review

SUSU FARM FRESH CAFE LATTE

September 28, 2016

Assalamualaikum.

Susu Farm Fresh Cafe Latte. 
Memang sedap! Cik Rose bagi 5 bintang!

Alhamdulillah dapat juga merasa. Ni area Batu Pahat. Mulanya order 2 botol. Tapi sebab hot item kan. Dapat sebotol jer. Harganya RM 10.50.


Bagi Cik Rose memang sedap. Tak manis sangat. Ngam-ngam je rasanya. Macam minum latte dari cafe terkemuka! 

Insyaallah, boleh order lagi. Tapi memang susah nak dapatkan stok susu ni. Tak semua kawasan ada. 


Moga pihak Farm Fresh Malaysia dapat meningkatkan jumlah pengeluaran dan dapat juga memasarkan ke seluruh negara. Letak juga di pasaraya-pasaraya besar. Memudahkan pelanggan, kan. Takdela tertunggu-tunggu stok. Hihi.



Moga Farm Fresh terus maju jaya dalam penghasilan susu-susu pelbagai perisa ini.



Contest

8 Sebab untuk Dapatkan Huawei Honor 8

September 25, 2016

8 Sebab  untuk Dapatkan Huawei Honor 8
Assalamualaikum.

Hai korang! Selamat malam.
Malam-malam ni, bila tengok instagram, ada pula iklan yang lalu. Iklan handphone!
HONOR 8 dari Huawei. Aduhai, sungguh menggoda. Tak tertahan rasa hati Cik Rose ni bila tengok reka bentuk Honor 8. Tu baru tengok luaran. Belum tahu lagi detailnya. Cuba korang jujur dengan Cik Rose, korang pernah dengar tak handphoe Huawei? Ha, ni soalan cepumas ni. 

Tapi, jangan korang tak tahu. Jenama Huawei pun sedang membina tapak dan memikat hati pengguna gadjet tau! Meh Cik Rose kongsikan kenapa korang kena dapatkan Honor 8 dari Hua Wei ni, dan tinggalkan smartphone yang sedang korang gunakan! Cik Rose gerenti korang pun akan terjebak rasa nak dapatkan cepat-cepatkan Si Pintar Honor 8 ni! Tak tahan wei.  Best wei! LAZADA sekarang ada tawaran menarik tau. Klik SINI untuk maklumat lanjut tentang Honor 8.

 Ada banyak kelebihan dan keunikan Honor 8 dari Huawei ni tau. Kalau di teliti betul-betul memang berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Ok, di entry ini Cik Rose senaraikan 8 Sebab  untuk Dapatkan Huawei Honor 8. Jom kita tengok, apa kelebihannya.

8 Sebab untuk dapatkan Huawei Honor 8.

1. REKABENTUK YANG MENARIK DAN ELEGAN 



Rekabentuk Honor 8 ini menampilkan padanan kaca di bahagian hadapan dan juga di bahagian belakang. Di sekelilingnya pula diperkemaskan dengan logam yang menjadikan ia sungguh elegan dan penuh gaya.
Direka dengan dwi-kaca 2.5D dan lengkung penjuru yang kemas dan ketebalannya hanya 7.55 mm menjadikan ianya dalam keadaan terbaik untuk kita memegangnya atau menyimpanannya dalam poket seluar.



Korang tengoklah warna-warna yang ada tu. Gold, biru (sapphire blue), putih dan hitam. Cantik dan elegan. Pilihan hati Cik Rose dah tentulah gold! Berkenan sungguh dengan warna gold ni, nampak mewah!


2. KAMERA YANG CANGGIH 



Berita gembira untuk yang suka selfie! Angkat tangan sikit siapa yang suka selfie. Amboi, tersenyum korang yer. Mana taknya, kamera depannya didatangkan dengan 8MP. Ada ‘selfie mode’, memang menarik, tertariklah de boomlah  gambar-gambar selfie korang lepas ni!
Kamera belakangnya pula ialah 12MP dengan dua lensa. Tak perlu lagi nak guna apps tambahan nak bagi gambar cantik. Memang comfirm kualiti gambar korang terbaik! Untuk yang kaki travel, tak payahlah bawak kamera yang besar segala bagai. Bawa Honor 8 letak dalam poket, selesai masalah. Tak perlu pening-pening dah. Abadikan percutian korang yang menarik tu dengan Honor 8!


