KEMARUK KAIN PASANG - INILAH REALITI

Monday, 4 February 2013

KEMARUK KAIN PASANG




Sejak pindah di Jb ni, saya ada hobi baru.. hihi.. bukan hobi lah.. Nak cakap apa ye?.. Saya sekarang ni kemaruk beli kain pasang.. hahahha..

Kat office saya ni, dorang suka beli kain pasang secara borong. So, boleh dapat harga yang murah la kan.. Memang murah pun, sebab harga borong. Berbaloi-baloi. Borong biasalah, kena cukupkan 10 helai. So, pakat-pakat beli la. Selagi tak cukup geng untuk 10 helai, kenalah cari orang kan. Tu yang kadang-kadang terjebak.. hahaha... Dah banyak dah kain pasang kat rumah ni, tapi bilanya nak tempah pun tak tau,.. Saya kan baru pindah JB, tak jumpa lagi tailor area rumah ni.. Yang kat kedai mahal la.. Dah pi tanya, baju kurung biasa RM65. Fuh...terkezut mak nak.. hihi.. Dah tahu satu tempat, yang agak berbaloi harganya. Tengah mencari masa yang sesuai nak pi hantar tempah :)

Antara kain-kain pasang saya :





p/s : Saya pula yang boleh meniaga nampak gayanya ni.. hihihi.

Ok, kawan-kawan, pagi ni saya terlibat dalam urusan interview kat opis saya ni.. Maybe sampai tengahari or petang. Lewat sikit saya singgah rumah anda  ye :)








23 comments:

  1. oh namanya kain pasang ka? hhehe..hobi ? xla tu namanya suka shopping kai pasang hehe

    ReplyDelete
  2. same mcm lya.
    pantang nampak.
    rembat.
    sudah nye terperuk dlm wardrobe. tak p jahit. sbb mahal sgt kat shh alam ni.
    kena tunggu blk kg baru p jahit

    ReplyDelete
  3. Ros tak pandai jahit baju ke? Tempah memang mahal. Kalau sehelai tempah boleh beli lagi sehelai. Itu banyak sangat kain belum buat baik bagi kakak sehelai hihi...

    ReplyDelete
  4. mak ai..byknye stok nak buat baju!

    ReplyDelete
  5. banyaknye kain.. cantikcantik pulak tu.. saye dulu pernah macam ni.. kumpul punyekumpul dekat 10 pasang.. tapi hantar jahit 2 3 helai sekali.. kalau hantar 10.. kopak mak.. hihi..

    ReplyDelete
  6. salam isnin
    singgah pagi
    apa khabar pagi ini

    ReplyDelete
  7. RM65?? mahalnya. kat shah alam ni, masih ada yg murah lagi harga utk tempah. huhuhu

    ReplyDelete
  8. banyak kain pasang ros...hehe mai selai hahahaha

    ReplyDelete
  9. cantik kain pasang tue nak satu..hahahaha...

    ReplyDelete
  10. amboi byknya.. tu klu sekali anta, mau beratus upah dia..

    ReplyDelete
  11. good luck.. byk nya..
    mahal nya..baju kurung biasa ke?

    ReplyDelete
  12. Salam ros..tudiaaaa..sakan kain pasang,...dah boleh niaga dah..dah join ga kain pasang yang saya wat kan kan..ehhe

    ReplyDelete
  13. ha.. ha cam tokei kain dah ... memang beli kain senang nak jahittu payah..

    ReplyDelete
  14. wow...cantik2nya...mmg ko boleh buat niaga ni nok...

    ReplyDelete
  15. kat tangkak kan kain murah kan?? syoknya menyoping.

    ReplyDelete
  16. hye
    dtg singgah + follow ^^
    http://iema90.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. fifi jalan2 petang.. tak hbs lagi urusan interview?

    ReplyDelete
  18. akak jarang2 pakai baju kurung

    ReplyDelete
  19. mmg byk tu....nak 1 blh :p

    ReplyDelete