanita juga ada yang terlupa..

Ikhlas dari
AlongMisuari.com

Balas
avatar
admin
28 November 2016 at 09:57 ×

betul perempuan ingt details penting jam saat..tapi lelaki tarikh pun belum tentu haha

Balas
avatar
admin
28 November 2016 at 10:18 ×

heheheheh biasa tuh, kalu lelaki yg blh ingat semua tarikh2 tuh mmg laki tu luar biasa

Balas
avatar
admin
28 November 2016 at 10:59 ×

Lelaki sentiasa ingat...
Cuba last minit. Terlupa

Balas
avatar
admin
28 November 2016 at 11:12 ×

betul.. bab ingat tarikh ni, kadang-kadang ada jugak perempuan yang lupa. hihi. benda ni subjektif kan

Balas
avatar
admin
28 November 2016 at 11:14 ×

Cik Rose memang jenis yng ingat tarikh-tarikh ni :)

Balas
avatar
admin
28 November 2016 at 17:47 ×

bg husna plak sumpah husna tak rajin nak igt.. hahaha.. terbalik kan.. number telefon family members pon nasib baik save je.. kalau suruh bgtaw mmg tak igt laa..

Balas
avatar
admin
28 November 2016 at 22:20 ×

Hehe ada masanya ada juga yang lupa. Tak kurang juga yang tertukar tarikh hikhik

Balas
avatar
admin
30 November 2016 at 14:53 ×

tapi, ada kan kak :)

Balas
avatar
admin
30 November 2016 at 14:53 ×

opss last minit yer..:)

Balas
avatar
admin
30 November 2016 at 14:54 ×

nombor telefon keluarga terdekat, memang Cik Rose ingat :)

Balas
avatar
admin
30 November 2016 at 14:55 ×

tertukar tu yang tak tahan. hihi

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment