Breaking

Thursday, 15 March 2018

CEGAH GASTRIK DENGAN G-STORM 360 DARI ELLVITA





CEGAH GASTRIK DENGAN G-STORM 360 DARI ELLVITA. Assalamualaikum. Hanya yang alami gastrik je tahu macam mana nak terangkan sakitnya tu kan. Seingat Cik Rose, masa sekolah menengah dulu, Cik Rose pernah kena gastrik. Sekejap, sekejap sakitnya tu menyerang. Aduhai memang sakit. Tapi, lama-lama ia hilang sendiri bila Cik Rose dah meningkat dewasa. Agaknya sebab selalu makan on time. Hahaha. 

Gastrik adalah penyakit atau gejala perut yang menyebabkan anda tidak selesa. Pernah tak korang tersalah makan, lepas tu sakit perut dan cirit-birit?. Pastinya ianya membuatkan anda tidak selesa dan kadangkala tidak mahu bergerak ke mana-mana.


Cik Rose perasan, kalau makan kangkung atau terung dulu, mesti sakit! Sebab tu memang elakkan dulu. Alhamdulillah, sekarang dah tak alami gastrik. Namun, mak Cik Rose mengalami gastrik. Kesian pula. Tak boleh salah makan. Tak boleh makan lambat. Tak boleh makan banyak dalam satu masa. Banyak nak kena jaga. 

Kat sini , Cik Rose share cara mencegah gastrik. Moga bermanfaat untuk semua. 

Cara mencegah gastrik:
1. Makan mengikut waktu
2. Elakkan makanan ringan, jeruk kering atau basah.
3. Elakkan minuman bergas dan alkohol.
4. Elakkan cuka dan makanan pedas-pedas.
5. Banyakkan minum susu kerana susu bersifat alkali dan boleh mengurangkan keasidan perut. Namun jangan minum susu dengan perut kosong terutama pada waktu pagi.

Ok, kat atas ni adalah G-STORM 360 . Cik Rose nak kongsikan tentang satu produk yang boleh mencegah dan merawat gastrik. Ada banyak cara yang boleh kita lakukan, ini adalah salah satu usaha kita. Tak salah mencuba kan. Mana tahu, ia serasi dengan korang. Cubalah.


G-STORM 360 ini diformulasi oleh Dr Zara, seorang doktor perubatan. G-STORM 360 adalah minuman pra-campuran super goat asli yang mengandungi 22 bahan penting  yang sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga. Antara ramuan yang terkandung di dalamnya adalah peppermint, manna gum, black seeds, yogurt, apple, spinach, banana, almond, aloevera, brocolli, white kidney beans, tomato, carrot, clove flower, turmeric, barley glass, green tea, ginger, fennel seeds, f.o.s, Goat milk dan stevia. Semua bahan ini  bagus untuk mereka yang mempunyai masalah pedih ulu hati, gastrik, kerap sendawa,  muntah dan juga masalah penghadaman.



KEISTIMEWAAN ellVita G-STORM 360'

* Rasa pudina yang menyegarkan dan sedap
Segar dan boleh diterima tekak. Jangan takut akan rasanya. hihi. Sedap tau. Korang bancuh dengan air sejuk. Nak senang, letak dalam shaker jer. Korang goncang-goncang dengan air sejuk. Nyum nyum sedapnya!


* Diformulasikan dengan 22 makanan beralkali yang sangat baik  untuk perut.
Yes, macam yang Cik Rose dah terangkan kat atas tu.. banyak khasiatnya tau. Don’t worry ya. 



  *  Diperkaya dengan nutrisi penting
Bahan-bahan yang terkandung di dalamnya, mengandungi nutrisi- nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh kita. 
  * 100% Organik
  * Tanpa bau hamis
Ada sesetengah orang takut nak cuba. Bula sebut je susu kambing, risau akan bau hamis kan. Jangan risau ya. Yang ini sama sekali tidak berbau. Lazat uols!
  * Tanpa campuran susu skim atau susu lembu
   * Tanpa mineral sintetik
  * Bebas dari bahan GMO (Genetically Modified Organism)
* Tiada krimer tenusu



Untuk pesanan atau maklumat lanjut, boleh rujuk di bawah ya : 

Hotline: 019-2020 911
Website: www.ellvita.com
Facebook : ellVita Hq
Instagram : ellVita Hq

Ok, jom saksikan sedikit review dari Cik Rose :



21 comments:

  1. akak pun ada gastrik, tp nya selagi kita jaga mkn ikut time insyallah takde apa...

