KEK LAPIS SARAWAK YANG PALING SEDAP ! - INILAH REALITI

Friday, 19 September 2014

KEK LAPIS SARAWAK YANG PALING SEDAP !



Tajuk tu bukan main lagi. Yang paling sedap. Sedap ke?. hihi. Mestilah sedap! Gambar kek lapis Sarawak kat atas tu, kawan suami saya yang bagi. Dia baru balik dari kampung. Bawalah sedikit buah tangan dari sana. Alhamdulillah kitorang dapat dua kek lapis ni.  Tu yang saya dah potong. 
Sedap kek tu. Ada jem kat lapisan dia, so takde lah muak kan.. Kalau kek lapis Sarawak ni, saya suka juga yang perisa cheese, coklat, mocha.. Pernah makan, kirim kat officemate, Kak Isma.. Dia orang Kuching.. Merantau jugak ke Jb ni sebab ikut suami kan. Macam saya jugakla. hihi. 

Korang suka tak makan kek lapis Sarawak?. Saya biasa-biasa je. Tapi kalau sesekali makan memang best la. hihi. Sedap semacam je .

Pernah juga tengok resepi kek lapis Sarawak. Aduhai...macam susah je . hikhik.


24 comments:

  1. suke jugak makan... tapi jarang2 makan.. nak makan yang ade jual kat sini pon takott.. harga je mahal, tapi hampeh rase

    ReplyDelete
  2. duduk jb ke..lor...hehehe..saya pun suka dengan kek lapis nie.tapi kalau betul2 harganya mahal kan

    ReplyDelete
  3. tengok gambar pon tau sedap kak. hehe.

    ReplyDelete
  4. nak sikit ..hihihi, dah berapa kali yuyu tertelan air liur nih ..:D

    ReplyDelete
  5. penah makan tapi tak minat sangat. kalau kena pilih CT pilih yang coklat and cheese kot. selain tu takleh go sangat. plus colouring nyaaa aum aaum sangat hihihi.

    ReplyDelete
  6. suka jugak. tapi boleh makan time orang bagi ja la. nak pi sarawak pun belum sampai. nak buat sendiri lagi la malas.hehe

    ReplyDelete
  7. Tengok warna pun dah geram.
    Saya suka kek lapis sarawak.
    Harga mahal tapi seswai dgn kerumitan nak buat die.

    ReplyDelete
  8. mama belum pernah rasa kek ni tau.. hati teringin jugak nak rasa

    ReplyDelete
  9. saya pun suka..kalau lembab lagi sedap..kan?nak buat nya memang susah...lama pulak tu..berejam kat dapur..hehhe

    ReplyDelete
  10. Ni favourite akak ni, Ros :) mmg suka sangat! Makan kek ni kita jamu mata sekali sbb cantik,..

    ReplyDelete
  11. hanya btul2 kek lapis sarawak dari sarawak la paling best! betul!

    ReplyDelete
  12. Wah sedapnya akak...
    kek lapis ni yg ori jugak tebaik kan?

    http://ilotnaim.blogspot

    ReplyDelete
  13. nak buat kek sarawak kena kreatif sbb kek yg kalerful

    ReplyDelete
  14. Hanya org2 tertentu je yg boleh buat kek ni kan sbb perlukan kesabaran yg tinggi...

    ReplyDelete
  15. Cx tk brp suka kek srwk hahah. Nak buat die leceh kan? Kene ada thp kesabaran yg tinggi. Huhu

    ReplyDelete
  16. kek lapis sarawak mmg sedap terutam masam mnis tp x leh mkn byk sbb cepat kenyang

    ReplyDelete
  17. Akak pun sukka kek kapis sarawak yg perisa mcpsm manus x leh mkn btptk cepat kenyang

    ReplyDelete
  18. Assalam!

    Salam perkenalan...

    Saya kurang minat makan tapi suka dengan colornya... craving gitu!

    Btw, saya ada listkan nama awak dlm segmen liebster award http://darihati-yatiefizzy.blogspot.com/2014/09/liebster-award-game-berantai-jawab.html
    jika sudi silakan ya. tujuan sebagai tanda terima kasih sebab penah singgah and komen diblog saya ^_^

    ReplyDelete
  19. suka tapi x berapa sebab manis sgt

    ReplyDelete
  20. memang sedap!! husband akak ke sarawak dulu ada bawak balik..sekali makan pasti nak makan lagi..hihi..

    ReplyDelete