3. KETAHANAN BATERI YANG SUPERB!



Sehebat manapun handphone tu, kalau ketahanan baterinya lemah, memang membantutkan minat orang ramai nak memilikinya kan. Maklumlah kalau kita ‘on mobile data’ memang cepat bateri tu habis. Nak-nak pula kaki games. Lagilah cepat habis bateri. Lepas tu, kalau nak cas semula, makan masa yang lama. 
Tapi, korang janganlah risau. Ini yang membuatkan Honor 8 berada di dalam kelasnya yang tersendiri tau. Dengan kapasiti 3000mAH yang disokong Smart Power 4.0, akan memaksimumkan jangka masa penggunaan telefon korang ke 1.77 hari untuk penggunaan normal. Manakala untuk penggunaan yang berat pula ialah 1.22 hari. Bolehlah korang meminumumkan penggunaan power bank kan.
Masa mengecas. Percaya tak kalau Cik Rose cakap hanya 30 minit diperlukan untuk mengecas 47% bateri telefon ni? Ya, betul. Percayalah! Kalau korang memang tak sempat nak cas, ada 10 minit jer. Jangan risau. Dengan 10 minit tu, korang boleh bercakap selama 2 jam dan mendengar muzik selama 6 jam. Aduhai, biar betul? Memang hebatlah Honor 8 ni.
  

4. SISTEM PENGIMBAS CAP JARI



Kalau nak kunci telefon atau buka telefon, ramai yang gunakan ‘password’ kan.  Selamat tak ciri keselamatan tu? Macam mana kalau ada yang tahu ‘password kita dan menceroboh privasi kita? Jangan risau. Honor 8 membawakan sistem mengimbas cap jari. Maknanya tuan punya handphone je  yang boleh buka! Tak perlu risau dah kan. Hanya mengambil masa 0.4 saat sahaja untuk ‘unlock’! Sungguh pantas. Ianya disokong dengan NFC Tagread N write, P2P transfer dan SIM/HCE-based mobile payment.


5. CPU YANG TERBAIK


Honor 8 dikuasakan oleh 2.3 GHz octacore CPUserta memiliki 4GB LPDDR4 RA yang membolehkan telefon ini melakukan pelbagai aktiviti dalam satu masa. Multitasking! Sesuai untuk pemain games yang tegar ni. Tak ada dah telefon ‘hang’ ke sangkut ke. Lancar je main games sambil dengar lagu! Mengandungi  15 co-processor yang mampu meningkatkan kelajuan pemprosesan dan jangka hayat bateri. Macam Cik Rose sendiri, suka buka facebook sambil dengar lagu. Hihi.. Hiburkan hati kan.


6. PAPARAN YANG MENARIK


Paparan yang menarik memang menjadi pilihan utama pembeli telefon pintar.  Sudah tentu Honor 8 adalah jawapannya! 
Honor 8 memiliki paparan skrin 5.2 inches dengan 1080 Full HD yang menghasilkan warna lebih cerah dengan 96% high color gamut (NTSC). Ia juga menerapkan eye care mode yang dapat menapis sinaran blue (Blue Ray) untuk penjagaan mata bagi mereka yang selalu menhadap telefon. Macam Cik Rose ni, berblog menggunakan telefon, kadang-kadang berpinar jugak mata ni. Hihi. Ini yang menguatkan hati Cik Rose untuk memiliki Honor 8. 

  
7. KOMUNIKASI PINTAR 



Memiliki 2 Atenna ( Smart Double Antenna Switch) untuk mendapatkan signal yang lebih kuat bagi memastikan pengguna menerima sebaik mungkin. Roaming di luar Negara, memang pantas untuk korang buat pilihan network di sana. Kaki travel, tenang saja ok lepas ni. Tak perlu risau!


8. KAWALAN PINTAR UNTUK PERALATAN ELEKTRIK



Yang kelapan ni, memang menambat hati Cik Rose. Honor 8 ni dapat mengawal pelbagai peralatan elektronik! Contohnya penghawa dingin, tv dan lain-lain. Ciri-ciri ini mempunyai peranti sokongan yang dikeluarkan oleh lebih 5000 jenama antarabangsa dan lebih 230,000 model antarabangsa. Aih, hebat sungguhlah. 

