Sunday, 21 January 2018

SINOPSIS LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU DI ASTRO RIA

Assalamualaikum. Drama terbaru di Astro Ria, Lafazkan Kalimah Cintamu. Korang tengok tak? Dah episod 4. Esok, bakal ditayangkan episod 5. Cik Rose tak sabar nak tunggu. Episod 1, 2 dan 3 sedih tau. Menangis Cik Rose! Lakonan terbaru Farid Kamil dan Nelydia Senrose. Drama ni adaptasi novel popular hasil nukilan Siti Rosmizah.

Cik Rose suka je lakonan Nelydia Senrose ni, best! Sebab tu setia menanti setiap episod, jam 10 malam.


Cik Rose sertakan sinopsis drama ni ya dengan korang.

SINOPSIS LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU
Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.

Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.

Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar di Syarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.

Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah?

PELAKON : Nelydia Senrose, Farid Kamil, Nadiyah Shahab, Adriana Adnan, Farez Ridzwan, Imam Shah, Azri Iskandar, Liza Abdullah, Anne Abdullah, Azhar Sulaiman, Adibah Noor, Nazia Mustafar, Nur Qistina Raisah, Erissa Puteri


Related Posts

SINOPSIS LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU DI ASTRO RIA
4/ 5
Oleh

2 comments

Tulis comments
avatar
21 January 2018 at 17:18

Hehe akak dah tengok cerita ni sikit tadi. Best! Sebijik dia ikut novel.. nanti sempat akak share Sinopsis review ikut apa yang akak baca. Suka tengok Nelydia tu

Reply
avatar
24 January 2018 at 16:10

novel siti rosmizahn i tebal yg amat!
suruh la Nurin beli ari tu, bahan bacaan dia lepas UPSR.
dia tak berani :) hi hi hi...
and citer ni pun aida folo, cikrose.
at first tak minat, sebab tak minat hero nyer.
tapi after folo 2-3 episod, minat jalan citernya... not bad.

Reply