    ReplyDelete
  2. Sellau x smpt makan sbb bz.. boleh cuba ni.. dan sesuai untuk org2 yg sibuk juga kan

    ReplyDelete
  3. apa apa suppliment kene bilas dgn air masak banyak banyak tau.. emm gastrik dgn pedih ulu hati tu lain kan kan kan? tetibe konpius plak.. btw, nice review.

    ReplyDelete
  4. Nampak menarik la...bagus dan sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah gastrik..akak dulu pernah kena gastrik sampai masuk ward...kalau boleh tak nak kena lagi dah

    ReplyDelete
  5. Tulahhh, payah jugak bila dh ada gastrik nie. Makan mesti on time. Anyway, xde yg berperisa k ? Kalau ada, nk beli lah nanti

    ReplyDelete
  6. My friend always had never ending gastric problem. WIll recommend G-Storm 360 for her to try it out.

    ReplyDelete
  7. Senang dah ada produk mcm g-storm ni utk pesakit gastrik macam ana. Bahan2 dia macam aloe vera dan yogurt memang bagus utk perut gastrik. Hanya tgl bancuh dan minum je kan.

    ReplyDelete
  8. Yang ada gastrik memang elok minum.G-Storm nih kan.rasanya pun sedap kan..rasa pudina gitu

    ReplyDelete
  9. Asben ada gastrik..boleh cuba g storm ni nmpaknya. Org g6pd tak ada masalah kan minum ni

    ReplyDelete
  10. Tak ada gastrik tapi kadang-kadang kena jugak pedih ulu hati. Memang tak selesa betul. Tapi rasa g-storm 360 ni sedap. Rasa mint.

    ReplyDelete
  11. Gastrik ni memang kena jaga banyak benda.. kena makan sikit tapi kerap. Kena kurangkan makanan pedas dan masam juga. Bila ada alternatif gastrik ni baguslah, lagipun Dr yang buat kan. Semoga membantu semua di luar sana ya :)

    ReplyDelete
  12. Saya pernah ada gastric dulu..tpi ntah lama2 hilang...yg paling penting jgn biar perut kosong

    ReplyDelete
  13. uzu pon ada gastrik haha.. memang patut lah ada susu ni kat rumaj.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah setakat ni tak ada lagi sakit gastrik makan pagi kena jaga kena sarapan. Produk ni nampak bagus juga macam susu....

    ReplyDelete
  15. Sis dr anak dara mmg asa gastrik..kalau teruk sgt sampai kena pergi ambik injection. Last year ingat gastrik menyerang..kisahnya ada gallbladder stone..last2 operate. Lps tu sampai skrg x ada dah gastrik attck...alhamdulillah

    ReplyDelete
  16. Memula ingatkan botol jenis macam ni makanan tambahan or supplement, rupanya untuk gastrik. Atau boleh juga sebagai makanan tambahan?

    ReplyDelete
  17. Gastric is very painful and uncomfortable, will recommend this to friends and family in need.

    ReplyDelete
  18. tak pernah dengar pulak produk ni. Ni kira first time dengar. tp memang seksa la bila gastrik dah menyerang. lagi2 klu bulan puasa.

    ReplyDelete
  19. Dulu dok fikir sakit gastrik tue macam mana... Sebab masa dok asrama, nampak ada beberapa member selalu hadapi benda nie, terutamanya time bulan puasa hahahaha

    ReplyDelete
  20. Nowadays people just have a lot of excuses to skip meal or not able to eat on time due to work or meeting. Gastric seems like a normal pain but it is a bad symptom for our stomach. This product for sure could help many people who have gastric issue. - Racheal

    ReplyDelete
  21. menarik produk ni nanti boleh try

    ReplyDelete