Cik Rose sertakan senarai harga bagi model Honor 8 dari Huawei ini.


Product NameSelling Price
Honor 8 32GB (Black) FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM326)1699
Honor 8 32GB (White) FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM326)1699
Honor 8 64GB (Blue) FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM575)1899
Honor 8 64GB (Gold) FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM575)1899

Korang mesti tak sabar-sabar nak membeli kan? Nak beli kat mana? Jangan risau. Boleh klik je ===>> HONOR 8



Jualan LAZADA My Cybersale kini berlangsung dari 26 hingga 30 September 2016. Semuanya ada. Dari kelengkapan rumah, barang kecantikan, sukan, dan banyak lagi! Harganya memang super duper wow! Banyak diskaun. Masa inilah kita kena bijak berbelanja, kan. Apalagi, boleh singgah ke http://www.lazada.com.my/mycybersale/




Selamat membeli belah! Time gaji kan sekarang. Hihi. Senyum lebar semua. Apalagi, buat pilihan yang terbaik tau. Biar kita melabur sikit untuk kualiti yang tip top!


keyword

KEYWORD MINGGU INI!

September 24, 2016

Assalamualaikum.

Apa pula yang dicari pembaca-pembaca blog Cik Rose yer. Saja tengok-tengok keyword untuk minggu ni pula.



  • cpu handphone sansung rosak.
  • Lirik lagu dekat tapi jauh.
  • Lirik lagu Negaraku Faizal Tahir.
  • Biodata Azhar Azhael.
  • Dedak golden eagle
  • Kadar zakat fitrah 2016.
  • Lirik pagu Demi Cinta Ezad.
  • Akibat takpakai cermin mata.
  • Durian tembaga
  • Gaji kilang Apollo.



Banyak genre yang ada. Fakta , lirik lagu , makanan dan lain-lain.

Moga penulisan Cik Rose dalam blog ni bermanfaat untuk semua. Moga dapat memberikan jawapan pada persoalan yang mereka cari. 

Dalam menulis ni, kenalah betul-betul. Dari segi faktanya atau dari segi pengalamannya. Agar sesuatu ilmu itu dapat dikembangkan dan diguna pakai. Takut sangat kalau tersalah info. Banyak kesannya kan. 

Copy paste. Blogger copy paste. Hentikanlah amalan copy paste. Sebiji sebiji pula tu. Lainlah kalau ambil sedikit input dan olah semula. Tapi, lirik lagu memang akan samalah kan. Hihi. Sebab tu kalau kita ambil sesuatu dari sumber lain, bagilah credit pada sumber asalnya. 

Cik Rose pernah jumpa gambar yang Cik Rose ambil sendiri digunakan oleh peniaga di facebook. Gambar keropok lekor yang dah digoreng! Sah-sah itu pinggan Cik Rose dan gaya potongan keropok lekor tu  Cik Rose ingat. Nak berniaga, berniagalah. Jangan gunakan sumber lain dan menipu pembeli mengatakan itu hasilnya. Terkedu juga Cik Rose tengok masa tu. Eh tu gambar aku! Hihihi. Tapi, tak sampai hati nak tegur masa tu.

Korang pernah alami tak? 



Agama

GOODIES BAG : Surah Yassin dan Tasbih Comel

September 23, 2016

Assalamualaikum.


2 minggu lepas,  Cik Rose ikut suami makan kenduri di Senggarang, Johor. Rumah keluarga kawan suami. Adik ipar dia kahwin. Wahh meriah kendurinya. Tema warna ungu. Warna kesukaan Cik Rose tu! 



Apa yang Cik Rose suka sejak duduk Batu Pahat ni. Bila makan kenduri,  ada nasi beriani! Hahaha. Feveret tu nasi beriani. Sedap aihh.. Tak tahu kenapa, Cik Rose rasa nasi beriani dekat kenduri kahwin lagi sedap dari yang Cik Rose beli. Ha mesti ada yang nak kata sebab free tu yang sedap, kan? Eh tak. Bukan sebab tu. Tapi, betul tau. Aroma dia lain tau. Sedap bagi Cik Rose!



