Tuesday, January 01, 2019

REVIEW STAY FRESH BODY SPARKLING MIST BY TITI KAMAL X ALTHEA

REVIEW STAY FRESH BODY SPARKLING MIST BY TITI KAMAL X ALTHEA. Assalamualaikum. Hai. Kalau korang mengikuti blog Cil Rose, mesti tahu yang Cik Rose suka shopping di Althea Korea kan.

Ada pelbagai barangan kecantikan, terdiri daripada penjagaan wajah dan make up. Yang membuatkan Cik Rose suka adalah, banyak pilihan, penghantaran yang cepat dari Korea dan pastinya original. 

Althea sendiri ada mengeluarkan barangannya sendiri, seperti Petal Velvet Powder, Set Bare Essential, Real Fresh Skin Detoxer, Milk Peel Cream Mask dan Petal Velvet Sunaway. 

Nak tahu tak, Althea baru saja melancarkan produk barunya, iaitu Stay Fresh Body Sparkling Mist. 




Cik Rose memang excited! Maklumlah Cik Rose kan penggemar wangi-wangian! 

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST BY TITI KAMAL X ALTHEA


Collaboration Althea with Titi Kamal.

Wahh Althea telah  berkerjasama dengan bintang Indonesia, Titi Kamal untuk menghasilkan body mist ini. 



FRAGRANCE-FRESH FLORAL FRUITY


Haruman body mist ni dari buah oren, peach, bunga Rose. Eh, korang bayangkanlah bau dia macam mana. Sweet tau. Macam mana Cik Rose nak cerita yer.

Kalau korang nak tahu, Cik Rose ni sukakan haruman jenis fruity. Rasa sweet gitu kalau pakai jenis fruity ni. 

Body mist Althea ni pula, bukan fruity je, campur pula floral! Emmm wangi. 



credit: Althea


Haruman dia ni ekslusif tau. Kalau korang pakai, ala-ala mewah la bau dia. I like it!

Lepas mandi, semburlah dulu. Wangiannya juga tahan lama. Rasa fresh sepanjang hari! 

credit : Althea


Ada yang terlupa memasukkan pemakaian body mist sebagai salah satu ciri penjagaan penampilan diri. Mereka anggap dah pakai perfume dah cukup.

Eh no no. Korang pakai dulu body mist. Lepas tu tambah pula perfume. Hasilnya wow sangat tau! 

Bila dah wangi, keyakinan tu datang dengan sendiri kan. 




Harga sebotol Body Sparkling Mist ni adalah RM35.(100 ml). 

Sejujurnya, Cik Rose suka sangat. Hari-hari pakai. Dan percaya tak, yang Cik Rose dah beli lagi. oh ku telah jatuh cinta gitu! hahaha. 

Ok, di bawah ni, korang boleh saksikan review Cik Rose. Excited sikit!




Untuk maklumat lanjut atau pembelian boleh klik link ini ya :

https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist



Terima kasih! Love Althea. 



#AltheaKorea
#KBeauty
#TitiXAltheaKorea

10 comments:

  1. nampak ramai gak yang review produk ni...sedap ya baunye? harga pun not bad...

    ReplyDelete
  2. best kan bau dia..boleh lah simpan dalam bag bawa kemana2..
    k. el pun ada

    ReplyDelete
  3. Harga spray mist ni murah je boleh beli lain kali

    ReplyDelete
  4. Suka giler dengan haruman Stay Fresh Body sparkling ni tau. bau buah dan bunga yang sedap dibau

    ReplyDelete
  5. Kita suka giler bau dia.. Mmg bau fav wawa.. Sbb susah nk jupe bau ala2 cmni ... Skrg snglah nk dptkn.. Murah lak tu..

    ReplyDelete
  6. Bau peach dengan bunga tu yang sedap baunya. Memang setiap kali mandi mesti pakai. Nak harum macamn pelakon titi tu.. Hehwhw..

    ReplyDelete
  7. Bau wangiii.. TB nak repurchase lagi lepas ni.. harummm je

    ReplyDelete
  8. Memang best la body mist ini, sis pun guna

    ReplyDelete
  9. Ramai yg cakap sparking mist ni baunya sedap..mmg terasa nak kena csri jugak nanti

    ReplyDelete