Gambar nasi beriani Cik Rose tak ambillah. Orang ramai, segan pula nak ambil gambar nasi. Hikhik.



Cik Rose dapat goodies bag berisi surah Yassin, dan air kotak. Alhamdulillah. Amat bermanfaat. 



Terima kasih pada tuan rumah. Ada Surah Yassin dan tasbih comel. Alhamdulillah.



lirik lagu

LIRIK LAGU DIRGAHAYU- FAIZAL TAHIR DAN SITI NURHALIZA (OST LARA AISHAH)

September 23, 2016

LIRIK LAGU DIRGAHAYU - FAIZAL TAHIR DAN SITI NURHALIZA | Assalamualaikum.

Pernah dengar tak lagu Dirgahayu ni? Ramai yang cakap kalau dengar tajuk macam lagu ala-ala patriotik. Tapi, ianya bukanlah lagu patriotik atau lagu kenegaraan. Lebih kepada lagu cinta yang memiliki melodi yang indah. Cinta itu subjektif. Boleh jadi cinta pada apa sahaja. Jangan kecilkan skop cinta itu. 

Kalau nak tahu, ini lagu tema bagi drama Lara Aishah yang ditayangkan di Astro Prima. Cik Rose tak ikut sangat drama ni. Tapi, lagu ni memang best! Cik Rose suka lagu ni. Memang kena duet Faizal Tahir dengan Dato' Siti Nurhaliza. 

Cik Rose kongsikan lirik lagunya yer. 

Lirik Lagu Dirgahayu - Faizal Tahir ft. Siti Nurhaliza

Adakah ini kali yang pertama
Adakah ini kali yang terakhir
Mungkin waktu tak mengizinkan kita
Mungkin jalan ceritanya berbeza
Ouhhh huwooo
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku






Andai takdir kita bertemu lagi
(Ku berdoa selalu)
Masihkah akan kau kenang kembali
(Takkan pernahku lepas)
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Tidak pernahku bersoalkan takdirNya
Dan ku percaya cintakan mengatasi
Semuanya

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku
Cinta dirgahayu
Dirgahayu
Cinta dirgahayu



lirik lagu

LIRIK LAGU JAGA JAGA - AMIRA OTHMAN ( OST ABANG BOMBA I LOVE YOU )

September 23, 2016

Assalamualaikum.




Abang Bomba I love you. Korang tengok tak drama ni? Ala kat Astro Ria tu. Setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 10 malam. Secara jujurnya, mula-mula Cik Rose tak tengok tau episod awal disiarkan. Sebab rasa macam aduhai.. Semua pekerjaan nak didramakan ala-ala sweet konon. Abang Bomba, abang Askar, Abang Polis dan lain-lain. 

Tapi, betullah orang kata, yang tak suka tu la nanti yang kita akan suka. Eh korang faham tak? Berbelit-belit dah ni. Hahahah. 

Mula tengok hari Ahad lepas. Marathon ulangan episod 1 hingga 4. Masa tengok tu, tertarik dengan lagu kat drama ni! Aih macam sedap jer. Boleh layanlah. Tu yang sangkut tu! Tapi kan, bila tengok drama ni, geramnya dengan watak Mawar tu. Memang menjadi! Hihi. Hari ni dah episod 8. Tak sabar pula nak tengok apa yang jadi. Mawar tu kahwin ke dengan Abang Bomba tu? 



Cerita adaptasi dari Novel Abang Bomba I Love You karya Mia Kiff. Siapa yang dah baca novel ni? Mehla cerita kat Cik Rose ni ha. Tak menyabar nak tahu kesudahan dia ni.  Pssss korang janganlah kutuk Cik Rose yang terjebak dengan drama ni! Hikhik. 


Ok, kat sini Cik Rose kongsikan lirik lagunya yer. Macam biasalah kan, Cik Rose ni suka share lirik lagu. Nanti korang cari kat youtube yer. Cik Rose dah download. Hikhik.

Lirik lagu Jaga Jaga Nyanyian Amira Othman 


Pabila mengungkap kata cinta
Manis bicara ohh semanis gula
Lidah lelaki harus waspada
Lihat baik buruknya

Aku bukan Si dara biasa
Dambakan kasih nak dimanja manja
Lidah ku tajam bila berkata
Niat dihati cuma
Untuk berjaga-jaga

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi 
Tiada ganti
Indahnya Suaramu

Bagaikan lagu yang membayangiku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta
Irama dihatiku

Ku bagaikan mawar yang berduri
Cantik dipandang takut didekati
Andai hanya nak bertarik tali
Baik kau undur diri

Namun harusnya ku mengakui
Sebenarnya hati telah kau curi
Siang dan malam silih berganti
Walau tujuh purnama
Ku tetap setia

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi 
Tiada ganti
Indahnya Suaramu

Bagaikan lagu yang membayangiku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta
Irama dihatiku

Usik mengusik
Bergurau senda
Batasnya jangan dilupa
Sucinya cinta
Elok dijaga hingga terbina istana

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi 
Tiada ganti
Indahnya Suaramu

Bagaikan lagu yang membayangiku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta
Irama dihatiku

Engkaulah lagu

Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta
Irama dihatiku

luahan

Sembang Santai : Prestasi Blog dan Ucapan Maaf

September 22, 2016

Assalamualaikum.

Malam ni cerita santai-santai jer. Dua minggu kebelakangan ni, agak sibuk juga dengan macam-macam hal. Banyak cerita yang hendak dipotretkan dalam blog sendiri, namun perlu bijak mengatur ayat. Bukan apa, segalanya perlu ketelitian kan. Tak nak sekadar tangkap muat.

Syukur Alhamdulillah. Prestasi blog makin meningkat. Bukan mudah untuk capai apa yang Inilah Realiti Bukan Fantasi dapat hari ini. Alhamdulillah Cik Rose bersyukur. Tak perlu nak dibandingkan dengan blog yang lain. Masing-masing punya kelebihan dan keunikan tersendiri. Gaya penulisan yang berbeza menjadi identiti sesebuah blog. Dalam menulis, tak pernah terdetik ada yang membaca dengan nada yang berbeza lalu menyebabkan seseorang individu terasa hati. Jika ada, Cik Rose minta maaf. Jika tiada, terima kasih. Hihi. 

Tahun 2016 penuh warna dalam kalendar Cik Rose. Lengkap ada suka, ada duka. Ada manis, ada pahit. Banyak yang belum dicapai. Kena agresif sikitlah nampaknya untuk capai apa yang telah diazamkan. Tak boleh pelan-pelan kayuh dah. Hikhik.

Cerita Raya Aidiladha masih belum dikarang. Cerita sukan jabatan pun masih dalam draf. Hihi. 

Tapi, kalau nak Cik Rose review boleh jer. Email terus ke : ruslan.reeza@gmail.com. 

Insyaallah harga yang berpatutan dengan kualiti yang berbaloi-baloi!

Terima kasih!


best

LIRIK LAGU NEGARAKU - FAIZAL TAHIR, JOE FLIZZOW, ALTIMET DAN SONA ONE

September 21, 2016

Assalamualaikum.


Cik Rose jatuh CINTA dengan lagu Negaraku nyanyian Faizal Tahir dan rap oleh Joe Flizzow, Altimet dan Sona One ni. 

Lagu ni menusuk jiwa Cik Rose. Terkadang rasa bersemangat! Terkadang rasa sayu hati. Aih perasaan ni bercampur baur bila dengar lagu Negaraku ni. First time dengar di radio, dah rasa best dan terus cari di youtube.!

Macam biasa, Cik Rose kongsikan liriknya yer. 


Lirik Lagu Negaraku


(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya ini

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(Joe Flizzow)
Kalau kata itu kota
Kami bina tamadun
Lihat rangkap-rangkap pantun
Hidup beratus tahun
Bangkit seribu perwira
Selamat sejuta insan
Gelap dalam matahari
Insan juga bisa insaf

Mana cerita panglima yang wujud benar
Awang hitam kaji awan putih bila berlayar
Hamba keliling dunia
Tuannya yang terkenal
Dah merdeka di jasad
Harus bebas di akal

(Faizal Tahir)
Hatiku tetap hanya padamu
Keranamu aku berdiri

(Joe Flizzow)
Tanpamu cita-cita
Hanya kekal sebagai mimpi
Semuanya bermula dari sini

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya demi

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(Altimet)
Dan dari '57
Jalannya telah disuluh
Bangkit seakan subuh
Rebung diluntur buluh

Terus ke '63
Kami menjadi kita
jangan dipersia akibat titik-titik nila
Biar hujan batu turun selebat tengkujuh
Selagi kami mampu, semangat tak pernah lumpuh
Selagi ada tubuh, untuk kamu aku memburuh
Usaha yang aku bubuh, semua petir tiada guruh

(Faizal Tahir)
Hatiku tetap hanya padamu
Keranamu aku berdiri

(Altimet)
Tanpamu cita-cita
Hanya kekal sebagai mimpi
Semuanya bermula dari sini

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya demi

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(SonaOne)
Ini untuk kamu
Yang terima undi aku
Try 'na change the world
Bagi dunia suara baru
Ini bukan negara aku
Ini negara kita
Buat je cara kita
Buat je cara kita

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya ini

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(SonaOne)
Ini untuk kamu
Yang terima undi aku
Try 'na change the world
Bagi dunia suara baru
Ini bukan negara aku
Ini negara kita
Buat je cara kita
Buat je cara kita



EZBUY

Senang dan Murah Shopping di ezbuy

September 19, 2016

Assalamualaikum.

Siapa yang suka shopping?. Sekarang ni jangan nak kata perempuan jer, lelaki pun suka shopping. Senyap-senyap je shopping online, kan? Tahu-tahu barang dah sampai depan pintu rumah! Hihi. Baik mengaku siapa tu. Cik Rose pun suka je shopping online. Senang, jimat masa dan murah! Tak perlu bersesak-sesak. 

Dekat online shopping, ramai yang jual barang dari China, kan. Memang murah-murah. Tapi, Cik Rose nak beritahu satu rahsia. Eh rahsia lah sangat. Tak perlu susah-susah cari online shop kat fb. Tak perlu join trip ke China semata-mata nak dapatkan barang murah. Terus je beli di ezbuy. Boleh pilih puas-puas!

Senang jer caranya. Cik Rose akan tunjukkan cara-cara nak membuat pembelian di ezbuy ni.

1) Mula-mula korang pergi ke laman web ezbuy. Klik je banner kat bawah ni yer.


https://ezbuy.my/


2) Bagi yang pertama kali nak membuat pembelian, korang kena daftar dulu. Macam kat bawah ni.


3) Lepas korang daftar, kembali ke muka hadapan website ezbuy. Korang boleh tengok di bahagian kiri website, ada beberapa kategori. Pilih je kategorinya.


4) Bila dah klik kategori. boleh pilih jer item yang korang nak. Macam Cik Rose ni pilih kasut tu. Macam cantik jer warnanya.


5)Kemudian, klik di bahagian 'add to chart'. Kalau nak tambah order, pilih lagi. Kalau tak nak, klik 'check out'.


Senang.kan? Untuk pembaca blog Cik Rose, ni Cik Rose bagi kod diskaun. Diskaun 15%. Gunakan kod ni : ezfriend15




Eh ada lagi. Untuk yang baru pertama kali nak daftar, ezbuy memberikan baucer RM15. Daftar di sini : REGISTER RM 15 VOUCHER.



Best kan! Aih, bila dah buka website ni, mesti rambang mata punya. Berbaloi-baloi! Siap ada tawaran beli apa sahaja, kadar shipping hanya RM8.80. Untuk maklumat lanjut sila klik : ezbuy shipping only RM8.80



Secara keseluruhannya, Cik Rose memang suka shopping di ezbuy. Banyak pilihan dan murah. Itu yang penting kan. Cuma korang kena sabarlah dengan tempoh penghantarannya. Tapi, jangan risau. Masa beli tu, ada dinyatakan jangkaan untuk barang tu sampai. 

Selamat membeli-belah uols!




 

Contest

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com

September 18, 2016




3D GOLD STEMCELL SERUM MY BEAUTY HERBS

Adakah anda ingin kulit wajah bebas tanpa jeragat, parut dan pori-pori terbuka? Adakah anda inginkan kedut di muka hilang sedikit demi sedikit dan anda inginkan semua masalah kulit muka hilang dengan hanya satu rawatan yang tidak melibatkan kos yang mahal? 

3D Gold Stemcell Serum akan menjadi jawapan atau solusi untuk permasalahan anda. PARUT JERAWAT, JERAGAT yang mula berkampung di muka dan yang sudah berkerak, KEDUT di muka yang menjadi teman apabila usia semakin bertambah adalah penyebab hilang keyakinan diri untuk bersosial.

Jangan biarkan masalah ini menghantui anda setelah sekian lama anda berada di dalam dilema dan malu bertemu janji. Kini My Beauty Herbs mengembalikan kejelitaan anda tanpa perlu melakukan laser dan kos-kos perubatan yang mahal. Beralihlah kepada 3D Gold StemCell Serum yang bakal mengubah kulit muka anda dari biasa menjadi luar biasa…Sangat hebat dengan hanya calit-calit merecik... Wow...


"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."


Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.

3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam 
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten 
Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :
  1. Sila tekan 1 ATAU 2 kali dan ratakan serum ke wajah, bawah mata, leher dan mata sebelum tidur dan waktu pagi selepas mencuci muka. Pakai 2 kali sehari untuk kesan maksimum bagi jangka masa panjang.
  2. Pastikan anda membersihkan wajah sebelum menggunakan SERUM
  3. Krim rawatan dipakai pada waktu malam selepas mencuci muka. Jangan dicampurkan dengan produk lain.
  4. Minum minima 8 GELAS air kosong sehari

Harga
RM150 Semenanjung RM159 Sabah/Sarawak $65 Brunei $65 Singapore. Dapatkan harga promosi RM120 sekarang dengan treatment cream percuma bernilai rm69.90. 

Video Eksklusif Feeya Iskandar


Soalan yang kerap ditanya :
  1. Adakah 3D Gold Stemcell Serum ini berkesan ke? InsyaAllah berkesan, kerana dah lebih 1002 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus sebelum dilancarkan.
  2. Kenapa ramai yang order 3D Gold Stemcell  Serum iniKesan dapat dilihat seawal 10 hari, 100% diperbuat dari bahan semulajadi, tiada kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan, 100% lulus KKM, harga yang berpatutan dengan kualiti terbaik,  mempunyai kandungan pure stemcell yang sangat tinggi, tiada pantang larang semasa pemakaian, sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan, tahan lama dan untuk sebulan, terbukti secara klinikal, tiada bahan kimia, kualiti bertaraf antarabangsa, majoriti pengguna berpuas hati.
  3. 3D Gold Stemcell Serum ni boleh tahan berapa lama? 3D Gold Stemcell Serum 20ml boleh tahan selama sebulan.
  4. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, kerana ada kandungan Lepitium Sativum Sprout Extract, Pure argania stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein, Lepituim Sativum Sprouts Extract & Dermacom  yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau pori-pori besar. Jangan lupa sapu treatment krim di waktu malam.
  5. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh, tiada masalah.
  6. Ada kesan-kesan sampingan tak? Tiada kesan sampingan. 3D Gold Stemcell Serum, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit.
  7. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  8. Bagaimana nak dapatkan 3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan dari kami My Beauty Herbs Hq +6011 28090446 atau beli online di website www.mybeautyherbs.com.my



Sila jawab soalan-soalan berikut :

  1. Siapakah pengguna yang akan mencuba? (sendiri/suami/isteri/lain-lain : Saya sendiri akan mencubanya.
  2. Kondisi Kulit Pengguna Sekarang (berjerawat/pigmentasi/jeragat/kulit tidak sekata/ berminyak/lain-lain : Kadang-kadang kering dan kadang-kadang berjerawat.
  3. Saya patut dipilih oleh My Beauty Herbs dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review 3D Gold StemCell Serum berdasarkan pengalaman pengguna kerana saya memang serius ingin mencubanya. Saya sedang mencari penyelesaian bagi masalah kulit wajah saya ini. Berbagai lambakan jenama di pasaran, namun belum pasti ianya sesuai. Jadi, saya ingin mencuba sendiri kehebatan 3D Gold Stemcell ini dan berkongsi dengan semua pembaca blog saya keberkesanannya.

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 16 hingga 25 September 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama My Beauty Herbs dalam mencari 40 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion